Vinter i Saltstraumen
Verdens sterkeste tidevannsstrøm jobber iherdig videre, vinter som sommer. Plassen er desidert mest besøk om sommeren, men er fascinerende og vakker også på vinterstid.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-26 13:07:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon d70s
  • AF-S Nikkor 18-70 mm
  • Brennvidde66mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241263} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inger-Lise S.

Et kjent og kjært motiv i fin vinterkledning. Har kun sett det om sommeren..
Klare,fine farger og god komposisjon.

Inger-Lise
Jan Frode A.

Gode farger og lys i bildet. Levende forgrunn med fine brytninger. Pent postkortmotiv sånn i utgangspunktet, men som du tilfører spenning i ved bruk av denne betongpilaren som bryter opp på sitt vis.

mvh Jan Frode
Rune S.

Enig med Jan Frode! Et flott postkortmotiv i flotte farger. Fint hvordan man ser strømmen kruse seg på vannflaten. Lurer litt på hva denne kolossen er. Kanskje en Kong Olav statue:-)

Mvh
Rune S
Odd Tore S.

Pent med bra plassert strømhvirvel.
Postkortmotiv, spritet opp med litt hvitt og klart definert høyvannlinje.
Er betongkladden et brukar? Husker ikke at jeg så noe slikt, men så er det lenge siden jeg var der oppe også. Når den først må være med, står den bra der den gjør det nå.
Odd Tore
Hege J.

Takk til dere for inspirerende kommentarer!
La ut en versjon #2, som viser hva betongsøylen er... :-)

Mvh Hege
Anne-Lise S.

Hm... Blir sittende og veksle mellom de to bildene dine her. Synes i utgangspunktet at V1 er rekti så fint, og betongsøyla bryter med naturen omkring. Men så er det noe med den broa, med dybden, med det vide perspektivet som jeg synes kommer mer til sin rett når du har brua med. Om enn da bildet kanskje blir mer tradisjonelt. Herlige farger her med god skarphet, dybde og lys!

Anne-Lise
Hege J.

Enig med deg, Anne-Lise... Jeg veksler også mellom versjonene og er usikker på hva som fungerer best. Mener vel at det er to ulike bilder som kan fungere på hver sin måte. Hadde jo vært moro med synspunkter fra flere om dette også. :-)

Mvh Hege
Stig Børre E.

Fint bilde. Flott vinterstemning, teknisk bra og fine farger.
Tror jeg har v1 som en hårfin favoritt.

StigB
Anne-Grethe S.

Hei Hege

To vidt forsjellige bilder dette, ja. V2 blei meir tradisjonell, men eg likte den best. Synest betongsøyla stjal for mykje oppmerksomhet i V1 når den gikk ''ut av bildet''.
Flotte fargar og eit fint landskap du har fanga her.

Mvh
Anne-Grethe
Bjorn F.

Hei Hege.
Har aldri vært ved saltstraumen, men fikk lyst å ta en tur når jeg ser bildet ditt.
Liker best v2 der du har med brua, det blir mer samenheng og helhet synns jeg.
Fine blåtoner.Synns også jeg skimter en enslig måke som svever over brua.
Hilsen Bjørn.
Hege J.

Takk for flere positive kommentarer.

Ser det er uenighet om hvilken versjon som er best. Da er ting som det skal være... ;-) Fotokritikk ER subjektivt!

Bjørn: Ta deg en tur, da vel! Trodde ikke det skulle være noen måke der... Har klonet vekk ei UNDER brua, fordi jeg synes det blir forstyrrende når måka blir en liten prikk i bildet, mer enn konturene av en fugl.

Mvh Hege
kåre l.

Her kommer kritikk fra en Bodøramp :-)
Sprekt og orginalt utsnitt i v1, hvor folk som ikke kjenner til stedet vil spekulere på den betongklossen. Et element som både forstyrrer og frisker opp med sin grå harde kontrast.
V2 er nettopp som de andre sier, mer tradisjonell. Jeg synes dimensjonene kommer bedre fram i den. Samtidig har du der fått med et fly fint plasert under brua. (flybyen bodø...)
Gode tegninger i strømmen, og flott farge på vannet. Himmelen e nok litt blek, men slik var det vel der og da. De røde detaljene på naust og lykt løfter bildet.
En fin vinterstemning har du fått frem. Velger meg v1, pga det orginale utsnittet. Her et uskarpt høstbilde av samme bru, bilde nr. 262606
Bra jobba c'',)
Ronny A.

Hei! Et pent bilde fra Saltstraumen. De naustene gav bildet en god dybde og kontrast. V2 er beste, da brua er en viktig ingrediens på dette stedet:-)
mvh Ronny
Avsluttet .

Hei Hege!
Saltstraumen har jeg desssverre aldri besøkt, så jeg får nøye meg med å se på dette bildet så lenge. Jeg liker komposisjonen og vinterstemningen som du formidler her, virker som det er ganske kaldt! Fargene forsterker inntrykket.

MvhJRH
Fred S.

Hei Hege: ''postkortmotiv'', ser jeg de skrives , og saltstraumen er vel mat for postkort, ja. Synes fargene er litt postkortaktige også, litt 70-talls. Bropillaren løsrevet fra resten av brua gir meg ikke særlig mye, derimot er det spennende å se at vannet lever i maltstrømmene.....
Ingen skulle ha fått meg ut i båt her !!! Riktignok har jeg fisket sei her en gang, men det var fra land.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu