Mitt første nordlys bilde
Nordlys over bodø
mitt første nordlysbilde, kunne nok helt sikkert vært bedre. Mange av bildene jeg tok ble ute av fokus siden jeg ikke hadde noe å fokusere på, og at jeg ikke så noe i søkeren heller. Noen tips for hva jeg kan gjøre for å ta bedre bilder av nordlys. De er jo helt flotte å se på, må jo klare å knipse noe slikt også da.
Utstyr
  • Canon EOS 350 D
  • 18-55mm
  • Brennvidde31mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger210
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237605} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Carina H.

Hei :) OK bilde til og være ditt første. De beste tipsene jeg kan gi deg ut fra min egen erfaring er og slå fokusen over på manuell og drei til fokusen er på det som er lengst unna (på mitt nikon-kamera dreier jeg med klokka.)
For og få litt mørkere himmel (noe jeg synes trengs i dette bildet) kan du istedet for nattmodus (vet ikke om det er det du har brukt?) bruke manuell modus og øke tallet på blenderåpningen eller korte litt ned på lukkertiden slik at mindre lys slipper inn. Det beste er og prøve seg frem...
Er selv ikke så voldsomt erfaren på dette området, men mine resultater av nordlysbilder er jeg veldig fornøyd med.
Håper du forsto noe ihvertfall :)

Mvh
Carina
Frode F.

Nordlys er et flott lys.

Jeg har sett mange bilder av dem, og med respekt å melde er de fleste... tja: penere, for å si det rett ut.

Hvis det var et pent bilde du ville ha, synes jeg ikke du har lykkes.

Dette er annerledes, og det skal jeg bejuble. Men det er noe som skurrer likevel.

Har aldri tatt bilder av nordlyset selv, men av de jeg har sett er de fleste tatt fra litt avstand, med et klart referansepunkt i bunn av bildet. Slik framheves vidden i nordlyset, og det blir rolig å se på.

Her har du noen tretopper som referansepunkt, mens resten blir litt et litt grøtete sammensurium av lys og farger. Uten tretoppene kunne det vært hva som helst, og sortert under abstrakt.

Når jeg ser nærmere, er vel tretoppene litt grøtet de også. Med andre ord har du ikke funnet noe fokuspunkt. I mitt ringe sinn bør et bilde ha et fokuspunkt. Her kunne det ha vært tretoppene. Jeg tror du med fordel kunne zoomet litt ut, og fått mer med i bildet. Nå blir det bare noen trær og noe lys, og det hele framstår som et noe ''tilfeldig'' bilde.

Men for all del: jeg liker fargene, og jeg liker tanken bak. Det jeg savner er skarpere farger, jeg savner skarphet i det hele tatt...

Jeg er ingen ekspert. Hvem er vel det? Men jeg tror jeg ville zoomet ut neste gang, og funnet et fokuspunkt før jeg trykket på utløserknappen.

Dette er ikke sagt for å være slem, det er kun min mening. Jeg har egentlig ikke for vane å være så kritisk.

Ta det for hva det er: én oppfatning.

Stå på - og vit at den ikke kommer videre, som aldri tør prøve.

FF


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu