Trepigget stingsild
Denne har ingen vist her før:) For å vise litt allsidighet i naturfotograferinga legger jeg ut en ny art for Foto.no

Med sin røde buk signaliserer hannen hos stingsilda til hunnene, samtidig som andre hanner blir jaget vekk. Den røde fargen er også en varselfarge. Blir den svelget av en større fisk, spiler den ut piggene og setter seg fast i munnen på fisken.
Ikke perfekt, men en rask og vanskelig fisk å ha med å gjøre. Viser vel arten greit nok.
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268547} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Øistein W.

Å, denne lekte jeg mye med som barn.
synes du kan være fornøyd med denne.
Håkon S.

Stilig bilde. Undervannsbilder er stilig. Tøft med alt rusket rundt fisken og ikke minst fisken.
Magnus A.

Husker også godt denne fra barndommen,har stukket meg noen ganger på denne ja,grei dokumentasjon.
Mvh.Magnus A.
jøran f.

Bildet er bra det men det finnes eksemplarer som er mye bedre farger på. Nærmest stålblå og knall rød. Som saqt bildet er alikevel bra det.
Er tatt i glassbeholder?
Ellers er det svært positivt at du legger ut info om arten også ;-))))
Knut Børge S.

Hei Kjartan!

Meget tøft undervannsbilde av den lille krabaten. Husker også at jeg brukte å fange denne fisken å ha dem i små glass som barn:)

mvh KBS
Terje S.

Knall tøft bilde Kjartan. Vet du nevnte noe i en epost om fremgangsmåte men jeg skal ikke røpe den. Vært kjækt om du kunne forklare fremgangsmåte ? Er det brukt Polafilter ?

Terje
Jan Gunnar F.

Tøft og godt komponert bilde av en svært fotogen fisk, selv om jeg personlig foretrekker laks, ørret og sjørøye! :-)
Edvin S.

Lurer på om ikke Kjartan ''lurer'' oss denne gangen til å tro at det er undervannsfoto :-) Morsom og flott bilde av en fisk som neppe kommer på matfatet mitt, eller andres.

:: ~ Arne
Laurberg G.

Flot fanget Kjartan. På dansk hedder den trepigget hundestejle. En rask lille krabat. mvh. lau
Kjartan T.

Takk til dere som har tatt dere tid til å skrive litt under bildet. Stingsilda har jeg faktisk aldri tenkt på å fotografere, men så dukket det plutselig opp ei bestilling på et bilde av denne fargerike fisken. Da jeg selv også har lekt med denne i vanndammene som liten gutt fant jeg ut at det var et oppdrag jeg kunne klare forholdsvis enkelt.

På første tur ut viste det seg at den gamle dammen var blitt et dårlig leveområde for stingsilda, den hadde grodd igjen. Jeg måtte oppsøke andre områder der jeg viste at fisken kunne være. På et svaberg ute ved fjorden dukket det heldigvis opp en pytt med forholdsvis mange små skygger som pilte gjennom vannet. I gamle dager brukte jeg både håv og bøtte for å fange fiskene. Denne gang kappa jeg av ei colaflaske på en og en halvliter. Snudde munningen inn mot flaska, fylte med stein og vann og la den i dammen. Etter litt venting var fisken på plass. Det var bare å plukke opp, tømme den over i et passende øl-glass, legg nedi litt tang og grønske og vente til stingsilda roa seg såpass at det var mulig å ta bilde. En genser i passende farge ble brukt som bakgrunn.

Etter fotograferinga ble stingsilda satt like frisk tilbake i dammen sin. kanskje ikke så spennende som bjørnefotografering, men morsomt og trivelig... med et barndomsminne som kom tilbake til flere her.
Vegard L.

Jeg skulle til å fleipe om øl-glass, men det var visst det du hadde brukt. Artig dette. Et lite akvarium hadde vel gitt skarpere bilde?
Mvh Vegard
Kjartan T.

Ja, men jeg hadde ikke plass til akvariet i sekken Vegard. Har et trettiliters og et femhundreliters akvarium til slike formål. Men et annet problem er at stingsilda er liten og rask. Fisken forsvinner nesten i et halvlitersglass:) Også var det en spøk at det var et helt vanlig øl-glass da... Det var nok et glass mer passende til dette.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu