I vannkanten
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-05 18:47:33
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 70-200mm f/2.8 VR
  • Brennvidde130mm
  • Blenderf/9
  • Lukker0.3s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237540} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Knut L.
En strandet tangklyse etter stormfullt vær; - et godt observert motiv.

Og et vakkert og dekorativt bilde med fine kontraster mellom bevegelse og stillstand på hver side av diagonalen. Fine fargevalører. Velbalansert presentasjon.

mvh
Knut
Sophus L.
Her har du virkelig fått et flott fargespekter med de rødgule tangbladene mot den coboltblå sanden. Fargene gjør bildet - det slørete vannet mot den syslkarpe høyresiden av bildet gir en flott effekt.

mvh
Sophus
Trym S.
Enig med Sophus, ang. fargene.
Kan jeg spørre om du har gjort noen etterbehandling her for å få det slik ?
Anne-Lise S.
Faller pladask for fargene her. Det kjølige blå mot det varmende i tanga. God sløring, og tanga er perfekt plassert. Ville kanskje vurdert å clone bort den hvite greia i sanda mot oss. Det er ok når disse hvite skjellaktige (hva er det egentlig?) befinner seg på tang og berg, men akkurat her forstyrrer den roen som du har klart å få frem i bildet.

Anne-Lise
Torbjørn K.
Takk for hyggelige kommentarer.

Trym: Selvsagt, alle bildene mine er etterbehandlet :-)

Anne-Lise: Jeg er helt enig med deg i at det hvite forstyrrer, så jeg har lagt ut en ny versjon etter ditt forslag. I v2 har jeg også fjernet en del annet små-rusk og reflekser i tang-klysa.

Torbjørn
Anne-Lise S.
Se her ja! :-) V2 ble meeeeget bra!

Anne-Lise
Jan Frode A.
Versjon #2 ble ryddigere i tangklasa, og dermed mere behagelig å se på.
Du har fått fram varme og gode fargevalører i tangen, som står i fin kontrast mot det kjølige blå i strand og vann. God skarphet og detaljer i sand og tang. Jeg savner nok litt mere i vannflata; linjer og former i bølgene likt det du har antydninger til i nedredelen mot tangklasa.

mvh Jan Frode
Torbjørn K.
Takk til dere også.

Jan Frode: Jeg har latt meg inspirere av dine bilder fra fjæra, og er enig i at det burde vært noe mer struktur og linjer i vannet. Jeg var rett og slett for sent ute, og det ble litt vel mørkt mens jeg holdt på. Her var jeg på ISO400, men jeg kunne med fordel gått noe høyere. Ideelt sett burde jeg hatt en lukkertid på 1/10-1/5sek. Nå har jeg og samboeren min forøvrig kjøpt vår første bil, så da skal det bli litt lettere å komme seg ut å ta flere bilder :-)

Torbjørn
Anne Lene B.
Hei Torbjørn
Versjon 2 ble meget bra!! Nydelige farger, skarpt, fine detaljer og behagelig sløring!! Vakkert!!

Hilsen Anne Lene
Ivar B.
Synes dette ble en godt gjennomført stemningsrapport fra fjæra der pirkarbeidet i versjon 2 ble en klar forbedring. Lukkertiden er nevnt, og også jeg skulle sett litt mer struktur samt litt mere vann rundt. Liker godt at du har kuttet tangen og ikke blitt fristet til å få alt med i bildeflata. Det blir et positivt irritasjonsmoment som skaper litt mer liv i bildet. Hadde tangklasen ligget fri med luft rundt det hele, tror jeg det hadde blitt for pent om du skjønner. Mvh Ivar.
Monika Frisvold V.
Hei
Liker bildet ditt godt. Liker fargene, å den fine sløringen.. Nydelig!
mvh monika
John-Tore G.
Hei Torbjørn!
Enkelt og fint. Liker blåtonene i bildet. Komposisjonen er også bra. V2 ble renere ja. Utrolig mye fine detaljer i overgangene mellom vann og land generelt:-)

Mvh John-Tore
Per Harald O.
Hei, v2 ble dekorativt, velkomponert!
An-Magritt L.
Veldig fint bilde. Først og fremst de sterke fargene mot det blå. Skikkelig blikkfang det. V2 ble vesentlig ryddigere og bedre syns jeg.
;) An-Magritt
Inge S.
Hei.
Etter litt opprydding fra V1 ble V2 meget rent og fint å betrakte.
God blåtone over det hele.
Bra.

Mvh Inge
Odd Tore S.
Pent å se på med mye blåtone.
v2 ser ut som om det har vært til skjønnhetsoperasjon hos en dyktig plastisk kirurg, generelt pent. v1 har mer liv og utstråling.
Jeg synes at fargene og formene på tangen sammen med den diagonalen den utgjøt i bildet er så bra at jeg gjerne skulle sett at hele kvasen var med, om det ikke er sterke grunner til å kutte i høyre side. For meg ville det ikke vært et tap om noe av det blåslørete vannet hadde blitt ofret av den grunn.
--------
dotten er utrolig ustabil for tiden. Dette bildet har jeg kommentert før, men kommentaren har bare forsvunnet ut i intet. Og ikke bare den kommentaren, men også andre.
Odd Tore
Odd E. k.
Hei Torbjørn!

Et flott motiv fra fjæra. Meget fin blåtone i bildet, der fargene i tangen er veldig flotte. Komposisjonen er også veldig bra, men det er som sagt tidligere for lite struktur og linjer i vannet. Muligens har et tettere utsnitt av tangklasen fremmet tangen og omgivelsene bedre. Uansett et flott fanget motiv Torbjørn!

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Synes V2 ble fint Torbjørn. Fine detaljer og en passende sløring av bølgeskvulpet. Kanskje ikke så spennende i lengden men et severdig resultat.

Kjell S
Bjørn H.
Fine farger og et behagelig bilde.

Men blir ikke sanden vel blå mon tro ??

Bjørn.
Carsten A.
Potensiale, ja, men noe for hard presentasjon og særlig overmettete blåtoner passer ikke så bra. Ser gjerne en mykere presentasjon og vesentlig mindre mettete blåtoner.

MVH CA
ingeborg w.
Her liker jeg best kombinasjonen av varme og kalde farger. Diagonalen gjør seg godt og skaper spenning i bildet. V2 ble ren og fin.
Steinulf L.
Vakkert. Fin komosisjon. Ser ikke på dette som en ren naturskildring, og man bør da kunne tillate seg å justere tonevalørene.
Inger-Lise S.
Lekkert bilde med flott ''trøkk'' på fargene. Det gjør seg i blandt med litt ekstra.Jeg velger meg v#2 her. Fint motiv:)

Inger-Lise
Ann T.
Hei Torbjørn, V2 synes jeg ble meget bra. Nydelige farger, skarpe fine detaljer og sløring. Et flott bilde!!
Mvh. Ann
Inger Anne Maritsdotter V.
veldig vakkert og dekorativt, best i #2,
tidløst og med flotte komplementære fargetoner.

Inger Anne
Avsluttet .
Tror jeg tar dette farvebildet istedenfor de senere s/hv bildene dine. Dette var en såpass fin kvast (men ikke gi den til din kjære:)) Vi lar den ligge der til beskuelse, flotte farver i kvasten samt god blåfarve i vannet som har grei sløring.
Tror ikke det var så dumt av deg å kjøre opp litt på det blå, da vann og strandkant smelter sammen i samme farveleie.

Et vakkert resultat.

mvh arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu