Trude.
Tok dette bilde av Trude for en tid tilbake,ble veldig bra synes jeg,skarpt og fint,kansje lyset kunne vært bedre men her var et vindu i bakgrunnen å det kuttet jeg ned,ellers ble det forstyrende med alt lyse,håper dere liker dette da,hva mener dere om bilde her?
Utstyr
  • canon EOS digital speilrefleks
  • 18-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger244
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253400} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Tomas W.

Hei Tore Arnt

Jeg kunne ønsket meg litt livligere hudfarger. Lyset er nok litt i hardeste laget her:) Men bildet er ellers bra med god komp, fin beskjæring og et fint utrykk hos den søte jenta.

- mvh Tomas
Tore Arnt N.

Hei thomas takk for kommentaren,enig med deg her:-)god fotohelg,
Jóhann Á.

Hei Elin!
Syns det bakom blir litt forstyrrende, fordi jeg liker ansikts uttrykket godt! Ville kanskje kuttet i høydeformat. Slik ville du blitt kvitt en del av det rundt. Hvis du har programvare til å gjøre det, kunne du gjort det som da blir igjen, litt uskarpt. Ved neste opptak kunne du forsøkt å ha bakgrunnen en del lenger unna, slik at den kommer ut av fokus.

MvH, Johann
Frank V.

Er ikke alltid så lett å ha riktig utstyr tilgjengelig til enhver tid, men en refleksskjerm på fotografens høyre side hadde gjort susen. Noe så enkelt som et hvit A4-ark kan gjøre en kjempeforskjell. Med litt mer lys fra høyre hadde hennes venstreøye blitt tydeligere, og portrettet enda bedre.
Liker det litt ''Mona Lisa'' aktige uttrykkete hennes veldig godt. Er hun på tur å sprute ut i latter, eller er humøret på vei ned.

Tommelen opp fra meg!
Tore Arnt N.

Hei!tusen takk Johann å Frank:-)skal prøve å følge rådene deres neste gang,ha ei god fotohelg begge to:-)
Torbjørn K.

Hei

Jeg tar oppfordringen din med å kommentere et annet portrett som du har tatt. Her synes jeg du lykkes mye bedre enn det siste konfirmantbildet. Jeg synes du har fin blikkontakt med ''modellen'' og så har hun et noe mystisk smil som fanger interesse. Som nevnt så blir lyset litt vel hardt, noe som lager litt uheldige skygger og kontraster i ansiktet. En tynn gardin foran vinduet ville gjort susen med å diffusere lyset. Jeg synes også bakgrunnen blir for dominerende og skarp. Generelt sett så blir portretter bedre dersom all oppmeksomhet konsentreres om personen som blir avbildet, og ikke miljøet rundt. Dette oppnår du lettest med å bruke stor blenderåpning. 18-55mm-en du har brukt er egentlig ikke så godt egnet til dette, men du kan få tak i en 50mm f/1.8 for 500-1000kr her på bruktmarkedet. Sammenlignet med 18-55mm-en får du en mye mer behagelig diffus bakgrunn, raskere lukkertid som gjør det lettere å ta skarpe bilder og ikke minst generelt mye bedre optisk ytelse. Forøvrig kan også sort-hvitt fungere veldig bra.

Her er noen utmerkede bilder som er tatt med 50mm f/1.8 (riktignok nikon, men canon sin gir samme resultat):
bilde nr. 303160
bilde nr. 265521
bilde nr. 258236

Torbjørn

Tore Arnt N.

Hei å tusen takk for kommentaren,tar dette til etteretning:-)ha ei god hælg,
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu