is is
portrett av en isklatrer
Bildet inngår i albumet Klatring - Bilder fra klatring og isklatring.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF 18-70mm f/3.5-4.5 G-AFS ED-IF
  • Brennvidde62mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241331} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ivar B.
Sølvteip er et fantastisk redskap:-) Et greit beskrivende bilde av aktivitet, men synes det mangler litt spenning i en aktivitet som handler mye om nettopp dette. Jeg får ingen høydefølelse, ingen perspektiv og ingen luftfølelse. Det klatres ikke på topptau ser jeg, og da er det sannsynligvis større og mektigere forhold rundt dette enn jeg får inntrykk av. Teknisk er det ok. Mvh Ivar.
Anders F.
Takk, det du beskriver er utfordringen med gode bilder i klatring og isklatring. Enten er ansiktet bort fra kamera og bildet blir kun en rygg, eller så ser det litt 'arrangert' ut slik som dette. Jeg har planer om å få tatt flere bilder ovenfra eller fra siden, som kan bli mer spennende og med mer høyefølelse, men da må det nok være en annen som tar seg av sikringa ;) På dette bildet står jeg på standplass.
Takk for tilbakemelding!
Ivar B.
Jeg vet det er vanskelig å få til gode klatrebilder. Tror kanskje det beste er å ta fra standplass ovenfra med vidvinkel?. Sannheten er vel at klatrebilder må planlegges på samme måte som andre bilder. Problemet er bare at det innebærer vanskelige forhold samt et sikkerhetsperspektivet. Ta det som en utfordring. Ser gjerne flere klatrebilder. Mvh Ivar.
Tore M.
Hei!

Må si meg enig med Ivar, spesielt i det faktum at slike bilder er veldig vanskelige å ta. Et sikkerstikk for slike bilder er jo å komme seg til topps sjøl, og deretter ta bilder ovenfra av klatreren som leder. Men det krever mye tålmodighet, ferdighet og kunnskap om elementet (is, snø, stein) i tillegg til kamera...

Men en ting kunne du gjort: fått klatreren til å se oppover evt. ned på skruene sine med et annet ansiktsuttrykk. At han smiler og er glad er med og fjerner dramatikken...

Når det er sagt; bildet ser ut til å være veldig skarpt og fint eksponert. Og et tips til klatreren: ta gamasjene utapå buksa neste gang!

Hilsen Tore
Dag T.
Greit turbilde og fint minne, men ikke noe særlig utenfor albumet.
Anders F.
Takk for flere gode tilbakemeldinger.
Tore: Jeg har faktisk bilder der han ser ned på skruene eller oppover langs isen, der han har annet ansiktsuttrykk etc, men de fungerte ikke så bra denne gangen (i mine øyne). Men jeg skal gjøre flere forsøk når jeg blir kvitt influensaen.
Ellers bra tips, selv har jeg gamasjene utenpå buksa, hovedsakelig fordi gamasjene er billigst...men om buksa mi var like revnet som denne hadde jeg antakelig spart gamasjene :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu