Bonden
Motivet er henta frå kjøkenet på Yste Skotet. Yste Skotet er ein av dei mange fråflytta fjellgardane ved Storfjorden. Dronning Sonja er ein av mange som er glad i denne og dei andre gardane i Storfjorden. Yste Skotet er bebudd av frivillige om sumaren. Skuleklassar og andre får oppleve gardsdrift frå eldre tider.
Bildet inngår i albumet Tiden og Gud - Ein nasjonalromantisk flørt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-29 22:08:13
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D 70
  • nikkor 18-70
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • AnnetTatt på frihand med kun vindubelysning.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger414
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269066} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Terje S.
Hei John !

Artig å sjå bilder fra Yste Skotet. Er det franskmannen med sine gode bakekunnskaper ? Liker bilde som formidler noe gammelt men det oppstår en kulturkræsj i kaffekoppen som bør clones over. En løft av mellom tone i skyggeparti hadde sikkert gjort seg. Har også vurdert å lysnet høyre øye en tanke.

Terje
Ragnar W.
Først og fremst vil jeg si at trolig var et godt valg å ta bilde av denne karen mens han drakk kaffe og ikke mens hans spiste suppe ... :-)

Dernset vil jeg si at jeg synes han virker veldig rolig og avslappet og fotogen, samt at bildet utnytter eksisterende, innfallende lys på en fin måte.

Det jeg synes kunne vært en god del bedre er utsnittet. Først og fremst er det kuttet for brutalt nede, og så er det litt mye vinduskarm til høyre.

Litt mer fokus på dette så hadde det blitt veldig bra!

/Ragnar
Edvin S.
Ha-Ha Ragnar, du fikk nå sagt det :)
Ja, litt synd med den kaffekoppen, men bedre den enn at han spiser suppe. Som det er sagt, så kan du trygt beskjære det nærmeste vinduet, og nedenfor gardinfliken som stikker ned og forstyrrer. Kapp så at også koppen forsvinner, for motivet ditt er meget flott, og meget flott lyssatt med det innfallende lyset.

:: ~ Arne
John H.
Hei
Takk for kommentarene. Er enig i det som kommer frem i kommentarene. Valgte likevel å legge ut bildet slik jeg pressenterte det for også å skildre miljøet. Kaffekoppen er muligens av nyere dato. Det er faktisk veldig godt observert av en ''kjenner'' av porselen. Tror dette er Den klassiske Porsgrundkrusa. Når den første av det slaget vart produsert vet jeg ikke. Det jeg vet er at Me-Skotet vart fraflyttet på 1980- tallet. Legger ut en beskåret versjon som er et rent portrett. PS. Tror denne karen er Ålesunder.
John
Avsluttet .
Liker begge versjonene jeg og i v1 får en jo mer inntrykk av miljøet,mens i v2 er det mer et reint portrett.Får med en gang tanker om at der skulle jeg vært:-)Syns lyset er fint,gode farger og et direkte flott blikk på bonden.
Likte dette veldig godt(han har dessuten gode øyne:-))
Hilsen Tone!
Wenche J.
Her fikk du to helt forkjellige bilder. Delikat og godt lys som kommer inn fra vinduet og gir et mykt uttrykk og Hariett Backer dukker opp i hodet mitt:) Jeg liker begge versjonene med hvert sitt uttrykk.
Mvh Wenche
Jóhann Á.
Hei John!
En severdig kar du har kommet over her. Fint portrett, med et veldig varmt og godt uttrykk. Ville kanskje forsøkt å lett litt i skyggenl. Det er mange mulige utsnitt her, egentlig. Selv syns jeg det var mest viktig å få vekk den gardinbiten. Men ville kanskje beholdt både kopp og vindu. Men av de to versjonene du presenterer her ville jeg valgt v2.

MvH, Johann
Kjell G.
Flott portrett! V1 for meg. Det sier så mye mer...

mvh kjellg
John H.
Hei
Takk for gode og konstruktive kommentarer. Enig i at heklagardina stjeler oppmerksomhet. Den kan godt være med i bildet men da måtte det være mer av den. Ser det nå.
John
Per Harald O.
V1- et nydelig lyssatt portrett av den gamle mannen i det flotte miljøet!
Men! det er fyfy å kutte hendene på denne måten.

Hva med en kvadratisk komposisjon?
Ta med handa og armen, og den lune gardinen som er med på å skape stemningen i bildet.
Hilsen Per
Odd Karsten H.
Eg bør kanskje ikkje la skjegget gro så langt igjen?
Det som får meg til å tenkje slik er 54-modellen, Per Harald, sin kommentar om den gamle mannen... det er nokre som har sagt det før også, men eg trudde dei ikkje.

Odd (53-modell) :-D
John H.
Hei
Synest du er ein ''orntli'' stilig kar. Fotogen til tusen. Vonar du er på plass til sumaren. Er ganske nøgd med bileta eg tok av deg, sjølv om eg tok bileta utan stativ. Har fleire. Alder? nei du held deg godt. Reine ungdomen , i motsetnad til meg, 47- modell. Du må la skjegg og hår vekse. Eg kjem att. Kunne godt ha tenkt meg ei veke eller to, men eg er so fordømt redd skrømt. Sjåast.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu