selvportrett 5
Stor takk til Erik for god innføring i sh, takk til alle som kommer med gode råd, jeg trenger alt jeg kan få for å lage portretter så gode som mulig.
Bildet inngår i albumet portrett - litt eget ego og litt andrers ego
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikor 28 - 105mm
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetCapture NX, PS og god musikk
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243009} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Miriam Lilliana S.

Veldig fint, litt annerledes med den blålige effekten.. Uvant, men egentlig fint:)
Tom T.

Hei!

Ser du har en rekke gode selvportrett. Dette falt jeg for,har god kontakt med øyne her+ du har det lyset som er så viktig i øye. Som skaper god kontakt med personen . Komp er bra selv om det er midt stilt, liker at det er kontraster mellom høyre og vestre side.

Bra Utført:)

mvh Tom Tveitan
Adrian H.

Et flott og kontrastrikt bilde. Fint blåskjær også.

Forresten så syns jeg igrunn du ligner litt på King Théoden fra Ringenes Herre
( http://www.rav-ished.net/glory/images/ttt_052.jpg )
Lars-Anders M.

Jeg blir litt red jeg. Men jeg vet du ikke er så skummel. Bra dette.
mvh
L-A M.
Eivind B.

Fett selvportrett helge, ditt beste til nå, etter min mening. Grunnen: Uttrykket! Her har du blikket filmprodusenter leter etter når de skal caste helteroller. På overflaten det maskuline, barske og verdensvante, men i øynene den lille sårbarheten som gir karakter og integritet når det røyner på.
Samtidig er det noe klokt, nesten geistlig eller høvdingaktig over deg i dette bildet (som Adrian er inne på). Formatet er flott, og en kan bare spekulere i hva en annen bakgrunn hadde gjort for uttrykket. Det eneste jeg må pirke på er blåtonen. Den funker nok til sitt bruk, men her synes jeg ren S/H funket best. Bra saker! Mvh Eivind
Avsluttet .

Liker dette jeg Helge:-)
Liker godt det direkte blikket,det maskuline og lyset,syns lyset gjør mye for bildet her:-)
Så mye råd får du som kjent ikke av meg siden jeg selv driver å øver og trenger råd,men kan iallefall si om jeg liker bildet og hva jeg syns er bra:-)
Har også sansen for utsnittet ditt her,litt utradisjonelt,bra.
Hilsen Tone!
Bergliot E.

Hei,
Flott selvportrett med fin skarphet og fine kontraster. Bildet var flott i s/h. Har ikke noe å utsette på bildet ditt bortsett fra at jeg ville kuttet bort høyre del en cm fra hodet, både for å få en bedre komposisjon og for å få minsket den dette hvite partiet som ikke gav noe i seg selv. Du vil da få et tettere og mere nært utsnitt.

Bergliot:)
Anne-Lise S.

Enda et flott selvportrett med dette sterke blikket. Kledelig med skjerfet rundt hodet. Ser litt halvtam ut og nesten litt indiansk ut med det. Synes skjegget gror mer og mer for hvert eksemplar? Snart ligner du på Noa... ;-) Tett og fint i over og underkant som kler resten, og jeg liker lyset.

Anne-Lise
Espen S.

Flott portrett med et annerledes utsnitt. Kontrastene er på grensen til å bli for mye etter min smak, men det går akkurat. Blåtonen gir det også et stilig og kaldt preg.
Og jeg er helt enig i Théoden-referansen, det er noe kongelig over uttrykket. :)
Anne Lene B.

Hei Helge
Et fantastisk bra selvportrett hvor jeg får følelsen at du ser rett igjennom oss!! Det er barskt, men har også en stolthet og sårbarhet ved seg. Flott utsnitt og jeg støtter Theoden sammenligningen fullt ut! Det er et nydelig lys i bildet og jeg synes blåtonen er flott men jeg liker det like godt i s/h! Det eneste jeg ikke liker er det ''kornete'' feltet på venstre side som jeg føler ikke passer helt inn, hadde vært moro å se en versjon uten dette feltet.

Jeg gir deg en anbefaling for dette Helge, fordi jeg synes dette er det beste selvportrettet ditt så langt!! Det er virkelig spennende å følge deg om dagen og både selvportrettene og portrettene har denne fantastiske blikkontakten samt det lille ekstra som gjør dem så utrolig flotte!!

Hilsen Anne Lene
Eva Marie P.

Dette var virkelig bra!! Enig med de andre som sier at dette er det beste til nå, blir jo bare bedre og bedre...
Du har som vanlig et sterkt utrykk som kommer godt frem. Liker det lille du har lagt på sida som gjør at bakgrunnen ikke bare er hvit. Det lille ekstra.
Jepp, du er helt konge Helge.
-epl
Anne Ø.

Liker portrettet med et skarpt, direkte blikk.
Virker noe vel lyst ved v. øye, noe detaljløst.
Ellers synes jeg at utsnittet er bra.
Liker den strukturen som er laget i v. side
som skaper en spenning i bildet samt at jeg tror den betyr endel
da ansiktet her er midstillt. Bryter en symmetri.
Uttalelse fra en som ikke har erfaring selv med slikt.

Anne:)

Helge R.

Stor takk til alle som ser og dere som kommenterer bildet. Jeg føler at det er litt ego, men som eksebisjonist elsker jeg å opptre. Har i mange år fortalt historier ved bålet i langhuset på
www.bronseplassen.no
da må jeg forholde meg til et variert publikum og har lært litt om kroppspråk og ansikts uttrykk.
I kveld skal jeg holde foredrag om vikingene i den Danske klubben her nede, da er det viktig å ta på det rette uttrykket.
Å ta bilder av seg selv er ganske greit, det er alltid et brukbart ansikt i nærheten.
Nå er det ikke bare, bare å ta et portrett som dette, av ett par hundrede bilder er det kanskje ett par som er brukbare. Jeg tar dem i RAW pluss en dårlig jpg til gjennomgangen. Så er det Capture NX, mye av sh arbeidet gjøres her, før det hele går til ps, her er det ny gjenomgang. På mange av sh bildene er jeg innom med litt farger som tilpasses med hue.
Til fredag er det nytt drømmebilde her på dotten, neste tirsdag er jeg i Frankrige så intet portrett, men jeg kommer sterkt tilbake mot slutten av uken.
Igjen stor takk, den gir meg drivstoff til fortsettelsen
ha en flott dag hilsen
:)Helge
Brita Helen E.

Hei!
Et knallbra selvportrett du viser her. Sterkt og bestemt uttrykk og et flott utsnitt. Fint lys. Det funker at du er plassert mitt i bildeformatet,men ville kanske ha beskjært litt i høyre side for en bedre komposisjon. Fikk en slags 1800-1900-talls kongelig følelse av å se dette portrettet. Veldig bra!!

Mvh Brita...
Laurberg G.

Hej Helge. Nogle gode råd om, hvad du skal og ikke skal, tør jeg ikke give dig. Her er jeg for belastet af mange års arbejde med standardportrætter og ateliere med mere eller mindre faste lyssætninger og bestemte baggrunde. Jeg kan derfor kun tilføje at jeg kan lide det du går og laver. Jeg er dog noget i tvivl om dit valg af format og centerplacering. Men det er indtil nu det du har valgt. Så jeg venter spændt på at se hvad der sker i tiden fremover. mvh. lau
Helge R.

Hei igjen og stor takk!!
Til lau; plasserin er viktig, i dette bildet valgte jeg mittstilt objekt, det kommer fler hvor jeg eksperimenterer med forskjellige beskjæringer. jeg tar dette som en treningsøkt, har satt av 8 uker til portretter, de går mot slutten så ressultatene bør jo bli bedre etter hvert. Problemet er modellen, han stiller villeig opp, men ansiktsutrykket er som regel ubrukelig, av 200 bilder håper jeg på 2 brukbare.
Jeg prøver å lære meg sv og beskjæring, er spent på hvordan du og de andre vurderer dem etter hvert som de er på nettet.
Neste tirsdag er jeg i Frankrige, men det blir portrett når jeg kommer meg på nettet igjen. Ellers blir det et drømmebilde til fredag.
Tusen takk for at du er innom bildene mine og ikke minst at du prøver å lede meg på rett veg, ha en flott dag hilsen
:)Helge
Erik B.

Heisann!

Nok en gang bra uttrykk, men har kan det se ut som om lyset har vært litt for vanskelig. At et bilde er overeksponert plager meg normalt ikke, men når bakgrunnen bare er delvis utbrent, som her, syns jeg det ser litt for tilfeldig ut. Tror også det skulle gå an å fiske fram detaljer i de utbrente områdene i ansiktet ved å klone inn fra en annen, mørkere RAW-variant fra samme eksponering.
Blåtonen? I mine øyne minst like bra uten...

Men som sagt; bra uttrykk! Her syns jeg også at oppskarpingen sitter som den skal.

Hilsen Erik.
Hilde S.

Utrolig flott bilde! Du ligner en smule på Kong Théoden i Ringenes Herre, la jeg merke til.
MVH Hilde (:
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu