Vi drar til Sverige
Fra Skagens nordlige strand. Området rundt Grenen, Skagens nordligste punkt, fungerer som en trakt for trekkfugler. Trekkfuglene flyr mest mulig over land, derfor flyr trekkfugler herfra og over til Sverige og motsatt i trekksesongene.
Jeg er ingen fuglefotograf, men tror dette ble ganske skarpt? Ville gjerne hatt mer luft på høyre del av bildet, men da det ikke var tilfelle, hadde jeg ikke lyst til å kutte i venstre kant, bl.a. p.g.a. den fine bølgen. Synspunkter?
Bildet inngår i albumet Skagen - En serie av bilder fra Skagen, tatt i slutten av mars 2007. Her møtes Kattegat og Skagerak helt ute på Grinen, noen kilometer nord for Skagen by. Skagenmalerne var facinert av lyset her, som selvsagt skifter både med klokkeslett og årstid. På mitt korte en dags besøk var det et fantastisk vær, og mot kvelden tok jeg noen bilder der jeg synes lyset ble riktig vakkert :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-09 00:04:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 70-300 mm
  • Brennvidde92mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1250s
  • FilmtypeDigital ISO 400
  • Nei
  • AnnetVed en feil sto ISO på 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253219} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Monika Frisvold V.

Hei
Det er vel dette bildet en kan kalle diagonal flyvining :)
Fint bilde dette, der dybden i bildet går inn i hav tåken.. Liker dem duse fargene og lyset i bildet....
mvh monika
Avsluttet .

Enig med Monika og dette er faktisk et bilde som jeg liker bedre og bedre til mer jeg ser på det.
Linjene og de lyse duse fargene kler bildet godt og fuglene bryter og lager liv.
Bra igjen dette.
Hilsen Tone!
Ingunn G.

Hallo Ole-Kristian!

Liker de paralelle linjene som bølgene og fugletrekket utgjør.
Synest komposisjonen understreker tilttelen, eller omvendt om du vil:-) Fuglene er jo på vei ut av bildet - til Sverige:-)

Mvh Ingunn
Anne-Lise S.

Jeg liker spesielt godt linjeføringen i bildet ditt. Synes også at krusningen og bølgene er gode kontraster til inndelingen av bildeflaten. Tittelen er talende, og jeg ser grunnen til at du ønsker rom mot høyre. Utfra bølgen du ønsker å beholde, som også jeg synes er fin, forstår jeg at det kan være vanskelig å velge noen annen beskjæring enn hva du har valgt her. Noe du ikke har mulighet til å gjøre noe med akkurat nå, er å endre kameravinkelen til et noe lavere ståsted og vendt noe mer mot høyre slik at du får det ønskede utsnittet. Lyset på Skagen er vakkert, så også her, men samtidig kunne jeg ønske meg litt mer smell i fargene. Etter det jeg kan se vil det kunne yte bildet større rettferdighet her i forhold til å fremheve de vakre fargene som du her har mulighet til å få frem, nettopp pga. lyset. :-) Jeg er enig med deg i at du lykkes godt med å få frem nettopp bølgen som når stranden med sine vakre strukturer, og muligens kan du få disse enda bedre frem gjennom noe oppskarping av bildet; usm og kontrast.

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Tusen takk for kommentarer alle fire! Monika, Tone og Ingunn: Hyggelig at dere liker bildet. Anne-Lise: Skal prøve ut noe av det du sier, bl.a. med fargene! Ang. usm har jeg skarpet bildet opp, men skal prøve ut en kraftigere bruk av usm.
Espen R.

Hei Ole Kristian. Jeg synes ver#2 ble et svært bra bilde. Liker fargenyansene som lyset bringer frem. Fin komposisjon og stemningsfullt bilde. Lekkert!
vh
Espen
Avsluttet .

Dette var skikkelig kult! Jeg digger hvordan fuglene flyr etter hverandre på den måten. Det ser nesten ut som 7 frames (ruter/bilder) fra en animasjon/film av én fugl som flyr, fordi alle fuglene følger samme ''mønster.'
Hanne S.

Hehe....artig tittel.Liker dette bildet, spesielt godt bevegelsen og de duse fargene.

-Hanne.
Ole-Kristian T.

Takk til Espen, som synes bra om #2, er i grunnen enig med deg i at den versjonen ble best, takk til Leif Eric for begeistret kommentar om fuglene, og til Hanne, som bl.a likte tittelen. Tusen takk for kommentarene!
Anne Ø.

Har sett en stund på begge versjonene og synes kanskje at
Skagenlyset, det lyseblå formidles svært bra i V 1. Det viser hvor sterkt lyset virkelg kan være. Liker motivet, artig med fuglene her i en ben linje.

Anne:)
Rune S.

Hei Ole-Kristian! Flott bilde i nydelig stemning ved havet! Liker #2 best, men tror på noe forsiktig mellom #1 og #2. Det er jo litt pirkete:-)

Mvh
Rune S
Jan Ove H.

Genialt
mvh
Jan Ove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu