..
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetJukser ikke med noe manipulasjon eller redigerer noen av bildene mine med kontrast eller lyshet osv.. som 90 % av dere andre juksemakere gjør..
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger583
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256389} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Sathees Isak M.

Hei:-
Dette kan jeg like..
Flott komp og utrolig flott (natrulige) lyssetning.
Godt gjennomført.

mvh
Isak:)
Atle J. G.

Hei Stian!

Fint bilde, synd ho holder på puppen og at jeg kan se at det ikke er lenge siden at ho tok av BHen. Men jeg liker det naturlige uttrykket og den 'spontane' omgivelsen.

Ser du er veldig imot manipulering. Vil bare kommentere dette siden du nevner at 90% av fotografer her er juksere. Jeg vil påstå det er 100%!
Ja, inklusiv du... ALLE bilder er nemlig manipulert! Jeg skal forklare:

Det lages nemlig altid en todimensjonal gjenspleiling av en tredimensjonal object. (menneske, landskap etc) Allerede DER har manipulasjonen begynnt. I tillegg er det som vi ser på skjermen etterpå også bare kameraets interpretasjon av virkeligheten. Hver leverandør har annet software til å intepretere lyset og forme dette om til noe vi skjønner med øyene våre. (let en gang du kjeder deg etter 'linear gamma')
Så hvis du ikke liker manipulasjon, så legg vekk kameraet og nyt det du ser med øyene der og da. Enkelt og greit.
Ja, det finnes noen skikkelig gode dårlige eksempler på bilder som ikke har blitt noe særlig fine etter en heftig PS behandling, men det er ingen uskreven lov at en bra bilde ikke er etterbehandlet.
Litt rart egentlig, at man så ofte skal klage for etterbehandling, men ikke på forbehandling (valg av objekt, bakgrunn, positur, utstyr, blender, lyssetting, fortelle personen hva den skal gjøre, vente på riktig moment, valg av fokuspunkt... etc) Er ikke det også juks da?

Jeg kjenner flere som ikke liker å etterbehandle bildene sine, og det er opp til dem. At andre fortsetter å arbeide med et bilde etter at det sa 'klik' har ingening med juks å gjøre. Det er en del av fotografi! I hvertfall i denne digitale verden. Det er helt opp til deg om du vil gjøre noe med bildet etter at du har tatt det. Det er DU som lager bildet.

Som konklusjon vil jeg altså si at det ikke er snakk om juks, men om et valg.

Stian, dette oppbyggende ment. Håper du også vil oppfatte det slik. Og jeg håper du ikke legger vekk kameraet og fortsetter å ta bilder :-) for jeg ser at du har øye det!

Mvh Atle
stian o.

du misforstår.. jeg har ikke mot manipulering, men de som virkelig ikke innrømmer at de gjør det.. er juksemakere..

og nei det du skrev overfor at hvrdan utstyr man bruker , blendeåpning... alt det greiene er PÅ KAMERAET.. det er det du skal bruke der og da og det naturlig lyset.. Thats it.. !!!


stian
Atle J. G.

'...det er det du skal bruke der og da...''

Og det står skrevet i hvilken bibel?

Kan godt være jeg misforstår noe her, men tror at du bør tenke mindre prinsipiellt og heller fokusere på å lage fine bilder. Er ikke det målet?

mvh Atle

PS! Jeg elsker å manipulerebilder etter 'klikken' :-)
stian o.

og ijen misforstår du.. jeg så bildene dine, very nice forresten..

men jeg snakker om de som manipulerer med bildeprogrammer... og ikke innrømmer det...




Det lages nemlig altid en todimensjonal gjenspleiling av en tredimensjonal object. (menneske, landskap etc) Allerede DER har manipulasjonen begynnt. I tillegg er det som vi ser på skjermen etterpå også bare kameraets interpretasjon av virkeligheten. Hver leverandør har annet software til å intepretere lyset og forme dette om til noe vi skjønner med øyene våre. (let en gang du kjeder deg etter 'linear gamma')


JA OG ALLEREDE DER HAR MANIPULASJONEN BEGYNT.. jeg snakker ikke om det, jeg snakker om der og da.. man holder kameraet, justerer blendeåpning og lukkertid, iso og gud vet hva... og bruker lyset, været... det er det få som klarer, og de som ikke klarer det.. eller bommer litt.. jukser istedenfor med bildeprogrammer.. istedenfor å øve og jobbe med ting man sliter med for å få det perfekte bilde der og da....


skjønner?
Atle J. G.

Tror det. Men slike utsagn er provoserende for mange, som du har merket på denne drøye halvtimen.

Øving gjør mester. Skal øve mer imorgen. Sov godt.

Mvh Atle
stian o.

sant;) leser de det du og jeg har skrevet her så skjønner de det



Jeg skal også øve mer, sov godt


mvh stian
Stian H.

Hei.

Ble sittende å lese dialogen deres nedover...

Jeg er en juksemaker, og alle de jeg kjenner er juksemakere! Jeg tror nok alle som jobber med digitalfotofoto i en eller annen form også er juksemakere, både amatører og proffer.

Pr. din definisjon er altså alle som behandler sine digitale bilder juksemakere...
Photoshop og lignende bildebehandlingsprogram er altså juks?

Er du klar over at du selv er en juksemaker? Når du tar et jpg-bilde med ditt 350D, behandler det bildet automatisk mht farger, kontrast, lys og skarphet, uten å si noe om det... Det finnes sogar en del forhåndsinnstillinger for denne bildebehandlingen.
Jeg tar mine bilder i raw. og de er ubehandlet fra kamera. For at disse skal gi et så godt bilde av virkeligheten som mulig, må jeg selv gjøre det ditt kamera gjør når du tar i jpg. Fordelen er at jeg har større muligheter til å oppnå det resultatet jeg ønsker og er ute etter.

Foto er en kunstform, og fotografene vil med sine bilder formidle en stemning, situasjon, følelse o.l. Korrekt billedbehandling er en viktig del av dette uttrykket, og ble i den analoge verden utført i mørkerommet. Var disse også juksemakere?

Mitt forslag:

Glem de fromme tankene om at all billedbehandling er juks, drei heller diskusjonen om hvor grensen for juks går. Er det ok å justere lys, farger,skarphet,kontrast osv? Er det ok å fjerne uønskede elementer? Er det ok å tillføre elementer? Skal en fotograf redegjøre for alle justeringer på bildet?

Meld deg på et kurs i photoshop, Oppdag gleden ved å gi bildene dine det utrykket du ønsker, og kos deg med å forme bildene til kunstverk som er til glede og nytelse for dine tilskuere. Om du fortsatt vil kalle det juks får så være, men at det vil utvikle deg som fotograf er jeg helt overbevist om.

Bildet; det bedre av denne ''serien'', men personlig falt det ikke i smak. Jeg klarar ikke å finne ut hva du vil fortelle med bildet. Jeg ser en nyavkledd dame som skjuler sine bryst i et rotete uthus. Kommer det noen inn døra som slipper lyset inn på modellen? i såfall har hun et likegyldig og apatisk ansiktsuttrykk. Litt spennende lys ble det!
Jeg likte det ikke, men slik er det jo med kunst. Bra ikke alle har lik smak og mener det samme...

Lykke til videre,

Stian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu