Påsketulipan
Brukte tripod , fjernutløser, og en mørk bakgrunn, for å få frem denne gule påsketulipanenbest mulig. Har bevisst gjort skyggene mørke, for å få fokus på den gule blomsten.
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
  • Brennvidde255mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/750s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249137} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Kjetil D.
Flott eksponert. Dråpene gjør bildet mer lekkert.
Dorte G.
Fint lys, men litt intetsigende bruk av et motiv som kan ha mer å by på.
Inger-Lise S.
Teknisk meget bra med klare dråper og gode fargetoner. Litt rett på koposisjon...Savner en syltynn ramme ,ca 1 pixel..

Inger-Lise
Carsten A.
Som DG, dette er intetsigernde.

Teknisk er løsningen med å avbilde en prydblomst i steinhardt rettet lys og uten tilknytning til resten av bildeflaten ikke noen god løsning. Her hadde diffust lys og en passende bakgrunn vært bedre. Detaljgjengivelsen (skarpheten) er ikke særlig god, EF 70-200/2.8 på f/5.6 er mye, mye bedre enn dette.

MVH CA
Mats B.
Takker for kommentarer og kritikk alle sammen! Når det gjelder skarpheten, så bør det vel nevnes at jeg hadde en 2x converter på objektivet, og etter hva jeg har lest, tar dette litt av kvaliteten bort fra denne linsen (jada, litt dårlig unnskyldning..., men jeg ser ikke helt hva jeg kunne gjort annerledes. Det ble brukt både tripod, selvutløser og mirror lock up, og fokusen var der den skulle trur eg......
Skal prøve meg litt frem med annerledes lyssetting og bakgrunn etterhvert.
Carsten A.
Hva i all verden skal du med konverter i en slik situasjon? Objektivet har en nærgrense på 1.5m (1.4 med manuell fokusering). Stativ, selvutløser og speiloppfelling hjelper lite om blomsten bevger seg aldri så lite (og det gjør blomster stort sett).

Og med 200mm brennvidde og 1/750s likkertid skal det være en enkel sak å gjøre et slikt opptak på frihånd med bibehold av det skarphet som dette objektivet kan gi.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu