Bonden II
Sumarbonden på Yste Skotet.
Bildet inngår i albumet Tiden og Gud - Ein nasjonalromantisk flørt
Utstyr
  • nikon D 70
  • nikkor 18-70
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • AnnetTatt på frihand med eksisterande lys frå vindauge på kjøkenet. Konvertert til S/K i i-photo
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger309
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269305} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Terje S.
Hadde dette vært skarpt hadde det vært ett knall flott portrett i mine øyne.
Du tar virkelig sjanser John når du prøver frihåndsopptak på 1/25 sek.

Terje
Frank H.
Hei,
jeg har brukt noen minutter på portrettet ditt. Forsøkt å la det synke litt. Jeg synes det er et godt portrett, men tankene faller fort mot at bildet hadde vært bedre om det hadde vært skarpt. Kanskje ikke veldig konstruktiv kritikk, men et spørsmål reiser seg: Hvorfor skal portretter alltid være skarpe? Samtidig tror jeg kanskje dette portrettet kunne vært interresant å se om det var litt mer kornete. Kanskje det kunne tatt tankene bort fra ønsket om bedre skarphet. mvh Frank
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg har også brukt litt tid på bildet, noe som i seg selv kan være et godt tegn. Jeg har etter litt fundering kommet fram til at jeg ikke synes det lider av manglende skarphet. Videre synes jeg at Frank sitt forslag om korn hadde vært spennende å sett litt på. Han har et fabelaktig uttrykk, og det er et godt utsnitt. Ikke dårlig dette, Hurlen.

vh ingebjørg
Jóhann Á.
Hei John!
Må nok si at jeg likte de forrige bedre. Både på grunn av at bildet virker uskarpt og mangler detaljer. Men særlig fordi at her er ikke det fine blikket som er i de andre, og kontakten.

MvH, Johann
Terje S.
Graden av det folk forventer av skarphet kan inndeles i grader. Jeg sier ikke at bilde er helt uskarpt men (jeg) subjektiv hadde ønsket bedre skarphet. Rom for tolkninger av graden som tillates og kanskje om effekten skal være der ? Det vet bare autor.

Terje
John H.
Hei
Takk for at dere sitter oppe i sene kvelds-og nattetimer og ser på bildet mitt. Er enig i at skarpheten ikke er god. Valgte likevel å jobbe litt med bildet fordi jeg likte uttrykket og såg at det hadde et potensiale. ''Gubben'' på bildet satt jo der ved bordet og nærmest ba om å bli tatt bilde av. Jeg hadde ikke stativ men fant albustøtte på en stol og tok sjansen. Når det gjelder korning må jeg tenke mer på det. Må vel inn i PS da, og som mac-bruker vet du Terje at jeg har en viss vegring. Men jeg må vel krype til korset og prøve.
John
Per Harald O.
Wikipedia:Portrett er et bilde eller en skildring av et bestemt menneskes individuelle særtrekk, i bildekunsten oftest ansiktet, i litteraturen personens indre og ytre egenskaper. Selv om mange portretter prøver å gjengi modellen så riktig og likt som mulig, er alle portretter mer eller mindre bevisste tolkninger av personligheten eller rollen.

Dette er et nydelig portrett, men det blir knallgodt ved bruk av stativ!
Dvs. skarpt!
Hilsen Per
Thorbjørn R.
Enig med de foran. Dette er bra, men hadde vært meget bra med bedre skarphet.
Odd Karsten H.
Eg ser at mange kritiserer skarpheita, men så er eg jo ikkje så skarpe karen da . . . her er det motivet som har skulda.
Det var artig å sjå dette bildet - og takk for besøket!

Odd - som takk vere tre bareberar i Ürgüp no har litt mindre hår og skjegg enn da han var sommarbonde på Ytste Skotet :-D
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu