Jakten på fokus
Ja her er det fremdeles intens fokusjakt. Etter prøving av stille skarpt på et måleband, ser det ut til at min 50 fokuserer noe i forkant. Min 70-300 er mye skarpere også faktisk. En fotokompis som har fotografert målebandet. Det er fremdeles ikke noe lys som har gått opp for meg, men har jeg lov til å skylde på objektivet nå? :-) (Det var ikke meg!)
Bildet inngår i albumet Jakten på fokus -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-07 22:36:07
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger294
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260841} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Dag T.
Ja, du kan skylde på objektivet, men jeg synes også det er synd hvis kameraet ditt ikke har god nok søker til at du ikke klarer å fokusere manuelt.

Til dette bildet så synes jeg det har et par fine ting og et par som ikke er så bra.
Jeg liker de små som står og prater sammen, og den laaaange som strekker seg ut av bildet og ned igjen for å overvåke det hele, men jeg kunne godt ha sett litt mer av den buen oppe, og hatt litt mer luft til høyre for den.

Jeg liker tonene ganske bra, men synes de gule bloppene i midten til høyre forstyrrer litt. Kanskje det hadde løst seg om du hadde beveget deg ørlite til venstre.

Brit M.
Dag, ble veldig glad for kommentaren din. Kamera er en D70 som jeg låner mens min D70s er på rep. Kanskje er det søkern, altså?
Enig med deg i den lange øverst, den burde vært med. Har lagt ut en bloppefri versjon. De grønne områdene er muligens uheldig men jeg brydde meg ikke om å gjøre så mye i PS på dette, siden det er et annen versjon bare.

Brit
Thomas R.
Jeg antar at du bruker mellomring her. Min erfaring med 50mm og mellomring (riktignok Canon 50 1.4) er at jeg ikke får helt skarpe resultater på full blender når jeg bruker blenderring, det gjør jeg forsåvidt ikke uten blenderring heller, men problemet blir mer synlig ved bruk av blenderring. Jeg må blende ned noe for å oppnå skarpe resultat med blenderring, dette gjelder flere av objektivene mine. Minst problem er det ved bruk av mellomring på 200mm 2.8, men der oppnår jeg heller ikke særlig forstørring. Nikon sin 50 1.8 er ikke helt sylskarp ved f/1.8 selv om den er brukbar, nedblending til f/2.8 vil gi skarpere resultater, gitt at du finner fokus.
Brit M.
Mine mellomringer, av ukurant merke, er merket 1,2 og 3, 10, 20 og 30mm altså. Jeg tok flere (1oo) bilder av dette motivet, i flere eksp., dette ble det skarpeste. Tror heller Dag er inne på noe, fordi jeg fant ut i går at når jeg så gjennom søker mot en vinduskarm, dukket det opp flere ''linjer'' i overgangen fra mørkt til lys, dvs flerdoble karmer. Ellers sparer jeg til 105...
Takk for nyttig kommentar, Thomas.

Brit
Brit M.
Fordi vi også tok bilder av målebandet uten mellomringer, med samme fokusproblem, mener jeg...

:)
Rune S.
Nydelig balett av støvbærere i fine toner. Kan desverre ikke gi deg noen tekniske råd. Liker #2 best. På #1 hadde jeg ønsket litt mer luft i underkant og på høyre side, slik du har til venstre. Men det er vel slikt som er en smaksak. Enig med Dag i at det hadde vært fint å fått med buen oppe.

Mvh
Rune S
Per Einar G.
Bildet var greit nok det... softet, lunt og litt sultent. Tips: kansje du kan skifte mattskive på kamera til en mattskive som er bedre egnet for manuelt fokus?

Ha en fin fotohelg!


Per E.
Brit M.
Takk for kommentarer, dere to. Bildet er lysnet en smule, og litt kaldere temp, ellers ikke softet eller behandlet på noen måte. Skifte mattskive?!! Er det slikt man gjør?

Brit
Brit M.
Beklager min obviøse ignorans...
;-)
Frode F.
Brit, nydelig...

herlig drømmende og diffust, men akkurat skarpt nok der det trengs.

Ville muligens vurdert en kraftig beskjæring i overkant, men det er kanskje bare meg...

FF
Brit M.
Takk for kommentar, Frode. Ja, enig i beskjæring faktisk, siden ikke buen kom med. Hyggelig at du likte det.

Brit
ingeborg w.
Det må være kjempeirriterende når fokus ikke fungerer som det skal... Jeg ville nok øket kontrastene noe her og enten mindre eller mer bue.
Brit M.
Tusen takk, Ingeborg, for at du kommenterer bildet, også takk for tips på et annet. Jeg venter mitt eget kamera tilbake snart, og orker ikke stresse med fokus før jeg får det. Kanskje lever jeg i en illusjon, og at det er meg, men...:)

Brit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu