Bildet inngår i albumet Nymfer, øyestikkere og annet bøss -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger438
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257197} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tom A. T.
En liten ''messerscmidt'' på tur ut i den store verden. Herlig perspektiv på dette som jeg virkelig har sansen for. Severdig
mvh Tom T
Steinulf L.
Enig med TT. Et vellykket ''skudd'' dette her.
Avsluttet .
Jeg savner mer liv i bildet, og ville eksperimentert med økt kontrast og/eller kraftigere farger. Rent bortsett fra dette, liker jeg bildet.

:)
Avsluttet .
Ganske morsomt egentlig.
Liker den gjennomførte stilen dette og det forrige bildet har. Det er ikke vanskelig å knytte de opp mot hverandre, stilmessig.
Det går igjen hos deg som fotograf, det at du har din egen (gjennomførte) stil på det du fotograferer.

-Stian Håpnes
Chr. G.
Takker for kommentarer, om enn noe seint.

TAT og SL; takker - jeg må innrømme at jeg ble overrasket over resultatet - til tross for enkelte mangler. Jeg er enig med deg BH, angående det statiske preget. Jeg fiklet en del med kontrast/fargemetning for muligens å få til mer dynamikk/trøkk men rota meg bort på veien. Det ende opp med posterisering og grumsete insekt - så jeg beholdt det forholdsvis nært utgangspunktet. Men skulle gjerne hatt litt mer nntrykk av fart, ja.
SH; selv føler jeg at jeg spriker i alle retninger med bildene jeg begår - så det er greit å høre hvilket inntrykk andre sitter igjen med :-)
Stig Børre E.
Liker den minimalistiske komposisjonen.
Flua eller hva det nå enn er blir for udefinerbar i formen for å forstå helt hva dette er (skjønner at dette sorterer under ''annet bøss'').
Plassering og teknisk kvalitet er upåklagelig. Greit forsøk.

StigB
Line Kristin W.
Småfrekk komposisjon som har fått meg til å komme tilbake til bildet flere ganger uten at jeg har klart å bestemme meg for om det først og fremst er fordi den ''provoserer'' eller om bildet rett og slett ''bare'' er morsomt ;-)

Humlefluen (Bombylius sp.) er en artig langhåret type. Lett gjenkjennelig med sin butte/runde pelskledde kropp, sikk-sakk vingemønster og lange ben og snabel. Her foreviget i karakteristisk flyvepositur med bakbena trukket opp og ut i elegant splitthopp. Humlefluen (diptera, tovinget flue) har ekstremt høy vingeslagfrekvens og står - som kolibrien - bom stille i luften mens den drikker blomsternektar med snabelen.

Med så stort negativt rom er det helt essensielt at hovedmotivet er optimalt plassert. Her opplever jeg en liten ubalanse både mht. plassering og størrelsesforholdet negativt/positivt rom. Et kutt på ca. 50 pix i bildets høyre side får imidlertid brikkene til å falle på plass.

Den lille bevegelsesuskarpheten i vingene er tilstrekkelig til å gi bildet nødvendig dynamikk. Farger og kontrast fungerer helt fint på min skjerm.

Selvransakelsens tid er over og jeg har bestemt meg for at jeg liker dette bildet i all sin enkelhet og utpregede ''ærta-berta''-snert!

- Line :-)
Chr. G.
SBE: Er tilbøyelig til å være enig med deg hva angår utydelighet, tror et tettere utstnitt (ideelt sett et nærmere opptak) kunne gitt det hele et lite løft. LKW: Jøss, er dette humleflue - trodde det var jordveps - som jeg alltid har innbilt meg har de giftigste og dødeligste stikkene. Men det er sikkert bare rør. Ubalansen er oppdaget -jeg slutter meg til dine betraktninger angåendel plassering og proporsjoner. En ørliten ubalanse blir særdeles tydelig og for dette bildets del tror jeg en optimal harmoni i forhold til flatebruk bør tilstrebes.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu