selvportrett 10
Av og til må jeg sette litt farge på tilværelsen, etter flere portrett i sh prøver jeg meg med en kulørt utgave. Bildet er tatt inn mot stua, like innenfor døråpningen, lyset er fra solskinnet utenfor.
Jeg har lekt med det i capture og stort sett gjentatt tingene i ps. Det viktigste i ps er level, kontrast, curves, litt fargejustering og selvsagt beskjæring. Bildet viser sinnsstemningen den kvelden jeg mekka bildet, sikkert Vangelis på anlegget.
For å fange et uttrykk som dette går det fort med noen giga med bilder, ett par bra på hundrede er en bra økt. Ofte kommer de brukbare bildene i serie, tre, fire gode og så en drøss dårlige.
Jeg forsto fort at brede flir ikke hører hjemme på slike bilder, de små ansiktsbevegelsene, er viktigere enn de store faktene.
Det er ganske gøy å ta bilde av seg selv, ikke minst etterbehandlingen er fornøyelig. Jeg klarer aldri å se på bilder som selvportrett, når jeg leker med dem i ps er det et objekt jeg leker med, ikke meg.
Her presenerer jeg ett par alternative beskjæringer, noen som har andre forslag?
Jeg er takknemmelig for ris og ros, det slik bildene blir bedre.
Hilsen
:)Helge
Bildet inngår i albumet portrett - litt eget ego og litt andrers ego
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-24 10:07:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikor 28 105mm
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetLeker med meg selv, pluss capture og ps
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger534
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252746} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Jacob V.

Hei, Helge

Et flott portrett dette. Synes det fremhever noe strengt og bestemt. Liker at det er så tett utsnitt, og kompen er det ikke noe å pirke på. Ikke i mine øyne i hvertfall.


Mvh

Jacob
Tom T.

Synes du har tatt godt selv portrett:) Kan ikke se den stor forskjellen på de 2 bildene. Veldig bra lys på bilde .

mvh Tom T
Eivind B.

Hei! Digger selvportrettene dine i S/H, men uttrykket i denne farveversjonen sparker også skikkelig i fra! Meget bra lys (fra vindu?) og støtter kuttforslaget ditt i V2. Bravo! Mvh Eivind
Erik H.

hva er greia med 10 selvportretter der du bruker akkurat samme lyssetting på omtrent alle og har samme ansiktuttrtykk på de i tillegg?

dang, mann. finn på noe nytt!
Julie E.

HEi Helge!
Et godt bilde av en flott modell! Jeg liker også lyset.
Kjenner meg veldig igjen i dette med at det er vanskelig å føle et selvportrett som et bilde av en selv. Alt blir objekter, helt enig i det.
Når det gjelder kuttforslagene dine, tror jeg at jeg holder en knapp på v2, men liiker dem begge.
Imponert over hvor lekne bildene dine er og hvordan du hele tiden fornyer deg og gir overraskelser til oss betraktere.
mvh Julie!
Atle G.

Hei Helge, igjen et flott selvportrett. Jeg foretrekker v1 uten at jeg vil hevde at det ene er bedre enn det andre. Det du kan prøve ut, er å reflektere inn litt lys i skyggesiden. En hvit papplate er nok. Ikke fordi du nødvendigvis trenger det på dette bildet, men for å prøve ut hvordan du kan forandre lyset med enkle hjelpemidler. Godt portrettbilde fra og av deg igjen.

☺ Hilsen Atle.
Laurberg G.

Hej Helge. Du jobber godt med denne modell. Håber at han ikke mister tålmodigheden. Her har du ramt en fin balance mellem lys og skygge. Et billede i fuldendt lowkey hvor livet, lyset vokser frem af mørket. ( Og han sagde: ''Bliv lys'', og der blev lys'' ) Ikke så tosset opfindelse af verden først seer, Vorherre himself. mvh. lau

Og så kan jeg ikke dy mig selv om det måske ikke er mit bord. Men kære Erik Holsvik. Hvad med at tage et kursus i takt og tone. Faktisk giver det bedre respons for en kritik, end den tiltaleform du anvender. ''dang, mann. finn på noe nytt!'' Særdeles uhøfligt, og fuldstændig irrelevant i sammenhængen, hvor Helge netop forklarer og ilustrerer hvad han arbejder med og hvordan. En særdeles god ide som andre trøstigt kan følge. mvh. lau
else r.

Et meget talende portrett med fiiiin belysnig etter mine begreper!
Liker faktisk versjon 2 best, da blikket ''tvinges'' til å feste seg på den belyste siden av ansiktet, som er den talende siden på dette bildet.
Vi har jo alle en aktiv og passiv side av ansiktet, ikke sant?
Flott, Helge!

PS. Støtter Lau litt på ovenstående siste avsnitt...
Avsluttet .

Syns dette er et meget godt portrett igjen av deg Helge.
Liker det jeg ser,både utrykket du får fram og lyset du har brukt.
Noen ekspert er jeg ikke men liker iallefall dette godt.
Og hurra for Lau:-)
Hilsen Tone!
Anna Rosa L.

Her får herr Helge sånne litt nydelige hundeøyne i kontrast til hans ellers mellomrøffe utseende!
Synes dette ble stilig!
Ikke et dårlig selvportrett dette! flott skygge.
-rosa-
Kjetil D.

Knallbra portrett. Muligens ditt beste hittil.
Utsnittet i versjon 1 synes jeg er langt bedre enn utsnittet i versjon 2.
Bakgrunnen kunne vært helt svart (hex#000000) Jeg ser at det er en mørkegrønn farge i øverste del av bildet med hex-verdi #020401. Det vil fremstå som helt svart på mørke skjermer.
Og jeg savner en tynn ramme på 1 pixel (grå eller hvit), siden bakgrunnen i bildet og bakgrunnen på siden er mørk.
Julie E.

En ting til: jeg titta litt på forskjellige typer bakgrunn og forskjellige typer rammer. Ikke at jeg har noen formening om at noe er bedre enn noe annet, men det fascinerte meg i hvilken grad bildet forandret seg.
Hurra for Lau? Javisst!!!! :)
mvh Julie
Grethe S.

Hei!
Flott selvportrett. Nydelig lys, og uttrykk, som gir bildet noe ekstra. Etter min smak ditt beste selvportrett hittil.. :)

MVH Grethe
Anne Lene B.

Hei Helge
Flott fra deg igjen, jeg holder en knapp på versjon 2, med en liten ramme som avgrenser! Komposisjonsmessig må dette være ditt beste! Flott lys og utrykk!!

Anbefales på det varmeste!!

Hilsen Anne Lene
Helge R.

For meg er bilder følelser, lys og farger omkring en hendelse eller et ansikt, noe som samlet gir meg en god opplevelse. Gleden når ting klaffer er ganske stor, enten det er portretter, manipulasjoner eller streite ting, sikkert derfor jeg liker å leke med digitale leketøy, elkjøp og expert er favoritt butikkene mine.
Portrettene denne våren er stort sett skutt på verandaen, i sterkt sollys utenfor . Jeg gikk hele vinteren og ventet på bedre lys, ofret til regnguden uten å bli bønnhørt. Hadde noen utendørsseanser, masse folk som flirte over galningen som sto og gjorde seg til framfor kameraet.
Prøvde meg litt fram hjemme, ute med hvit murbakgrunn, eller i døråpningen med en rote stue som bakgrunn. Prøvde selvsagt begge muligetene, her har jeg jobba mye med level og kontrast for å mørkne bakgrunnen.
Bildene blir tatt i raw format, de er først innom capture, her retter jeg bildet, leker med lyset og prøver meg fram på fargene. sh bildene mine er stort sett laget med hjelp av en egen sh funksjon i dette programmet. I sh bildene legger jeg ofte inn en fargetone, her er hue til uvurdelig hjelp.
I dette bildet traff jeg med lyset, fargene var i utgangspungtet til stede over hele ansiktet. Et slikt bilde har mange muligheter dette er bare en av dem, neste gang vil bildet dukke opp i ny beskjæring og hander fargetoner. Det er slike nye forsøk som gjør et bilde spennede, er utgangspungtet bra blir resultatet det også.
At jeg bruker meg selv er mangel på andre, jeg er lysten på noen nye ansikter, passerer du www.bronseplassen.no så stikk innom, kanskje ansiktet ditt havner på dotten.

Jeg har liggende en serie med bilder av afrikanere jeg traff sist vinter, også en med en tungt bevæpnet gjeng som trener på bygrilja, de kommer etter hvert.
Ellers føler jeg at trynet mitt har funka så langt, ser at uttrykket, lyset og hodevinkelen er i ferd med å bli oppbrukt, håper likevel dere tåler ett par til.

Dette bildet har mange muligheter for crop, jeg takker for forslagene. Dette er ett av de få bildene jeg har beholdt pannen, oppdaget plutselig at hårfestet hadde revesert med ett par centimeter, da hjalp det å kutte like over øyenbrynene.
Jeg er fornøyd med fargene i bildet, med naturlig lys, og selvutløser blir det noen ganger over eller underbelyst, selsagt på de beste skuddene.
Stor takk til alle som er innom bildene mine, ha en fin kveld hilsen
:)Helge
Kai B.

Hei Helge.
Godt selvportrett med et naturlig lys.
Komposisjonsmessig liker jeg V#1 best. En av grunnene til dette
er vel at jeg jobber på for lys skjerm og da kommer det en fin
antydning av reflekson i håret på høyresiden.
Måtte sjekke bildet i negativ for å få sett ordentlig på komposisjon og
utsnitt. Når jeg ser på utsnittet synes jeg at det er litt for trangt.
Dette gjelder begge versjoner. Men du verden de fungerer godt med
svart bakgrunn her på foto.no.
Lykke til med nye gigaer og få et par gode til.

Mvh Kai
Avsluttet .

Helge.

Tar av hatten for dette portrettet, meget bra gjennomført. Som andre også sier, mann med stor M.

Hilsen
Arne:-)
Jesper Bo J.

Hej Helge,
Endnu et flot protrætfoto fra din side. Imponerende at du kan opnå disse resultater med selvudløser. Jeg er også imponeret af din ''stædighed'' med at arbejde med tingene. At du bliver ved til selv de mindste detaljer er på plads. Hatten af for det!
mvh Jesper
Anne-Lise S.

Jøss, holder du til på Bronseplassen, Helge! Det er jo bare noen steinkast unna! Med ditt barske ytre og dine skarpe blikk er du jo for en skikkelig bronsealdermann å regne, og dersom du tenker å vandre rundt der i skinn i sommer, vil besøkende virkelig få inntrykk av å være hensatt til en annen historisk tid!

Følger portrettene dine med interesse! Kan ikke forstå at du med et slikt levende ansikt kan føle behov for andre modeller!? :-) Men hvem kan ikke av og til bli ''lei av sitt eget speilbilde'' en gang i blant! ;-)

Likte dette portrettet også! Synes jeg aner en sårbarhet i disse øynene denne gang, som jeg ikke har lagt merke til i dine tidligere portretter. Noe sårbart og drømmende... Passer godt til mørk bakgrunn, og det er spennende at du har valgt farger denne gang. Du er heldig med lyset her, og spillet mellom lyse og mørkere partier fremhever linjer og dermed personlighet. Kanskje også det jeg synes å ane som sårbarhet.

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu