Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger708
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265645} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ivar B.
Oi! Dette var bare helt utrolig rått. Lyset, refleksene, det meste sitter meget bra her. Nyter dette. Lurer ikke mye på om jeg skal anbefale dette...Virkelig god naturfotografi. Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Spenstig Rodenstock-bilde dette her. Du får edderkoppen til å se ut som fyrverkeri. Jeg liker godt hvor enkelt du gjør det med den sorte bakgrunnen og de blå linjene. Utsnittet er jeg dog litt usikker på. Jeg ville foretrukket det mer midtstilt eller mindre midtstilt. Dette blir noe midt i mellom. Kreativt og annerledes.

Torbjørn
Kjartan T.
Dette er et macrobilde jeg vil huske. Som de to forgående skribentene poengterer er dette ganske spesielt. En nærmest selvlysende edderkopp på blå bakgrunn. Jeg får en følelse av å være på et labratorie når jeg kikker på bildet. Kanskje kommer det av de runde refleksene som er med på å skape mye av dette bildet. Komposisjonen er helt grei i mine øyne.

Hadde vært morsomt å høre hvordan du gikk frem for å få til dette fotografiet.
Avsluttet .
Syns dette var spennende.
Jeg kjenner ikke til Rodenstock-objektivet (?), må du bruke mellomringer for å komme så nær?

Inge
Avsluttet .
Ja du har jo fått med de refleksene og den gløden som kjennetegner denne optikken. Men utover det blir nok selve motivet litt for ordinært for meg, i tillegg til at komposisjonen vel ikke er all verden å skrive hjem om heller. Så for meg blir dette mere en teknikkdemonstrasjon enn et godt fotografi. Altså blir det i mine øyne rett og slett for tynt innholdsmessig.
Øyvind A.
Mange takk for kommentarene.

Inge: Dette er et utsnitt på omtrent halve originalen, jeg har ikke brukt mellomringer. Objektivets avbildningsskala er vel omtrent 1:2 (fast, objektivet har ingen fokusering).

Kjartan: Det er brukt lyssterk Rodenstock røntgenoptikk med masse optiske særheter og defekter. Edderkoppen ver belyst av sol nesten rett imot, mens bakgrunnen lå i dyp skygge. Da blir det gjerne slike artige reflekser.

Tommy: Skulle vært interessant å vite hva som skurrer mht komposisjonen.

mvh
Ø.
Inger-Lise S.
Spennende og annerledes bilde! Jeg syns bildet har en god balanse. Ellers er her jo spennende reflekser, lys og motiv.

Inger-Lise
Kristin S.
Hei!

For noen flotte effekter du får med dette objektivet.
Dette var et annerledes og meget stilig macrobilde, med fine farger og flott lys. Liker at den ene foten går igjennom den store runde refleksen, det er med på å gi dybde i bildet.

Mvh Kristin
Avsluttet .
Det jeg siktet til ang. komposisjonen skyldes nok mye det forhold at edderkoppen tilsynelatende ser ut til å stå i løse lufta mot en tilnærmet nøytral bakgrunn. Refleksene skaper litt linjer og form i flaten, men utover det blir komposisjonen veldig rett på etter min oppfatning. Dersom en hadde sett mere av det edderkoppen står på og/eller mere av bakgrunnen eller omgivelsene ville nok det ha skapt en atskillig mer dynamisk komposisjon. Nå blir det liksom litt for mye bare en edderkopp mot en nøytral bakgrunn.
Arne S.
Denne karen er ute med tryllestaven, ingen tvil om det. Bildet har en snev av magi, til tross for lett effektbruk. Halvsirkelen gir motivet form og dybde.
Odd Tore S.
Edderkopp som romvesen tilsatt litt magi rundt konturene.
Jeg synes plassering, lyssetting og optiske effekter er godt ivaretatt her.
Forfriskende måte å se edderkopp på.
Odd Tore
Andreas L.
Du kommer over det mest utrolige... Er det flaks eller har du en intens interesse for å finne de mest uvanlige motiver som finnes der ute? Jeg må si du er en stor inspirasjon. Etter å ha gått gjennom bildene dine fikk utrolig lyst til å gå ut å ta bilder!

-Andreas
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer. Edderkoppen svevde nærmest i løse lufta, og den forsvant ut av søkeren like fort som den dukket opp. Egentlig drev jeg og fotograferte helt andre saker. Min egen fascinasjon skyldes nok først og fremst hvordan røntgenoptikken gjengir motlyset.

Andreas: Takk for det, hyggelig! Flaks er en upålitelig partner, så jeg vil heller si at det handler om å forsøke å ha et våkent øye, kombinert med å være mye ute og se etter motiver. Og ikke minst å ha noen idéer på forhånd, slik at en vet hvordan motivene skal utnyttes når de dukker opp.

Ø.
Inge S.
Hei.
Utrolig flott effekt du har fått ut av dette. Meget annerledes
og fint motiv. Makro er gøy :-)

Mvh Inge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu