Handelsmannen
For de fleste er vikinger en bande blodtørstige voldsmenn som ranet Europa for ufattelige rikdommer. Et slikt bilde er preget av kirkens fortellerglede hvor de med bred pensel beskriver herjingene til de barbariske forbryterne fra nord.
Det er riktig at tiden rundt år 800 er preget av vilkårlig plyndring, men dette bildet endrer seg etter hvert som krigerne blir etterfulgt av eventyrlystne familier, håndverkere, fiskere, gårdsbrukere, dyktige treskjærere og gode smeder.
Vikingene var også handelsmenn som satte opp sine salgsboder langs Europas kyster og ved de store elvene. Med hvalrosstenner, skinn og ikke minst rav, Nordens gull gikk handelen lett, sølv og gull byttet raskt eiere.
Historien forteller at engelske jenter var tiltrukket av gutter fra nord, som var mer velkledde og rensligere enn deres egne landsmenn.
En arabisk historiker gir et annet bilde av rensligheten sett fra sitt ståsted. Han skriver at mennene fra nord uten blygsel lå med sine kvinner og ikke en gang vasket hendene da hyrdestunden var over.

På dette bildet er jeg ganske dramatisk i beskjæringen, jeg presenterer det som et portrett, hvor det ytre er staffasje som tonesetter helheten, jeg er som vanlig spent på reaksjonene!
Jeg brukte dessverre ikke raw format da jeg tok bildet, derfor er det på grensen av det tillatelige i lys og farger.
Du finner flere vikingbilder på
www.bronseplassen.no
og
www.agderviking.no
Ha en fin helg hilsen
:)Helge
Bildet inngår i albumet Vikingtid - Bilder fra nasjonale og internasjonale vikingmarkeder 2006
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-25 11:50:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Helge R.
Hei alle sammen!
Jeg blogger på:
http://blogg.agderposten.no/cps/etc?template=oversikten
artig om noen stikker innom og gir en kommentar
:)Helge
Avsluttet .
Hei Helge!
Interessant beskrivelse av historien i tillegg til fotoet, som jeg synes er et godt portrett. Synes utsnittet er for stramt, skulle gjerne sett mer av høyrearmen din som fullfører diagonalen i bildet. Klart og godt lys, fine detaljer, men litt blasse farger. Blikk og håndbevegelse i samme retning skaper handling som gjør bildet levende. Besøker gjerne bloggen og vedlagte lenker.
Vennlig hilsen MV
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, helge. Jeg har ingen problemer med utsnittet (og synes at det er mye bedre enn hva originalen hadde). Du har fanget et veldig godt uttrykk og blikk hos en godt frisert mann :) Alle sølvelementer som går igjen i bildet (og i skjegget forøvrig..) passer utmerket, og blir en fin kontrast til det brune i bildet. Historien er viktig. Jeg hadde foredrag om vikingene i uttrykkshistorie for litt siden. Da la jeg vekt på akkurat det temaet. Meget interessant.

vh ingebjørg
Rolv B.
Det er noe mykt og vakkert over lyset, ''soft'' heter det visst, og også en avdempet og sikkert tilsiktet kontrast. Forøvrig vakkert å se en viking uten hjelm med horn.
Horn fikk de først på 1860-tallet da en av Wagners operaer skulle urfremføres i New York. Regissøren eller hva det heter, syntes disse valkyriene og vikingene så så tamme ut og skaffet flere hundre oksehorn som ble skrudd på hjelmene. Spektakulært! Og siden den gang altså....... Og nu står nordmenn og andre skandinaver på fotballkamper med en amerikansk oppfinnelse på hodet. Alex Rosèn også! Grusomt for oss kulturmennesker.
Rolv
Dorte G.
Vakkert og levende portrett i mine øyne, med fine farger som spiller sammen, og godt lys. Og så de øynene da! Sukk! De fikk i hvert fall denne dama til nesten å dåne på lørdagskvelden!
Helge R.
Hei og stor takk til alle som er innom og ikke minst til dere som kommenterer bildene mine.
Bildet er fra fjordårets vikingfestival i regi av Borre vikinglag, Vestfolds virkelige vikinger.
Salgsmannen er fra Polen, jenta er hans datter. Det er mange dyktige håndverkere og krigere blant våre slaviske vikingvenner.
Denne sommeren arrangerer vi marked på
www.bronseplassen.no
fra 13. til 15. juli. Jeg håper at det dukker opp mange fristende motiv, for det er jo altid noe som skjer på et vikingmarked.
Ha en flott avsluttning på mai, hilsen
:)Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu