UrSaab
Dette er ursaaben, den første prototypen av en bil Saab produserte. Den første var ferdigbygget og kjøreklar sommeren 1946, men først i 1949 etter omstendig testing trillet de første ut for pressen - og etterhvert salg. Frem til da hadde Saab konsentrert seg om fly, men så behovet for flere bein å stå på. Bilen er forhjulsdrevet, er så aerodynamisk at vindtunell-tallene for denne er bra selv i forhold til dagens standard, og er bygget av folk med bakgrunn fra flybransjen - så det er mange ''utypiske'' løsninger til bil å være.
Bilen virker fremdeles, og står utstilt på Saab-museet i Trollhättan, Sverige.

Interesserte kan sjekke ut www.saabmuseum.com
Jeg synes motivet er nydelig, og stilistisk utstilt - med momenter fra flybransjen som trekkes inn og dermed blir det en rød tråd i det hele. Selve fotoet kunne gjerne vært uten så mye reflekser - de synes jeg er litt skjemmende, ellers ganske fornøyd.
Utstyr
  • Casio QV4000
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_242398} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .

Grom bilen sin :) vanskelig å få noe bedre bilde av denne da den står i et glassbur.

skal sjøl bortover til trollhättan å se på alle Saab'ene til sommern, under Saabfestivalen.
Torkjell G.

Heisann Thomas, og takk for kommentar!
Joda - det er vanskelig å få noen spenstig vinkel eller noe sånt, da bilen er såpass ''innbura'' i glass. Til gjengjeld er det mange andre grom-biler man kan vandre langs inne i museet - så gled deg til sommern, det var en opplevelse å se selv for en som ikke er lidenskaplig Saab-mann. :)
Atle G.

Hei Torkjell, synes at du har fått til et spennende bilde av Saaben her. Synes elementene rundt omkring gjør bildet spennende. Tusen takk for hyggelig kommentar på bildet mitt. Stå på! ☺

Hilsen Atle.
Avsluttet .

Fine linjer. Liker at du har med propellen, og den historiske linken her. Rent og pent bilde. Enig med deg ang. refleksjonene, men alt i alt et godt bilde.

Har lagt ut en ny versjon av Buicken, med tettere utsnitt.

Roy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu