Badet i gull
Bildet inngår i albumet Fugler i Norge - En serie med bilder av norske fuglearter
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-13 08:52:47
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger360
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Ole Birger S.
Flott bilde av kvinandhann. Jeg har flere ganger stusset over den nesten vertikale streken over øye på på kvinanda, er det fuglen som blunker med øye? Noen partier på fuglen, kinn og hals, ble i hviteste laget på min skjerm.
mvh obs
Atle Q.
Takk for kommentar Ole Birger
Streken over øyet mener jeg er en optisk effekt, dvs en skygge fra lysbrytningen i hornhinnen eller en refleksjon fra omgivelsene. Jeg har andre bilder i samme fotoserie hvor denne streken ikke vises.
Vedr utbrente partier i det hvite. ...Jeg har prøvd å dempe dette, men grønnfargene i hodet gror igjen. Bildet er tatt i sent kveldslys, omtrent den eneste tiden på døgnet det er mulig å ta bilde av kvinanda uten at det hvite blir helt utbrent, likevel blir det for hvitt... men noen ganger er vel hvit..hvit, selv for det blotte øyet eller ?
Ivar B.
Hei! synes det ble en flott vårstemning over dette. Lyset betyr selvsagt mye for bildet, og tilfører varme og stemning. Jeg stusset også litt over øyet, så det var interessant lesning å lese din kommentar. At det er utbrente områder i det hvite, gjør meg ingen verdens ting. Bildet gir meg en god stemning. Mvh Ivar.
Knut Børge S.
Hei Atle!

Et flott bilde av den vakre kvinanda dette. Nydelig lys, flotte farger, god komposisjon og skarpt og fint. Litt dumt med streken over øyet, men du har en god forklaring:)

Ha en fin dag!
mvh KBS
Ole Birger S.
Hei Atle.
Jeg vet ikke, men dersom bildet er tatt i RAW, er det utrolig hva som kan reddes i raw-shooter, spesielt hva høylys angår. Dersom du ikke har raw-shooter, så send meg gjerne orginalfila, eller deler av den, så får vi se hva som skjer, om det er mulig å få fram noen flere detaljer i det hvite partiet. Er det et jpg-opptak, blir det nok verre å få fram flere detaljer. mvh obs
André B.
Ah, et bilde som får meg til å innse at jeg er en skarve amatør, men med ambisjoner om å ''vokse'' inn i denne fantastiske verdenen.. :)

Noen bilder får man bare til å stoppe opp; dette gjorde det for meg. Det varme lyset i vannet framhever fuglen som bader seg i glansen av sin egen prakt. Liker kontrastene mellom det svarte og hvite på anda, som jeg føler framhever det grønne hodet og det gule glimtet i øyet.

(Om jeg har noe å utsette, og det gjelder ikke dette bildet spesielt, så er det at jeg ikke kan skule på EXIF data i et forsøk på å gjøre meg opp en mening om egne innstillinger om man en dag skulle befinne seg i nogenlunde samme situasjon..)
Atle Q.
André
Beklager mangel på eksponeringsinformasjon. Det er latskap, da jeg ikke har noen hemmeligheter. Her er EXIF data
Nikon D70
2007/03/28 17:52:18
RAW (12-bit) Lossless
Image Size: Large (3008 x 2000)
Lens: 300mm F/4 D
Focal Length: 300mm
Exposure Mode: Aperture Priority
Metering Mode: Multi-Pattern
1/800 sec - F/4
Exposure Comp.: 0 EV
Sensitivity: ISO 200
Optimize Image: Normal
White Balance: Auto
AF Mode: AF-S

PS, jeg regner meg for en skarve amatør jeg og.... Det du trenger for å ta fuglebilder er først og fremst en god telelinse. Jeg er sterk tilhenger av fast bennvidde, da tele-zoomene ofte ikke er lynskarpe på største brennvidde, samt at autofokusen jobber tregere enn på en linse med fast brennvidde. 300 mm f4 er et godt startpunkt for en med begrenset størrelse på lommeboka. Har du mye penger som du ikke vet hvordan du skal blik kvitt kan du kikke på 300 f2.8, 400 mm f2.8 eller 500 f 4 eller liknende monsterlinser.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu