håndverk til glede og nytte
Mer om mennesker og sted på
www.bronseplassen.no
Bildet inngår i albumet Vikingtid - Bilder fra nasjonale og internasjonale vikingmarkeder 2006
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikor 28 - 105
  • Brennvidde48mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257205} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Lars-Anders M.
Her var det noe nytt fra deg. Fin stemning. Ok bilde.
Thorbjørn R.
Jeg sjeneres litt av det sterke lyset i bakgrunnen. Ellers er det fint. Jeg synes du har lyktes godt med uttrykket på begge damene.
Helge R.
Hei og takk for kommentarer.
Ettersom jeg stort sett omgåes vikinger dukker det jo til tider opp aktuelle motiv, slik som her. Her er det to jenter fra Borre og Agder vikinglag som har satt hverandre stevne på Bronseplassen i Høvåg. Her syr de kopier av vikingtidens skinnluer, dette og andre vikingrelaterte ting fnner du på vikingmarkedet 12. 13. og 14. juli på www.bronseplassen.no
På kleesdrakten ser vi at dette er kvinner av storfolks ætt, overkjolen blir holdt oppe med store bronsespenner. Mellom spennene henger det flere rader med perler av glass, keramikk og tre foruten nøklene til familiens skattekister, for når jarlen er borte er det hun som hersker over gård og grunn.
Underkjolene er laget av lin, overkjolen er av ull fra utegangersau. Hun til høyre har et brikkevevd hårbånd. Begge har skinnsko, kopier fra tusen år gamle funn.
Ryggsekken er flettet av never, bjørkebark er ett av de mest anvennelige produkter som naturen gir oss. Den kan brukes til alt fra takstein til sko.
Vikingtiden er full av historier om sterke kvinner som kunne sitt håndverk, både som intrigemaker, elskerinne og kunsthåndverker.
Her er to fra den udødelige vikingætten som på nytt blomstrer fram over hele landet.
Ha en flott weekend hilsen
:)Helge
Anne-Lise S.
God stemning hviler over motivet ditt, med god skarphet og lekre farger i vikingtidas fargede stoffer. Fint med litt historikk rundt klær og folk også. Liker godt den avslappa posituren disse to har, og det ser ut som de sitter og småsnakker om hint og ingenting, og bare koser seg mens håndverket formes mellom hendene deres. Synd med de utbrente områdene fra den sterke sola i bakgrunnen. Uten dette området kunne dette fint vært reklame for nettopp Bronseplassen! :-) Artig å se noe annet fra deg forresten!

Anne-Lise
Geir F.
Oj. Denne har jeg ikke fått med meg.
Du skildrer en avslappet og god atmosfære. Det sterke kveldslyset synes jeg er flott og gir en følelse av tilstedeværelse. Neste gang jeg kjører forbi stikker jeg innom.
-fløde-
Avsluttet .
Hei Helge, ser du er og rydder i gamle ''mapper''.

Har fulgt deg tidligere i denne serien, og her skuffer du ikke. Et levende bilde som gir oss stemning fra den tid -kvinner var kvinner. ler (provoserende nå)

Ha en flott dag da Helge...

Arne:-)
Anne Ø.
Liker stemningen og kontakten kvinnene i mellom her Helge!!!

Anne:)
Helge R.
Når vikingkvinner møtes oppstår bra bilder, du kan se flere av vikingbildene mine på
www.bronseplassen.no
både her og på hjemmesiden til
agder vikinglag, se linker, finner du oppdaterte bilder fra forskjellige vikingtreff.
Denne sommeren arrangerer vi vikingmarked 13. til 15. juli, her kan du få årets bilde, masse artig med entusiaster fra hele europa.
Hilsen
:)Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu