Lupiner på skrå
- en av de vanskeligste blomster jeg vet å få laget et vettugt bilde av.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261767} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Hei, logget nettopp på og oppdaget dette fotoet som straks fanget min oppmerksomhet - spesielt på grunn av komposisjonen. Liker veldig godt det stramme utsnittet med gjentagelsene av blomsten både i mellom- og bakgrunn, samt at fargene gjentas forsiktig i bildeflaten forøvrig. Men jeg finner ikke fokuspunkt i de fremste blomstene, det blir litt uklart og blikket fester seg på stengelen i stedet. Fint sommerbilde med god stemning!
Vennlig hilsen MV
Andreas S.
Hei

Som nr. to må jeg også berømme komposisjonen din - det fanget oppmerksomheten min selv på thumbnailen. Synes også bakgrunnen (utenom blomstene) er fin, godt toneomfang i hele bildet og fine farger. Pent!

Mvh. Andreas D.
Tone A.
Hei Ann
Ein flott undertekst på bildet pga med alle dessse småe kronblada så er det ikkje lett å få alle like skarpe når ein vil ha ein dus bakgrunn. I kveld plukka eg lupinar som står ute i ein vase ved trappa klar til fotografering, så her fekk eg verkeleg inspirasjon. Nettopp pga at du har fått fram desse gjentekne formene i bakgrunnen duse og med pyramideformene som gjentek seg bakover.
Den mest skarpe i forgrunnen ville eg ikkje ha kutta, trur eg, slik at pyramideforma kom betre fram. Eg synes skarphetsplanet fungerar bra her pga at det er dei gjentekne formene og linjene saman med fargane som gjer mest for bildet her.
Trass i dus bakgrunn så er det dybde pga dei gjentekne lupinane som har fine lillatonar mot det blåtona partiet som gir ein fin kontrast. Grøntonane forsterkar sommarkjensla saman med eit flott lys. Eit ørlite kutt øverst ville gitt eit rolegare uttrykk.
Takk for rosande ord på bildet av tistelstauden din, det set eg stor pris på.
Eit vakkert bilde kor samspelet mellom lupinane og fargane gjer dette til eit spanande bilde med eit mjukt uttrykk.
:) Tone
Steinulf L.
Vellaget bilde. Fint med repetertende former og farger i en fin diagonal komposisjon. En mindre tradisjonell komp ville jo vært å legge fokus på den i midten....
Espen A. I.
Denne likte jeg momentant, flott spill på flater. Særlig gjentagelsen i bildet som jeg tror er det essensielle med bildet er bare lekkert. Regner med du har tatt mange bilder, i allefall om vinden ikke var på din side, for at de skulle stå på rekke og rad. Bra!

Espen
Erlend K.
Helt uestetiske er jo denne arten ikke, spørs litt på tilnærmingsmåten. Jeg valgte denne: bilde nr. 118686

Din løsning synes fungere godt, uten at det gir den store ovasjonen. Fin komposisjon, og ok bruk av dybdeskarphet. Fargene i bakgrunnen drar litt ned i bildet ditt, selv om de følger en viss komposisjon de også. Du har tenkt godt, men jeg er nok enig at du fortsatt her en utfordring.
ingeborg w.
Jeg synes dette bildets styrke er gjentagelsen i former på diagonalen, gir spenning og det blir litt annerledes med det blå (olaskjorta) i bakgrunnen. De ser ikke helt rette ut men det er egentlig helt ok at de står diagonalt flere veier.
Frode L.
Flott bilde fra en fin tur til Brønnøya!

Frode
Øyvind A.
Pent, velkomponert og fin bruk av liten dybdeskarphet. Men det blir fargekræsj mellom lupinene og det blå i bakgrunnen.
Ø.
Dag T.
Litt kjedelig komponert synes jeg. Ville heller at de tre hadde spent ut en trekant enn å stå på linje. Ellers litt for pent for meg .-)
Grethe S.
Hei!
Her har du ihvertfall klart det du selv synes er vanskelig- dette ble ble nemlig et veldig vettugt bilde... Bra komp og farger..

MVH Grethe
Anita M. S.
Jeg liker bildet ditt kjempegodt! Flott utsnitt og komposisjon, og en krystallklar blomst i forkant (jeg fatter og begriper ikke hvordan dere får blomstene såååå klare...). Hvis jeg skal pirke på noe, så synes jeg det blå i bakgrunnen ble noe forstyrrende. Mulig fordi blåfargen var såpass skarp.
Mvh Anita
Ann F.
Tusen takk for alle tilbakemeldinger!

Blåfargen i bakgrunnen er en fotoklubb-venns skjortearm. Jeg har det samme bildet uten den, men jeg synes det ble for tamt.
Jeg vurderte en beskjæring både fra toppen og fra høyre, men valgte å gi luft der. Nedre venstre hjørne er valgt bevisst i opptaket siden jeg ville at den skarpe ikke skulle få mer rom.

Dag T: Trekant, njei, lupiner vokser så uorganisert at en trekant vile blitt for vanlig å fange. Og når du synes det er blitt for pent for deg har jeg kanskje oppnådd det jeg vil?
;-)

Magne V: lupiner er vanskelige, fokus er på blomstene, men stilken er veldig fremtredende.
Tone Aa Ø: jeg er fortsatt like betatt av dine tilbakemeldinger.

Mvh Ann
Odd Tore S.
Lupiner er vakkert ugras og vanskelig å fotografere. Eller omvendt.
Det som slår meg her er komposisjonen.
For det første er den uvant og effektiv.
For det andre er det også uvanlig at lupiner vokser på rekke, og ikke bare i tilfeldig mølje.
Så jeg synes at dette ble en fin avveksling.
Om fotoarmen er et pluss tviler jeg på. Da må den i så fall dekke over mange forstyrrende elementer.
Odd Tore
Avsluttet .
var innom dette bildet i går, men måtte tilbake i dag og kommentere. liker det veldig godt. liker den elegante pyramide formen blomstene danner innover i bildet, og jeg er helt enig med deg ang. den blå skjorte armen. jeg syntes den gjør hele bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu