Bildet inngår i albumet Diverse småkryp og insekter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-20 11:14:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-20 11:15:48
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-06-23 16:26:52
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annetiso 400
    telekonverter 2X
    Bakgrunn pyntet på: Ekstra blomst plasser over mørkere område ved halen til øyenstikkeren. Ett par strå fjernet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger588
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_262809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kjetil D.

Veldig fint bilde av en denne øyenstikkeren eller libellen eller hva den nå kalles. Meget skarpt og fint. Interessant linjeføring ved at insektet stikker 90 grader ut fra grenen.
Ole-Kristian T.

Hei Christina, jeg har ikke sett bilde av dette insektet her før, og synes det var fargerikt og flott, utrolig flott blåfarge på ''stjerten''! Motivet ser skarpt og fint ut, og du har masse spennende, men fint avdempede farger i bakgrunnen. Kvisten lager også en fin kontrast både i linjer og farger. Stilig bilde synes jeg!
Ivan H.

Hei Cristina,

Meget bra dette. Hvor stor var den?
Skarpt med fine farger. Fokusen sitter som ei kule.

Ser ut som den prøver å få tak i noe med munnen.
(Har et par bilder med munnen åpen)

Lurer litt på om bakgrunnen er litt forstyrrende eller ikke, klarer ikke bli enig med meg selv :)

Uansett, flott bilde!

Hilsen
Ivan Holmedal
Avsluttet .

Hei. Kanskje den føler trang til å omfavne og kysse den delen av verden der den nå skal oppholde seg, da den i lang tid - og inntil ganske nylig - har fristet tilværelsen som larve i det våte element...?
Flotte farger, og jeg er imponert over detaljene på vingene.
Liker det.
Mvh. Rune
Cristina B.

Heisann, så mange hyggelige kommentarer. Tusen takk!
Ivan, så bra du nevnte det med bakgrunnen. Nemlig ikke helt sikker jeg heller!
Legger ut ny versjon. Legger også ut en versjon, original, rett fra kamera uten noen form for justeringer, for sammenligning.
Den var vel sånn cirka 10 cm. Avstand mellom meg og insekt cirka 2 meter.
Mvh Cristina
Avsluttet .

Fin skarphet og farger, ikke lett å komme inn på disse. Versjon 2 likte jeg best. Flott dette. Mvh Liselotte
Laurberg G.

Hej Cristina. Ikke just småkryb, men vel en af de største af vore vandnymfer. Anax imperator, på dansk Kejserguldsmeden. På adressen her kan du se at det er en han. Hunnen har mere grønlige farver. http://delta-intkey.com/britin/images/lucas121.jpg mvh. lau
Laurberg G.

Hej Cristina. Ikke just småkryb, men vel en af de største af vore vandnymfer. Anax imperator, på dansk Kejserguldsmeden. På adressen her kan du se at det er en han. Hunnen har mere grønlige farver. http://delta-intkey.com/britin/images/lucas121.jpg mvh. lau
Unni F.

Dette er veldig flott. Du har fanget innsektet i rett øyeblikk og har fått det HELt skarpt...imponerende!! Jeg liker versjon 2 best, fordi det har den roligste bakgrunnen. Versjon 1 med to blomster bak innsektet blir litt for urolig for meg, - tror kanskje jeg ville likt det aller best om det ikke hadde noen strukturer i venstre side av bildet heller...men det er en smaksak. De duse fine fargene i bakgrunnen synes jeg passer fint til det skarpe og flotte innsektet med den sterke blåfargen.
Hilsen Unni
Adrian Dyrhaug G.

Hei

Meget vakkert bilde dette.
God skarphet pg flotte detaljer på øyenstikkeren.
God komposisjon og flotte farger.

mvh Adrian Grande
Cristina B.

Takk for hjelp, da har vi avklart det. :)
Jeg skal gjøre ett nytt forsøk om noen dager for å forbedre litt mer på bakgrunn i versjon 2.
Takk laurberg for link, interessant!
Carsten A.

Utvilsomt en libelle, men av en art jeg ikke tror vi har her hjemme. Enda bedre i ikke fullt så hardt lys, og kanskje mens insektet holdt seg til, eller satt på, et eller annet som ikke er så dominerende i bildet som denne mørke kvisten. Litt urolig bakgrunn. Ellers tror jeg du får mye bedre bildekvalitet om du dropper 2x konverteren. Med litt påpasselighet er det ikke så vanskelig å komme ganske nær mange libellearter - det gjelder å ikke kaste skygge på insektet, bevege seg sakte som sirup og helst unngå at kamera eller objektiv gir reflekser som skremmer insektet. Kan man unngå å få egen kontur mot himmel er det fordelaktig, fugler er det disse frykter.

Et litt eldre eksemplar ser jeg, de to venstre vingene begynner å bli ganske slitt. Da har den trolig ikke lenge igjen.

MVH CA
Tove H.

Stilig og skarpt bilde med god komp og rålekre farger.Fin bakgrunn også. Meget severdig.
Mvh Tove
Cristina B.

Takk til dere også.
CA:Stemmer, de har sine favoritt steder de vender tilbake til, som du beskrev under ditt eget bilde. Det er en stor fordel, fordi det nytter ikke å løpe etter insektet, men heller vente til de kommer tilbake. Det kan utnyttes ved valg av bakgrunn også.
Enig at man må passe seg så ikke ikke merker lysendringer. Derfor bruker jeg helst mørke klær, så det blir mindre fare for at lyset blir reflektert mot insektet.
Glemte å få med at jeg brukte polafilter, det hjalp noe, men klart direkte sollys gir veldig mørke skyggeområder. Polafilter reddet forresten objektivet mitt i går, fordi mistet kamera i bakken.
Telekonverten ble ødelagt, så dermed er den droppet. (Kamera er helt fin)
Håper å få lagt ut ny versjon i løpet av helga med roligere bakgrunn, selv om jeg, og jeg tror de fleste er enig med meg, at arbeidet bør bli gjort i kamera.
Mads B.

Hei. Skarpt og fint bilde med frodige farger. Likte dette godt!
Mvh Mads B.
Espen A. I.

Veldig lekkert! Kontrastene og fargesammensetningen hos disse insektene er det som gjør de så ettertraktet både i billedverdenen og video. Blåfargen gir noe syrlig i bildet som gjør det annerledes og svært interessant.

Espen
Tove Å.

Velger helt klart v#1 som min favoritt! Bakgrunnen her er helt nydelig, både blomstene og fargene er med på å gjøre dette til noe mye mer enn bare et bilde av en øyenstikker (beklager hvis jeg ikke bruker riktig betegnelse på insektet...). Skarpheten og det andre tekniske fikser du alltid bra :)
Cristina B.

Tusen takk!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu