Where are you going?
Bildet er tatt noen få dager etter at jeg fikk det nye kameraet mitt. Det er tatt fra en 8-10 meter høy bro over E6 i sørgående retning ved Hovemoen i Lillehammer.
Dette er et av mange bilder jeg tok den kvelden. Jeg er relativt fornøyd med lyseffekten av bilen som kjører fra meg, og ''stjerne-effekten'' på gatelysene. Missfornøyd med fargene på snøen på venstre side, og at bildet er _veldig_ kornete. Jeg innser også at jeg har forstyrrende elementer både oppe og nede på venstre side, og skulle gjerne vært kvitt der nærmeste gatelyset. Rekkverket plager meg ikke så mye, syns nesten det skaper litt ekstra dybde. Også litt irriterende att gatelyset helt til høyre har en annen farge enn resten.
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF-S 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/22
  • Lukker13s
  • FilmtypeISO 1600, JPEG
  • Nei
  • AnnetHar brukt ''CLEAR'' Picture Style File. Testet egentlig bare ut, men det ga en litt spennende effekt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246999} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Kristian B.

det er gøy å ta bilder av ting i bevegelse!! bra bilde, men ville prøvd å stille på levels og curves i ps! keep on trying! peace
Ole E.

Heisann
Gratulerer med nytt kamera! Det er morsomt å ta slike bilder, det første jeg gjorde da jeg kjøpte meg et digitalt kamera var å stille meg på en bru over motorveien for å ta et liknende bilde.

Over til bildet. Synes det er et bra forsøk, men ser umiddelbart et par ting som jeg vil ville nevne for deg. Det første er den høye ISOverdien. Høy ISOverdi og undeeksponering er ikke en god kombinasjon, jeg ser ikke så mye støy her, men jeg regner med at originalfilen er ganske støyete samt at den mangler fine detaljer.

Jeg vet ikke om du blendet helt ned til bl. 22 for å oppnå stjerneeffekten, eller om det var for å oppnå mest mulig dybdeskarphet. Hvis det siste er tilfellet så var det unødvendig, pga. at du bruker vidvinkel uten å fokusere på noe som er særlig nærme, bl. 8 eller 11 hadde holdt i massevis, det hadde også gitt bedre generell skarphet. Bl. 22 har en tendens til å bli litt ullen pga. diffraksjon. Hadde du brukt bl. 8, kunne du f.eks. bruks ISO 100 og hatt samme lukkertid.

Synes det blir litt vel gult. Hvis du bruker råfilformatet kan du justere hvitbalansen i ettertid. Ellers kan du prøve å legge et blått filter over i photoshop eller liknende. Nå du tar slike bilder, under slik belysning kan du også prøve å sette hvitbalansen i kameraet til ''tungsten'', det vil gi bedre resultat skulle jeg tro.
Lars Erik H.

Takk for konstuktiv kritikk og gode tips begge to!

@Ole Endresen: Som du sier, så er det jo ikke akkurat optimalt å bruke så høy ISOverdi. Hadde jeg tatt dette bilde i dag, så hadde jeg nok ikke gjort det;)

Ang. Blenderåpningen er den så liten fordi jeg bruker Time Value, og at jeg har brukt så høy ISO(anntar jeg?). Skal nok gjøre noen forsøk til på slik bilder, men det blir ikke før jeg får meg et ordentlig stativ.
ingeborg w.

Justering av hvitbalanse er nevnt. Jeg liker godt stjerneformene, men vet ikke om det har noe med blenderåpningen å gjøre. Jeg ville kuttet litt på høyreside, nesten inn til stjerne nummer to.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu