Reine i Lofoten
Bildet ble tatt kl. 0500 en morgen, sommeren 2006, stressende på tur til ferga ved Moskenes:-) Fantastiske Lofoten..
Bildet inngår i albumet Lofoten -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-14 18:17:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-19 20:13:10
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron AF 18-200 F/3.5-6.3
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetBruk av polariseringsfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger596
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239192} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Avsluttet .
Kjempefint bilde. Bra stemning, liker refleksjonene i vannet.
Jørgen R.
nydelig... men skulle kanskje ha likt meg litt mer fokus på bøya i vannet...
Lisbeth P.
Hei
Fantastiske Lofoten! Og - du har fått til et flott bilde! Så stille og blankt vann, og klare, rene farger.
hilsen Lisbeth
Ronny A.
Tusen takk for gode tilbakemeldinger:-)
mvh Ronny
Gunnar John C.
Jeg synes dette er et herlig panorama, med ro og en forventningfull sommerharmoni.

Samtidig er det et artig paradoks om subjektivitet, mellom tittel og motivvalg. Reine fremstår her nesten som Danmarks land, men er jo kanskje det tettsted i Norges land som er omgitt av de aller villeste og mest fantastiske fjellformasjoner.

Nettopp det at 99,9 % av alle kameraer vender motsatt vei på Reine, gjør dette til en original vri som viser noe helt annet (og like sant), på tvers av alle standardbildene - honnør for det, synes jeg!

Gunnar
Avsluttet .
Fantastisk flott bilde. Skulle ønske jeg var like god til å ta bilder.
Ronny A.
Hei Øyvind! Om det skulle være en trøst, så har jeg også den følelsen mange ganger:-) Utrolig mange flinke fotografer på denne siden.
mvh Ronny
Eva Marie P.
Utrolig flott bilde. Jeg holt liksom pusten da jeg så på det, var liksom redd for å lage forstyrrelser i det blikkstille havet. Alt er så fint, herlig å hvile øynene på.
-epl
Tommy V.
Dette vil jeg si at det er et blinkskudd fra Reine, nydelig speilinger. Jeg ville kanskje tatt bort båten til venstre i bildet, synes den forstyrrer litt. Men det er bare min mening :)

mvh
Tommy
Avsluttet .
Ser faktisk en feil jeg også. Helt til venstre i bildet er det kromasjon. Rødfargen blør ut av den hvite masten. Det hadde du sluppet unna med et bedre objektiv.
Helge R.
Å eg vei meg eit land!! Får nesten tårer i øynene av dette!!
Tips, bildet er i breieste laget, greit å ta det på max, men på vanlige skjermer, jeg sitter på en kip net cafe med gammel skjerm (som nok mange fremdeles sliter med) blir bildet for brett, selv har jeg gått ned til 1000x da passer det for alle.
Ellers er lys og farger topp, bra norgesreklame hilsen
:)Helge
Ronny A.
Beklager Øyvind, men det klarer ikke jeg å se. Når det gjelder bedre objektiv, skulle jeg selvfølgelig ønske meg det..mange! Men, som en fornuftig familiefar med kone og 3 barn, må jeg prioritere:-)
mvh Ronny
Ronny A.
Hei Helge! Ja, det har du helt rett i, vurderte faktisk 1024x768, jeg har selv hatt problemer på andre skjermer med å få vurdert hele bilder. Men så er det jo herlig å få kunne ''blåst'' opp bildet noen ganger når formatet tilsier det:-)
Takker ellers alle for konstruktive tilbakemeldinger og ros. Jeg lærer hele tiden:-)
mvh Ronny.
Dag T.
Tja, nokså normalt postkortbilde fra et fint sted uten at det har så veldig mye mer enn det. Den uskarpe bøyen midt i irriterer og det gjør uskarpheten nede til høyre også.

Skjønner ikke hvorfor det har fått anbefaling, og det er veldig synd at den som har anbefalt ikke har tatt seg bryet med å fortelle det.
Avsluttet .
Bildet er teknisk greit gjennomført. Utover det har jeg vanskelig for å se hvorfor denne uforbeholdne opphausingen. For min del savner jeg en mer spennende komposisjon og flateinndeling. Bildet er veldig rett på og nærmest litt kjedelig komponert. Jeg savner også noe å feste blikket på, nå flakker blikket mitt frem og tilbake uten å finne noe festepunkt. Som dokumentasjonsknips til en eller annen reisebrosjyre ville det sikkert vært greit nok. Som bilde - utover det, har jeg vanskelig for å se noe spesielt her. Høy fargemetning og lang lukkertid blir på et vis ikke nok....for meg.
Ann F.
Tjojo, teknisk holder det vel mål på sett og vis, og det er klart det vekker gode minner hos de som kjenner stedet. Og minnebilder skal man såvisst ikke kimse av.
Men det er et stykke igjen til perfeksjonen her, synes jeg. Med et så dønn midtplassert og øyefangende punkt som den røde bøya er, bør den være ordentlig skarp.
Jeg ville heller vridd meg mer mot høyre og fått huset som er klint nede i h. hjørne skarpt og bakgrunnen som uskarpt miljø. Og ikke så mye himmel. At skriften i tillegg er lagt over en del av bildet med innhold, er heller ikke heldig. Skal den absolutt være med, legg den et sted uten noe bak.

Jeg er av den formening (og flere med meg, vet jeg), at det ikke burde være teknisk mulig å anbefale uten først å ha skrevet en kommentar.

mvh Ann
Carsten A.
Hjertelig enig med Dag T. og Tommy N, samt det meste som Ann F. skriver.

MVH CA
Gunnar John C.
Postkort og stedsskildring er også en genre, som det ikke er noen grunn til å se ned på. Dette bildet synes jeg er originalt (se mitt eget innlegg ovenfor) og severdig.

Gunnar
Raymond T.
Hei

Fint bilde du har fått til her. Ikke hver deg det er slikt vær i Lofoten (uten r)
:)


Raymond
Ronny A.
Takker så meget for anbefalingen. Det er interessant å se hvor mange forskjellige synspunkter som kan komme frem bare p.g.a et bilde:-) Litt av ideen med dette bildet var å skildre et typisk sted i Lofoten, uten fjell. Ser med glede at Gunnar la merke til denne detaljen ganske tidlig:-) Man kan sikkert diskutere det tekniske til man blir blå, noe jeg ikke skal begi meg ut på da jeg kun er en ivrig amatør, men jeg ønsker at de som ser bildet legger merke til det spesielle lyset som fikk den lille ''øya'' til å skinne opp kl. 0500 en uvanlig fin morgen, sommeren 2006:-)
Ronny
Alan B.
Ahhh mitt favorit sted i hele verden. Flott lys og det lukter renslighet - et bilde som gir meg fred og ro.
Best regards Alan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu