Brandasundet, Bømlo
Bildet inngår i albumet By Invisible Light - UV/IR bilder:
Fotografering uten å se noe som helst. (i søkeren), men med alle muligheter for å ta bilder på tradisjonelt vis likevel
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1561
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258404} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
André M.
Lekkert grafisk. Og godt komponert. De ugjennomtrengelige sorte flatene er vesentlige for den grafiske effekten, samtidig som de utfordrer meg med å få tak i hvilke former som skjules i bildet. Altså et bilde som krever laaaang betraktning fra min side. Utfordrende. Bra.
Ann F.
Uten den hvite båten hadde tankene mine tenkt på et negativ av en snedekket fjellvidde med en halvt gjensnedd vei.
Med båten virker det bare sprøtt og ulogisk.
Det er bra. Vi trenger slikt også.

mvh Ann
Birna R.
Skjules? Ulogisk? Mer det at vann ikke reflekterer no' særlig i IR og da blir det mye svart, særlig når bildet er tatt seint om kvelden.

Motivet er jo velkjent nok, brua over Brandasundet (mot Selsøy) i Bømlo kommune, og som sagt, tatt med IR kamera uten å se i søkeren (Wratten 87 gel på 14mm forhindrer effektivt alt innsyn og det kan være like bra, så blir resultatet av og til overraskende).
Fredrik T.
Ett veldig anderledes bilde av en nydelig plass. De ulike diagonalene som trekker i forsjellige rettninger gjør det nesten litt slitsom og se på. Men slitsomt er bra, får en til å tenke litt.
Ann F.
Ja. Ulogisk.
Fordi JEG ikke ser i IR selv om ditt kamera gjengir det. Og enhver er seg selv nærmest og tankene vil gjerne først gå dit de pleier. Er det bra nok der, hender det de blir der.

Ann
Dag T.
Grafisk OK, med båten som stjerne, men for meg er det litt sprikende oppe til høyre. Linjene er greie der også, men de blir for urolige til å balansere.
Erlend M.
Kjempetøft. Jeg synes du ofte lar fargebruken gå amok, men dette var jo behagelig å se på.
Arne S.
Bildet balanserer bra nok for meg. Jeg liker kontrasten mellom den harde veglinjen og den myke rammen rundt båten. To parallelle verdener. Fin grafisk effekt.
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette likte eg!

Spennende og interessant bilde, særlig med tanke på IR-bruken/effekten.

Annerledes og kreativt utført.

Chr. G.
Båten og hekkbølgen funker så det suser. Kompet er jeg ikke sikker på, venstre og høyre side krangler og jeg kjenner ubehag i forhold til balanse og mangel på en entydig ledetråd for blikket.
Kjell Sigurd S.
Det er definitivt ikke lettfordøyelige saker du serverer. De store mørke flatene fremhever elementene fint. Bevegelsen innover i bildet styrkes av båtens bevegelse. Mitt øye utfordres i det ulogiske i størrelsesforholdet mellom ''veien'' og båten, uten at jeg oppfatter at det er en bro uten å lese teksten. Kanskje det er et av poengene i bildet... Vel, jeg liker det grafiske uttrykket, og innholdet pirrer nysjerrigheten. Kommer til å huske dette.

Kjell S
Birna R.
Jeg står på brua og tar bilde idet båten er i ferd med å passeret, og med en 14mm blir jo ikke båten på vannet nedenfor særlig stor i forhold til detaljene nær kameraet. I gamle dager kalte vi slikt (svært upresist) for ''vidvinkelperspektiv''.

IR gjør resten ved å gjengi så stor del av bildeflaten mørk.
Trond H.
Er faktisk på Bømlo og jobber denne veka, så eg stoppa litt opp ved tittelen. Når det gjeld biletet er det eg likar best komposisjonen, balansen mellom elementa. Det eg ikkje får til å gå opp er perspektivet, då det er ein stor del av brua eg ikkje ser som eg forestiller meg burde komme i vegen for kjøvatnet dersom eg hadde sett det i naturleg (les:synleg) lys. Det plagar meg, og dekker faktisk over litt av opplevinga med bildet.
Birna R.
Som sagt, bildet *er* tatt på brua og båten passerer under, men er selvsagt ikke *rakt* under for da kunne ikke allverdens IR ha hjulpet :)) Jeg fotograferte når den kom til syne. Så hva er problemet? Stå på Brandasund-sida og se over mot Selsøy og ha et IR-kamera og en 14 mm og la en båt passere, og du får akkurat det samme bildet, tenker jeg. Ikke no' hokus-pokus. En blid bergenser (innflyttet) ogr ivrig fotodotno-deltaker var forøvrig tilstede og så båten han også, men uten IR på sitt Fuji S3.
Trond H.
må kikke nærmere på bildet en gang eg ikkje har hatt en 14-timers arbeidsdag, og prøve å finne ut av saker og ting. Et evt problem eksisterer nok bare i mitt hode :-)

MVH TH
Per Einar G.
Jeg likte dette bildet, komposisjonen var det ingenting å si på. Spesielt syntes jeg at kjølvannet på båten og midtrabbatten i veien spiller godt på lag og er med på å heve bildet og intrykk av riktig komp. Samtidig som det forteller om vegvalg, mener jeg.

Per E.
Odd Tore S.
Lysende i IR natten, særlig liker jeg båten og linjene i sjøen rundt den.
For min del kunne den vært hele innholdet i bildet, selv om jeg er positiv til komp og den måten den og veien har parallel retning inn i bildet. Veien bøyer av, hva vil båten gjøre?
Dette synes jeg er vellykket bruk av IR.
Odd Tore
Bjørn H.
Meget stilig og lekent utført Bjørn ....

Bjørn
Steinulf L.
Har ikke noe behov for å etterlyse det jeg ikke ser. Grafisk, flott fremstilling av ''en smugler i natten''. Som altså ikke er det.
Lars L.
Som vanlig utfordrende og lekent. Alle de tre hovedelementene føles helt fristilt fra hverandre og det skaper spenning (litt kolage følelse). Forøvrig har jeg spesielt sans for formen på bølgene etter båten.
Tom Dysa S.
Ja... dette har jeg ikke noe greie på,(ir) annet en at jeg synes det er ett vannvittig flott og stilig bilde.. Tom
Johan B.
Det var en mycket bra bild! Det är så jag vill fotografera, som Haiku i bildform! De svarta partierna fylls av fantasiens landskap (som kanske är mer fantastiskt än verkligheten) mycket tack vare båten som gör att man förstår djupet som finns i bilden och ser landskapet för sitt inre öga.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu