Kreativ orreleik 1
Et forsøk på å gjøre orreleiken på en litt annen måte. Tar i mot alle mulige kommentarer med takk.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikkor 300 mm AF-S II F 2.8
  • Blenderf/2.8
  • Lukker0,3s
  • Nei
  • Annet400 iso
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254401} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger-Lise S.
Et absolutt annerledes bilde av orreleik! Dekorativt med vakre farger.Jeg liker bildets effekt, men innrømmer at jeg ikke så orreleiken før du skrev det..Jeg syns bildet er spennende:)

Inger-Lise
Terje S.
Spennende og annerledes leikfoto. Er det dette som kalles kreativ fotografering ? Flott at du tørr å legge ut noe annet enn nødvendigvis sylskarpe bilder. Inspirasjon dette Kjartan.

Terje
Avsluttet .
kjempebra kjartan. dette var kreativt. flotte farger og komp. bildet er ganske så abstrakt, men man kan skimte to orrhaner så vidt.... mest avslørende er den røde fjæra, som også gjør seg veldig godt på dette bildet.
Robin J.
Bra forsøk dette. Her er du på god vei til å lykkes etter min mening. Kanskje ørelitt for lang lukkertid. Ellers behagelig å se på. Mvh RJ
Ole Martin D.
Du vet jeg er fan av slike bilder og du lykkes nesten. Enig med Robin at noe kunne ha vært litt skarpere men du verden! Skikker hjem disse toppfotografene i morgen og DA skal jeg ut å prøve.Kitch på søndagskvelden , det er Brutus utsagn om orrfugl i solnedgang.
Avsluttet .
Veldig bra abstrakt, orrhanebildet , kunne kanskje rettet opp horisonten.. ellers nydelig fargetoner, som kler støyen i bildet.

Rune

Svein B.
Spennende orreleikbilde dette Kjartan. Jeg må tygge mye på dette bildet- men det synes jeg er ett godt tegn. Det er mye bevegelse i bildet- men jeg synes det holder seg på den riktige siden av grensen for meg, og redningen er hanens typiske fasong er så godt i behold, og at hodet og nebbet er såpass definert som det er. De røde kammene blir jo det naturlige punktet for blikket å falle på i bildet- og måten de er dratt ut på i bildet- som en flott pekepinn på bevegelsen og farten, men samtidig tydelig nok til å gjenkjenne orrhanen fint. Vingebevegelsene er nydelige. Komposisjon er flott, og strukturen i bildet synes jeg er kledelig. Med nebb/hode øøørlite tydeligere gjengitt, samt litt mindre blåstikk i det hvite ville jeg gitt dette toppkarakter.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger på bildet. Jeg har vel blitt litt mer inspirert etter å ha laget en tv-reportasje om Pål Hermansen. ''Naturbildet trenger ikke å vise alt, men kan godt gi litt rom for fantasien. Det er flott om folk ser forskjellige ting i bildet og kommer tilbake til det'', sa han. Vår eneste naturfotograf som har gått kunsthøgskole!

Verden er sikkert ikke klar for mange slike bilder ennå, men naturfotoet er heldigvis under utvikling i flere retninger. Det teknisk gode bildet - det blir enda bedre, og det kreative utvikles videre.

Selv var jeg svært fornøyd med dette. Orrfuglen ser ut som en superhelt i natta, en Zorro som kjemper for sin fru:) Dessuten var det litt slik jeg opplevde skyggene som hoppet opp og ned utefor kamuflasjen. Men slike bilder er det nyttig å få tilbakemeldinger på så takk igjen til dere alle. Håper flere kan spytte ut noen ord:)
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Liker bildet veldig godt, kan skjønne at du er fornøyd! Liker blåfargen og den røde ''kammen''. Poetisk bevegelse i hele fuglen, og jeg trenger ikke noe som er spesielt skarpt. Til og med jeg ser fortsatt hvilken fugle det er, tross den noe abstrakte tolkningen. Utrolig fint i vingene! Bra, veldig bra! Gleder meg til doken om Hermansen!

MvH, Johann
Brit M.
Trodde et øyeblikk dette var et bevinget undervannsmonster.
Meget stilig, godt å se på, spennende former, nydelige blåtoner. Og den røde kammen er virkelig IT.

Brit
Anne Ø.
Faller først for lyset her som får disse blåvalørene
og bevegelsen så godt frem. Godt for øye og opplevelsen av bildet.
Interessant å lese det du skriver om Pål Hermansen.
Spennende at vi utvikler fotografiet til det
kreative, abstrakte.

Anne:)
Øyvind A.
Det tok litt tid å fordøye dette, jeg har vært innom noen ganger. Bildet viser nok til at man kan se hva det er, men heller ikke mer. Jeg fornemmer den stemningen man opplever på leiken før soloppgang, når den første orrhanen lander. Det blå understreker stemningen og følelsen av at det ikke er mye dagslys ennå.

Kanskje kunne vingene framstått noe tydeligere, men jeg er neimen ikke sikker. Det fungerer i grunnen fint slik det er.

Oppsummert synes jeg dette er fint, og jeg kommer garantert til å huske dette lenger enn alle de tradisjonelle leik-bildene som har vært lagt ut i år.

mvh
Ø.

Pål B.
Hei Kjartan,
Dette er det beste orrfugl bilde jeg har sett på lang tid. Jeg har hatt samme tanke som deg og prøvd noe lignende flere morgener denne våren, men ikke lykkes i den grad du har gjort her. Veldig bra. Liker fargene, bevegelsen, retningen på bevegelsen. Jeg er ikke like happy med stripen i bunnen på bildet.
mvh
Pål
Stig Børre E.
Spennende uttrykk. Problemet er at det blir for mye bevegelse.
Ikke lett å se hva dette er i grunn... Litt kortere lukkertid og det kunne vært knall.

StigB
Kjartan T.
Takk igjen for nye kommentarer på bildet. Litt forskjellige meninger ute å går ser jeg, og jeg hadde vel i grunnen ikke ventet noe annet. Men likevel er mange flinke naturfotografer her positiv. Ikke minst legger jeg merke til ordene fra Øyvind A. og Pål Brenne - de setter jeg pris på.

Innslaget om Pål H. er kringkastet Jóhann. Det gikk i Ut i Naturen i april. Hans nye bok om fuglenes magi er i butikken. Den anbefales!
Ronnie S.
Flotters! Slik skal det gjøres :-) Vurder om du skal eksperimente litt med kontraster ol. Mulig det ligger noe ''magi'' og venter inni der -

MVH
RS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu