Den blå rosen..
Ikke noe ''perfekt'' bilde,men syntes blåfargen på rosen er så vakker :)
Ikke ofte en kommer over blå roser...
Utstyr
  • sony a100
  • -
  • Blender-
  • Filmtypedigital
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger380
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256982} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Ruth S.
Heisann:-) Min yndlingsrose! Jeg har en rose som er lyseblå, men i australia kan den bli dypblå.

De kan også kjøpes i Norge :-)

-ruth-
Chr. G.
Nei, bildet er ikke perfekt - langt i fra. At det anbefales på grunnlag av at betrakteren liker blå roser, og uten noen som helst bildemessige vurderinger i kommentaren er undergravende for Bildekritikken.

Neste gang du har lyst til å ta et bilde av en blomst synes jeg du bør stille mye høyere krav til både skarphet, lys og komposisjon. Hardt blitslys er sjelden kledelig, uskarphet kan i noen tilfeller være effektfult når det blir bevisst utnyttet - her har jeg mistanke om at du selv også synes det burde vært skarpere. Komposisjonen er temmelig kjedelig, rett-på saker blir man i mange tilfeller fort ferdig med.

Med det kameraet du angir antar jeg du har gode muligheter til å få til noe som er mye, mye bedre enn det her. Fortsett gjerne med blå roser, men jobb en del mer med det tekniske - still høyere krav. Du har selv påpekt at du ikk er er helt fornøyd med dette - det er et bra utgangspunkt for å komme videre.
Ivan H.
Hei,

Enig med Christian her.

Du har fått frem en fin blåfarge her, men her bør du finne en mer kreativ vinkel enn du har brukt. Blitzlyset er rett på og for hardt. Hvis bildet er tatt om dagen, ville jeg kanskje ikke brukt blitz.
Du kan også blende ned blitzlyset slik at du får et mykere lys, finnes flere måter å gjøre det på hvis du har ekstern blitz.
hvis du bruker intern blitz, kan du prøve med et dopapir på blitzen din. Da får du mykere lys, men kanskje litt gulstikk i bildet. Men det kan redigeres i etterkant.

Hilsen
Ivan Holmedal
Liv Jorun A.
Helt enig med dere begge :)
tok noen bilder uten blitz og med lang lukkertid som fargene ble bedre på,men pga jeg ikke hadde stativ denne kvelden ble desse dessverre veeeldig uklare...
har ikke hatt speilreflekskamera i mer enn ca 2mnd,så er virkelig i lærefasen enda :) og veldig glad for denne konstruktive kritikken,er dette jeg lærer av :)
ps: har fortsatt bruksannvisningen til kameraet fremme nesten hver gang jeg tar bilder enda ;)
mvh Liven
Ruth S.
Hei igjen.
Nabefalingen var ikke fordi jeg liker blå roser. Det var fordi jeg personlig likte bildet. Jeg likte at man kunne se årene i kronbladet.
Og kritikk er kommer vel an på øyet som ser? Det er derfor det blir så mange flotte bilder på dotten, at vi ser forskjellige ting, og vi er ikke helt A4 noen av oss.

Ha en flott dag :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu