Ekorn i miljø
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1185
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271285} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Jan-Eilert P.
Taler for seg dette bildet. Funker godt.

Kanskje litt store tomme flater.

Jan-Eilert
Steinulf L.
Dystert men absolutt to the point. Bilens bevegelse er avgjørende for bildet.
Robin J.
Bra formidling av ekorn i DET miljøet. Bilen må være med. Mvh RJ
Lene F.
Hei! Dette var originalt og meget virkningsfult! Ville nok ha hatt litt mer av bilen i fart og mindre tom flate i midten. Kanskje et lavere standpunkt hadde gjort seg? Hilsen Lene
Håkon S.
Trist bilde, bilde forteller hva som dessverre ofte skjer. Likte bilen i bakrunnen.
Kjell Sigurd S.
Sterk fortelling. Bilen er selvfølgelig vesentlig her. Kanskje ekornet kunne ha vært mer til høyre i bildet? Kunne også vært spennende med en lavere kameravinkel. Vel, uansett et sterk og trist bilde. Du er god på de dystre skildringene dine.

Kjell S
Torgeir H.
Kjempebra, sterkt bilde! Jeg syns det er de tomme flatene som gjør bildet.. Fin bev.uskarphet på bilen og fine diagonaler i veien. Bra tittel til ettertanke.

-T.H
Anette L.
Hei Øyvind!
Nei, dakar ekornet, liker ikke å se sånne bilder(elsker dyr), men syntes dette var et flott komponert bilde med bilhjulene(synderen) i bakgrunnen - stilig!
Nydelige dyr.

Mvh Anette:)
Espen A. I.
Ei ganske ordinær fortelling bak dette bildet og slett ikke nyskapende. At bildet er sterkt vil jeg påstå er overdrevet, slikt ser vi hver dag på veiene, men helt klart, det skulle vært unngått. Et overkjørt dyr, er et for masse..

mvh Espen
Torbjørn K.
Absolutt bra gjennomført og sterk fortelling dette her. Men som Espen sier, så blir det fort litt ordinært i forhold til mye av det du pleier å levere. Jeg føler nok at jeg har sett dette bildet er par ganger før.

Torbjørn
Tove H.
Sterk dokumentar. Antydning av bilen, den store farlige veien og det lille dyret. Fin komposisjon av en stygg sak.
Mvh Tove
Ivar B.
Orginaliteten er ikke slik vi er vant til å se den fra din hånd, et klassisk motiv og også jeg sitter med en følelse av å ha sett dette maaange ganger før. Når det er sagt, synes jeg du har løst motivet godt. De store tomme flatene gir stort rom som gir bilde en slags stillhet. Enkelheten i bildet og kontrasten mellom dyr og bil forsterker fortellingen. Mvh Ivar.
Øyvind A.
Nyskapende? Originalt? Nei, selvfølgelig ikke.
Men det var likevel noe ved den fredfulle posituren og bortimot mangel på synlig, ytre skade som fikk meg til å stoppe opp.

Takk for ærlige og gode kommentarer.

Ø.
Avsluttet .
Knall fint og fortellende, ja en tøff og brutal verden vi lever i. Komposisjonen funka veldig bra..

Rune
Erik J.
Fin (eller stygg) fortelling. Men den kunne vært mer dramatisk hvis bilen hadde vært nærmere/inngitt mer fart/evt kjørt mot, ikke fra ekornet. Bilen sniker seg liksom forbi godt utenom og er opplagt ikke den skyldige...
Stig Børre E.
Miljøskadet ekorn...
Syns komposisjon og løsningen med bilen i bevegelse er god.
Nøtteliten ser fredfull ut. Godt å slippe å se ekornet i en karbonadedeigaktig utførelse.

StigB
Arne S.
Tanken slo meg før jeg leste din egen tolkning (som kanskje kom litt for tidlig) - bildet ER ekornets fredfulle positur. Det skiller bildet fra tilsvarende situasjoner, i positiv forstand. Ellers oppfatter jeg tittelen også som en kommentar - til menneskets bidrag til miljøet.
Kjell Ivar Ø.
Et ikke uvanleg syn formidlet på en god måte.
Mvh Kjell ivar
André M.
Fredfullt, riktignok basert på ubedt hjelp fra trafikken. Liker den totale kontrasten mellom den fredfulle dødsposituren og bilen. Meget bra.
Bjørn J.
Dette er et vendepunkt i ekornfotograferingen blant foto.no-ere!
Øyvind A.
Hehe, du skal i hvert fall ikke se bort fra at det var flommen av mer
eller mindre like(gyldige) ekornbilder som fikk meg til å legge det ut.

Enig i at jeg kom inn for tidlig Arne. Jeg trodde trafikken hadde stilnet... ;-)

Takk for alle kommentarene.

Ø.
Ketil K.
Jeg synes dette tilsynelatende ble veldig rett på. Den uskarpe bilen har vi også sett tidligere i tilsvarende fotografier. Normalt ville man her hatt en mye lavere og tettere bildevinkel, men på grunn av posituren og vidåpne blikket til det døde ekornet fungerer det bra slik det er og vi som seere får menneskets fremmedgjøring til naturen og teknikkens skyggesider rett inn. I forhold til svarttrost-i-is bildet ditt når dette nok ikke opp i samme grad, men det skal også godt gjøres.
Magnar B.
sterk sak… set tanken i sving. Uttrykket på ekornet er som nevnt essensen her. Uskyld ramma av vondskap, reiser eksistensielle spørsmål. Bra!
Odd Tore S.
I den evige hvile, men før kjøttkakestadiet.
Årsak og virkning i samme bilde, logisk oppbygget.
Antar at dette er et ungt dyr. Mange slike å se litt ut på sommeren. De oppfører seg om de deltar i Risikoveka eller hva det nå heter både i trafikken og i trærne.
Trist, men moset pinnsvin og flatklemt armadillo gjør sterkere inntrykk på meg. Årsak? Deres frykt-/forsvarsposisjon gjør at de er forhåndsdømt til å lide bildøden og faktisk redusere bestanden til et kritisk lavnivå.
Odd Tore
Linde G.
Hei
Leit ! Den tomme flaten rundt dyret er noe av det jeg synes gjør bildet. Den signaliserer hvem som er den svake part her på en måte. Fint..

Hilsen Linde Gilberg
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer.
Ø.
Kjell G.
Det er mange grunner til at jeg synes dette er flott: Bevisst bruk av den store flaten, komposisjonen er bra, budskapet tydelig og uttrykket sørgmodig resignert.

mvh kjellg
Jan Egil E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu