og skal derfra komme tilbake for å dømme levende og døde
Og skal derfra komme tilbake for å dømme levende og døde; ganske dramatisk utsagn. På søndagskolen for snart seksti år siden messet vi opp trosbekjennelsen, sikkert den samme som ungene lærer seg på dagens søndagsskole. Litt merkelig at teksten har overlevd inne i et rotete hue som mitt.
I går hørte jeg en prest som påsto at; når klokken slår for siste gang treffer vi igjen alle de som har vært glad i oss. Jeg funderte over utsagnet ”treffe igjen”, det blir fort en ganske brokete forsamling av noe slikt. Jeg var tross alt glad i mer enn en og skulle alle disse dukke opp på en gang blir det garantert ett himla liv.
Forutsatt at jeg kommer meg helskinnet gjennom dommens dag.
Det er jo på den ytterste dag at de himmelske herrer kommer trekkende med den store protokollen.
Da jeg var liten undret jeg ofte på hvor St. Peter noterte det jeg gjorde. Epleslang klassifiserte seg klart blant syndene. Det å ikke gjøre lekser lå i grenseland og når jeg tenker etter var det ganske få gjerninger som kunne krediteres inngangsbilletten til evigheten.
På fredagens bilde er øyeblikket kommet. Den store opptaksprøven, hvor CV-en avgjør min framtidige livsstil, enten blant de frelste på loftet eller hos svirebrødrene i kjelleren, begge deler kan fort bli et helvete
Når jeg tenker over problemet aner jeg eimen av skremslene som utgår fra kirken, for hva hadde paver og protestanter vært uten djevelen? Hinmannen er en merkevare på høyde med Coca Cola.

Bildet består av flere bygninger som er studd sammen, en mangfoldiggjort engel, trompeten fant jeg på loppemarkedet, det samme med fyren i grønn kjortel. Anklageren dukket opp i asiabutikken, for å få litt mer liv i fyren lånte jeg ham mine øyne.
Jeg vet at den kappekledde er uskarp, men da jeg kom tilbake på neste loppemarked var han borte, likevel liker jeg denne utgaven så godt at han fikk bli med på fredagens rolleliste.
Nyt det
:)Helge

Ps; jeg lager alle bildene i mørkt rom med full skjerm
skremmende aspekter for alle som har syndet, og hvem har ikke det?
Bildet inngår i albumet religiøse særheter - sære bilder
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annetlag på lag til tonene fra Enigma
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_255864} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Tom T.

Likte det, bra tekst, bra arb i ps.

Stå på :)
John B.

Hei!!
Nifst og grøsselig...flott buskap, og nydelig PS arbeid.
John B.
John Andre A.

Avgjør CV'en din fremtidige livssstil? Betyr det at du har mulighet til å gjøre mer ut av dette?
når skal du ha utstilling forresten? Du har nå hauger av materiale til å gjøre noe heeelt spesielt nå føler jeg. Tenk for en unik utstilling av foto/manipulasjon/historisk retorikk/fremtidsvisjoner/refleksjoner du kunne laget...kanskje også til en slags bok.
mesteparten av det du gjør har også en lang forklaring/historie ved seg, som utgjør store deler ved dette.
tilfeldig eller ikke tilfeldig bruk av objekter: dette er en bra kreasjon igjen, og blir sittende med halvåpen mun og studere ord og bildebiter.
Tøft presentert
John
Geir F.

Jeg hører lyder av himmelens trompeter men hvor er harpa?
Englene istemmer lovsangen men noe skurrer. Er det en mørk, hes latter vi hører? Et sted langt der inne? Jeg ser lys i husene. Men de fleste ligger i mørke. Har de alllerede forlatt jammerdalen?
Bildet ditt er flott. Sammenkopieringen er på plass, fargene er prima, kompen er god.

Du er god på dette! Saml sammen bildene dine og få det ut. Folket venter!

-fløde-
Marit O.

Hei Helge!
Flott tekst,bra buskap syntes dette var spooky!
Du er er meget dyktig på og lage bilder med go innhold.
Flott PS jobb som vanlig!

Marit :)
Lise U.

Applaus for bildet, og for teksten som inviterer til en viss gjenkjennelse...

:) Lise U
Ruth S.

Skryt ikke for tidlig, sin djevel, sa presten da kona påsto at hun døde salig...
Salig er bildet ditt, Helge. Jeg liker det som er litt skummelt og skremmende...

Ha en flott helg.

-ruth-
Anne Lene B.

Hei Helge
Beklemmende og angstfylt!
Knallbra komp og farger, og øynene til hinmannen er prikken over ien!

Ønsker deg en riktig Kreativ God Helg!!

Hilsen Anne Lene
Laurberg G.

Dommen er over os. Nok ikke nogen himmelsk domsmand. Snarere vores valg og måde at leve her på jorden der indhenter os. Her er ingen bukke og ingen snehvide små lam. Alle er kendt skyldige. Skyldige til undergang, om vi ikke sadler om i tide. Ingen får træffe nogen eller nogle. Fortabelsen intet over os alle er dommen vi selv har fældet. Ragnerok hvor selv styrken går under når Thor kæmper med midgårsormen som har omslynget hele jorden og ødelagt ozonlag og livsbetingelse med udspyning af kultveilter. Udslip af radioaktive stoffer i Whales der lander på Norges og Grønlands kyster. Svævestøv og skidt og lort som giver glødende aftenrøde og morgenrøde himle. Og jorden skal gå under i skidt og møj. Ingen får gense nogen. Din præst talte løgnens ord. Hans lov var ikke det godes lov men det ondes. Dommedag . det er NU. LIGE NU: Hvad vil du gøre ved det ????????? mvh. lau
Helge R.

Til Tom og john, stor takk.
Hei John Andre, noen ganger lurer jeg på om bildet eller det skrevne ordet er det morsomste med galskapen min. Utstilling er ok, men det krever masse enegi, kraft jeg heller vil bruke på å lære meg foto, når jeg kan det kommer sikkert utstilligen av seg selv. Artig at du nevner bok, jeg tenker noen av de samme tankene selv.
Hallo Geir, ser du ikke harpa?? tre stykker, en på hver av englene. Ellers takker jeg for innlevelsen, selv er jeg ganske opptatt av at et bilde skal oppleves, det bør ha en dypere mening, selv et landskap kan være noe annet enn et av galansbildene her på dotten. Jeg skal prøve printe et av bildene for å se hvordan det fungerer på canvas.
Stor takk Marit, jeg gjør så godt jeg kan i ps, skulle gjerne lært mer, orker bare ikke å lese manualer, de er stort sett uforståelige for meg.
Jeg takker for aplausen Lise, den varmer.
Du vet Ruth, saligheten er skummel og skremmende, ingen som gir ved dørene der. Det er ganske morsomt hvordan mennesker til alle tider har skapt de store åndskreftene i sitt bilde, som her.
Takk til Anne lene, jeg synes selv at øynene er prikken over i-en.
lauberg ser nåtiden som dommedag, jeg kan følge deg i de tankene, endetiden er nær, enten det eller så stiger vannmannens tidsalder fram som et mareritt av a breave new world.
Tusen takk til alle som er innom bildene mine
:)Helge
Avsluttet .

Så har du gjort det igjen:-)
Får si som ei venninne av meg for noen år tilbake ville sagt:det er grusefyllt:-)Det vil altså si noe man nyter men allikevel syns er litt nifst.Bilden edine med historiene til,som jeg har sagt det før,jeg er tilbake på søndagskolebenken jeg når jeg ser og leser dine bilder og som alltid trenger jeg lang tid på dem.Men det er bare bra.
Jatakk,jeg nyter det Helge.
Hilsen Tone!
Geir F.

Harpene... jo nå ser jeg dem.
Har du adressen til en brukbar optiker?...
-fløde-
Helge R.

Hei Tone og tusen takk!!
Jeg prøver bare å videreføre de bildene jeg ser inne i haue. Ha en flott dag hilsen
:)Helge
Anne Ø.

Utrolig bra formidling og lesning Helge.
Du er dyktig og en god formidler også
av det skrevne ord.

Anne:)
Renato M.

En hilse og en BRAAAAA som vanlig!!

Renato :-)
Helge R.

Hei Anne, det skrevne ord er ogå en form for lek, ganske givende. Det er hyggelig at du liker måten jeg presenterer bilder og historier, stor takk.
Hola Renato, det gleder en gammel mann at du setter pris på galskapen hans, takk
Til alle som er innom bildet, jeg er glad for at du stakk innom, ha en flott kveld hilsen
:)Helge
Geir D.

Hei Helge.
Fint at du tar for deg slike tema :)
Eg likte bildet ditt svært godt, og budskapet. Jepp, det blir et himmla liv når vi skal treffe att alle dei sprø vennene våre i himmelen :) St.Peter må jo sjølv gjennom porten, SYND at ingen fortalte deg det når du var liten :)

Igjen fantastisk bilde!

Mvh. Geir.
Kai B.

Hei Helge.
Meget godt visualisert, igjen!
Utstilling bør prøves med disse bildene, spør du meg.
Tåler en vegg eller to med store formater. Gjerne canvas
som du skriver selv.

Mvh Kai
Wenche J.

En rask tur innom Helge foer jeg om noen timer reiser tilbake til Norge:):):)''Glapp ban'' som de sier paa thai.
Naa kan du bare forberede utstillingen din, for naa har jeg en sjanse til aa komme...dersom du holder den i Norge da. Har du tenkt paa aa sette lyd til bildene dine.
Bildet: Fargene er som i alle bildene dine, veltilpasset og gode og passer motivene meget bra. Teknisk upaaklagelig. Teksten er meget viktig for bildet og skaper grobunn for nye tanker, engasjement og fargerike betraktninger for de som leser det. Dette liker jeg):):)Mvh Wenche
Tove Å.

Hoho - herlig! Igjen :)
Får litt Monty Python følelse her - men det kommer nok litt av trompetene og litt av det guddommelige som får meg til å tenke på Life of Brian.
Skjellettet har litt sfinx-posering, synes jeg. Mao veldig sammensatt og det får tankene til å vandre. Det liker jeg :)
Shwan O.

Hei! Jeg liker virkelig kolasjene dine!

Mvh
Shwan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu