Veiviseren
Bildet inngår i albumet materialister - ... jeg legger ikke skjul på at jeg elsker å la meg påvirke av nerdrumskolen og dens kitsch idealer..
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257892} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Fredrik T.
Ja lyser Nedrum lang vei :) Men dette var skikkelig gjennomført kitsch, i motsettning til mye annet dårlig på nettet. Eneste jeg har har å utsette på bildet, er at horisonten heller litt mot venstre, og to lyse flekker på himmel/horisont, midt i bildet.

Kan du forklare litt om tanken/ teknikken som ligger bak?

-FT
CF W.
Teknikken? Tja. PS3 og en kjapp MAC jobber raskt noek med en .PSD fil på 1,6 TB
men for å være litt alvorlig her, så er dette selfølgelig et sammensatt bilde av mange elementer, komponert og jobbet med på samme måte som om jeg skulle ha malt det.
Det er muligens ikke 100% ferdig ennu, og jeg har jobbet til og fra på dette i snart 2 år.
Bildet er en del av en større sere jeg jobber med.
ingebjørg fyrileiv g.
Imponerende, og rimelig fascinerende. Hadde jeg ikke sett kisch- og Nerdrumbildene dine tidligere, hadde det slått meg med en gang (som det forøvrig gjør allikevel). Komposisjon og innhold er meget god, og lyset er enestående med sine toner og valører. Dybden på jordet er også god, og sauene dekker området godt. Hvor mange bilder er det? Ros modellene dine.

vh ingebjørg
Stig Børre E.
Imponerende. Prøver å tolke historien. Det ser ut som gjetere som gjeter hverandre, hvorfor? Bryte vekk fra flokken, gå sine egne veier?
Rent teknisk er bildet meget bra. Flott bakteppe med en fin s-linje gjennom bildet.
Sauene krydrer flaten godt, og er viktige hvis min egen tolkning av bildet stemmer.
Syns det er litt merkelig lys på føtter og ansikt til gjeterene, med tanke på lysets retning og skyggene i front. Det er uansett tydelig at dette er det jobbet lenge og godt med.

StigB
leif b.
Kitsch, Nerdrum,Mac.
Det som betyr mest er sluttresultatet og her imponerer du stort.
En lite pirk, sauen til venstre vandrer ut av bildet med svidde örer. Dette da med tanke på hva man lärte når man gikk på skolen/fotokurser ol. Men mulig du har en mening om den.
Ha en fin dag.
lb
Steinulf L.
Fint at du deler med oss hvor mye arbeid ,tid og engasjement som ligger bak en virkelig god manipulasjon.
André M.
Med et såvidt gjennomarbeidet bilde, OG et bildespråk nært oppunder en av våre mest omdiskuterte malere, er det umulig å forholde seg indifferent til dette bildet. Du legger listen høyt (eller stikker hodet langt ut for hugg, - om du vil ;-).

Jeg liker historiefortellingen i bildet, alle detaljene og koloritten. Med kitsch-skolen som inspirator, har du lykkes relativt godt.

På den annen side: Bildets styrke i det å formidle detaljer blir også dets svakhet. Med dette mener jeg følgende: Bildet innbyr til detaljstudier, og da vil også enkeltdetaljenes svakheter framtre tydelig:

Skyggeretning på menneskene i bakgrunnen antyder lav motlyskilde, mens belysningen på personene opplagt viser at de er belyst av lyskilde rett ovenfra. Rar belysning av beina er kommentert. Den ørekappede sauen er en blunder (kapp det stakkars dyret rett bak bogen). Horisonten heller akkurat så bittelite at det irriterer (en halv grad mot venstre). Keep up, - dette bildet er nok ikke ferdig.. :-)
Erik J.
Etter denne sterke kommentaren fra AM er det egentlig ikke så mye mer å si: Du stikker hodet ut for hugg... det jeg spør meg selv (og andre) om: Er digitalt foto et fullverdig medium for å følge opp Nerdrums kitsch??
Men bildet er bare fantastisk!
Anette L.
Hei:)
Veldig stilig bilde, likte fargene, lyset og alt egentlig - Flott gjennomført!

Mvh Anette:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu