Telegrafbukta i måneskinn
Hei. Forsøker meg på nordlys, uten å helt få det til (?). Det er rett så kornete film og det er vel kanskje ikke den beste scanenren jeg har scannet den på heller så jeg får rett mye brus i mørke områder. Utsnittet er vel ikke det beste heller, men du er i alle fall i telegrafbukta, du ser ikke bare opp på himmelen.

Fint om folk kan gi tips til hvordan jeg kan få et bedre resultat.
Utstyr
  • Nikon F80
  • Nikon Nikkor AF 18-35mm 3.5-4.5 D ED IF
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/4
  • Lukker3s
  • FilmtypePress 800
  • Nei
  • AnnetScannet på flatbed med diasadapter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger396
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_23639} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ferran C.

Better?, that´s amazing beautiful to me, maybe taking out a bit from the top and a bit from the left...
I really like lt.
Ferran
Johan G.

The beauty is the moon TOGETHER with the Aurora Borealis.
Tom A. T.

Pent bilde som er brukbart komponert, men jeg syntes at månen blir vel mye blikkfang. Form og intensitet gjør at den ligner mer på sola enn månen, og sol og nordlys hører liksom ikke sammen ;o).. Litt strammere utsnitt, og ingen måne (eller en normal en) tror jeg hadde hevet bildet.
mvh Tom T
Johan G.

Litt strammere utsnitt hadde gjort seg ja. Blir litt stort og mørkt til venstre i bildet. Hvordan skulle jeg kunnet lage en normal måne ? Skulle jeg ha målt lyset på månen eller ? Er det ikke vrient å få en rett belyst måne og rett belyst nordlys. Forøvrig er det vel noe lang lukker på dette bildet, nordlyset blir litt lite definert, men så kommer lyset på bakken fram i det minste.
Tom A. T.

Ikke lett dette her. Det er umulig å eksponere både månen og nordlyset riktig i en og samme eksponering. Og månen var jo der! ;o)... Kunne kanskje løst det med en dobbelteksponering.
mvh Tom T
Johan G.

Jepp. Har tenkt på muligheten med å plassere inn nordlys hvor man nå måtte ønske. Det er vel vanskelig nok som det er kan jeg tenke meg.
Sir Jon T.

Flott bilde.

Sliter også med korn. Er vanskelig å ''fange'' nordlyset godt om du bruker for lav ISO...

bilde nr. 29631
Carsten A.

Rimelig bra, men tåler godt noe beskjæring fra venstre og ovenfra.

Her er det ekstrem motivkontrast, og det er neppe noen vanlig opptaksmetode som kan løse det. Antakelig kunne to opptak (og selvsagt stativ etc.) med etterfølgende kombinering i PS løse problemet, dvs. ett ''måne''-opptak og ett ''nordlys'' opptak. Slikt kan kreve timers arbeid i PS, men er i og for seg ikke spesielt vanskelig om en tar seg tid til å tenke gjennom problemene. Som regel blir forsøk nr. 2 bedre enn nr. 1, nr. 3 bedre enn nr. 2 osv., så det gjelder å ha ubehandlete filer liggende i reserve!
MVH CA
Johan G.

Jeg har desverre ingen filter. Hvilke filter burde man starte med hvis man vil ha bedre bilder jevnt over ?

Takk forøvrig for kommentarer ! Det er sterk motivkontrast, og det er vel der utfordringen ligger i bildet. Kunne jeg ha eksponert bildet først for nordlys og deretter for måne uten å skifte bildevinkel eller er det umulig ?
Carsten A.

Skjønner ikke riktig hva slags filter som skulle kunne løse denne opptaksituasjonen. Generelt er det min oppfatning at filtre ikke gir noe positivt bidrag, medmindre fotografen selv har en klar oppfatning om hvilken effekt han/hun vil undertrykke eller fremheve. Selv bruker jeg omtrent aldri filtre, bortsett fra en sjelden gang et polafilter for å undertrykke eller fremheve reflekser. Og et ND-filter kan selvsagt være nyttig eller nødvendig om en ønsker å bruke lang eksponeringstid og/eller åpen blender og det konkrete lysnivået ellers blir for høyt.

Selvsagt kunne du ''ha eksponert bildet først for nordlys og deretter for måne uten å skifte bildevinkel'' - krever selvsagt at kameraet står på stativ, men ellers er det jo helt uproblematisk.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu