head of
head of
Tema for ukens bilde er hodeløse gjerninger. Det er vel noen og en hver av oss som har gjort noe som kommer under denne karakteristikken, helt på tryne.
Mange ganger er det for sent når skaden har skjedd, samme hvor mye en ønske det gjorte ugjort står det der som en sort påle og skygger for utsikten. Tilgivelse er en del av det hele, vi vil gjerne bli tilgitt, mens egen evnen til tilgivelse er så som så.
Rundt oss lider naturen, arter går til grunne, vi gjør framtiden usikker for våre egne etterkommere, vil de tilgi oss vår egoisme?
Den tredje verden er i ferd med å industrialisere seg og det er ikke mange som bruker penger på miljøtiltak, hvorfor skulle de det? Du og jeg bygger vår rikdom på en forurenset fortid, at vi i dag har økonomi til dyre rensetiltak fritar oss ikke fra arven av svovel og galle. Det minste vi kan gjøre er å dele vår teknologiske kunnskap med fattige lands industribyggere.
I desember ble Lahacharaøya i Bengalbukta tatt av havet, hva tenker disse uskyldige menneskene om oss som er årsak til deres problemer, kan de tilgi?
Av med hue, bytt det ut med et som har forstanden i behold, eller hva??

Nyt det, hilsen
Helge

OBS, jeg lager bildene i mørkt rom på full skjerm.
skremmende
Bildet inngår i albumet Sprø innfall - galskap satt i system
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-02 16:42:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-08 11:35:51
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon d200
  • -
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Annetfra en serie selvpotretter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237021} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Geir F.

Hei Helge

Fredagens bilder er faktisk blitt et høydepunkt i løpet av uken. Dette bildet beundrer jeg. Du har fått et utrolig sterkt uttrykk her og posituren er til å bli svimmel av. Og de dystre fargene er med på å bygge opp rundt denne stemningen. Grepet rundt hodet og munn er brutalt. Øyet er slitent men levende. Og den refleksen og glimtet i øyet er overbevisende. Men glinsinga i tannkjøttet forstyrrer. Den må du få bort. Forstyrrer bare og tilfører ikke bildet noe.

Du har utnyttet tiden godt i Spania. Dette var et nytt bilde som fører deg et lite skritt nærmere stjernene.

-fløde-
Avsluttet .

Hei Helge!
Nei det tar ingen ende dette her,slik vi driver på å ødelegger kloden vår:-(
Historien din taler jo for seg selv og det gjør jo bildet også som er både skremmende og spennende,du har igjen gjort en god jobb som får oss til å tenke litt lengre enn nesa rekker,forhåpentligvis:-)Som Geir sier,dette er blitt et høydepunkt i uka,bildene dine er alltid velkomne for de har alltid en historie å fortelle og noe å tenke over.
Ha ei flott helg.
Gleder meg til neste bilde.
Hilsen Tone!
Renato M.

............... eller Face Off :-)
God Helg
Renato
Helge R.

Hei begge to, takk til Geir for anbefaling, jeg trodde på bildet da jeg la det ut, skikkelig skjeivt. Til Tone, stor takk, jeg håper at bildene mine er litt utenfor the main stream her på dotten. Min tanke er at bilder skal fortelle historier, det er derfor jeg bruker så mye tid på dem og de medfølgende tekstene.
Leste også dagens avis-overskrifter og ser at vårt felles miljø har sterkere influensa enn vi var klar over.
Om ikke stormen tar meg blir det ett nytt bilde fredag 9.2. kl 11.
Jeg ønsker alle som er innom bildet en riktig flott fotoweekend, gode tanker fra
:)Helge
Helge R.

Takk til Renato, og ønsker om en giktig god helg fra
:)Helge
Wenche J.

Utrolig fasinerende og skremmende bilde. Det foeste jeg tenkte var Nerdrum...noe med fargene og haanden og huden...men der slutter ogsaa likheten:) Et nytt go annerledes bilde og jeg nyter det mens jeg leser dine sanne visdomsord.
Mvh Wenche
Eivind B.

Helge, du er tilbake med et forpint uttrykk av weltschmertz og vrede. For meg et dystert innblikk i det handlingslammede vakuum hos observatøren som ser at verden rundt oss sakte men sikkert går til grunne, uten mulighet til å endre den feilslåtte kursen.
Det som gjenstår er angsten. Her godt formidlet både gjennom positur, uttrykk og valg av toner. Sterkt og bra. Mvh Eivind
Andreas I.

Dette er virkelig noe annerledes.

Har du du lagt ut bildet 90 grader på siden? Er mest imponert over fargene og lyset her.. Virkelig imponerende!!! ...og ekkelt... Herlig!
Espen S.

Bortsett fra de kraftige gule områdene i huden her og der syns jeg dette er et bilde fra øverste hylle på alle måter. Det ser nesten ut som om ansiktet er i ferd med å bli revet av på ordentlig. Ufyselig stemning i dette portrettet.
Bra jobba!
Anne Lene B.

Hei Helge
Forpint og angstfylt fra deg denne gangen og skremmende bra!! Fantastisk lys, komp og farger som gir en grotesk stemning!! Ser frem til mer !!

Ønsker deg en riktig god fotohelg!!

Hilsen Anne Lene
Rune S.

Flott budskap med en fortvilet sjel. Det er ikke lett å ''bytte'' hode. De fleste gjør det ikke før de må, tror jeg. Det ble bedre med versjon #2.

Mvh
Rune S
Lars-Anders M.

Herlig og befriende. Godt med hodeløse.
Mvh
L-A M.
christopher t.

hola amigo - ser ut som du har et godt tak, tross alt - for som Torjus pleide å si te Karsten og mæ; ''mister du grebe i nasa, så går det rett på raua''-
hilsen doc
Per Harald O.

V2- en klar forbedring! Fine toner og lyssetting. Inspirerende annereledes;)
Nina S.

Hardt, brutalt og direkte, et uredd selvportrett, du gir oss sjela di, det er kraftige saker.
Veldig nakent og det blir understreket av den svarte bakgrunnen.
Mvh Nina
Laurberg G.

Måske en rigtig god ide den med at bytte hovederne ud. Lader ikke til at vores generation har brugt dem forfærdelig meget. Om det så er derfor, eller fordi de er ubrugelige får vore efterkommere vel så dømme om. Men da der ikke er andre end dem at bytte med tror jeg at de vil afvise den handel. mvh. lau
Helge R.

Hei alle sammen, bra å se at det er fler enn meg som er bekymret for vår felles hverdag.
Det kommer mer 9.2 kl 11, så følg med, følg med
ha en flott vinterhelg hilsen
:)Helge
Linde G.

Hei Helge

Ett aldeles herlig og befriende og galskapsaktig portrett fra deg. Helt rå vri og ikke hvem som helst kunne kommet frem til en slik løsning. Men veldig spennende og ganske så usminket kan man vel si.
Love it.

Hilsen
Linde Gilberg
Anna Rosa L.

Du har en meget spesiell stil, he he.
Jeg synes dette bildet var litt ekkelt for min smak, men det er vel det det skal være? Bildet er i hvertfall knallbra! men tror slike bilder er en smaksak!
Du er i allefall flink, det er ikke vanskelig å se.
-rosa-
Helge R.

En stor takk til Linde og Anna.
Ekkelt, livet er til tider ekkelt, de som druknet i Jakarta var sikkert ekle å se på, men det er realiteten, vi blir ekle når vannet stiger, både mot oss selv og våre nærmeste.
Jeg skal prøve å legge ut noe nmer harmonisk fredag 9. feb. kl 11, så følg med, ha en flott dag hilsen
:)Helge
Stig Børre E.

Skikkelig gustent dette her.
Et portrett helt uten om det vanlige - og det er positivt.
Rent teknisk og komposisjonsmessig syns jeg det er meget bra. Fine linjer og røffe toner.
Spennende å følge deg - vet aldri hva som dukker kl.1100 hver fredag.

StigB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu