oljefat
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger312
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236224} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
kåre l.

Spennende :-)
Nesten som et blomstermaleri av Monet.
Men bildet er veldig lite...
Rune S.

Jeg tenkte som Kåre. Nesten som et blomstermaleri av Monet! Flott sett! Hadde vært hyggelig å sett det litt større, ja:-)

Mvh
Rune S
Cornelia T.

Hei,
liker godt bildet ditt, fargene og linjene (skrapemerkene). Ser for meg en blomstereng. Spennende.
mvh, ct
Anna v.

Går det da, å få det større? Jeg er selvlært på dette med å få lagt ut bilder på nettet og har nok ikke full oversikt over muligheter og beste måten å gjøre ting på. Men hvis det går, så får jeg lære meg det!
Assosierer også i retning blomstereng, i hvertfall noe som vokser, stilker, blomsterkroner høyt, og lavt i forgrunnen. Kanskje noe vann i bakgrunnen...
Liker de ulike blå nyansene, synes de gir dybde.
kåre l.

• Her er en måte å tilpasse bildet til 'dotten' hvis du har fotoshop.

• Endre størrelse på selve bildet slik: Velg Image, Image Size – pass på at det er huket av for ‘Constrain Proportions’, sett Width til 1024 (mest gunstig for de fleste 'dottere') og påse at Height da er max 768. Hvis du har et bilde i portrettformat, sett Height til 768 og Width endres da automatisk. Hvis du ønsker å legge til en ramme så bør du sette Width/Height litt lavere enn max 1024/768.

• Ønsker du å sjekke hvor stort bildet faktisk er så kan du klikke på forstørrelsesglasset i Tools-menyen, velg så ‘Actual Pixels’.

• Ønsker du en ramme på bildet så kan du gjøre det på følgende måte: Velg Image, Canvas Size – Pass på at ‘Relative’ er huket av, sett inn eksempelvis 2 i feltet bak Width (pass på at det står Pixels bak), det samme for Height, sett Canvas extension color til White, og klikk ok. Du har nå en hvit ramme rundt bildet ditt. Sjekk at Current Size ikke overskrider maks grensene (1024/768).

• Bildet skal nå lagres i jpg-format. Velg File, Save for Web, velg flippen Optimized, nede i venstre hjørne vises nå filstørrelsen (antall kilobyte – eks vis 256,9K), gå opp til høyre i skjermbildet, velg Quality – klikk på pilen til høyre og du kan nå dra i slideren for å endre kvaliteten. Når du drar i slideren så endres filstørrelsen automatisk, velg den kvaliteten som gir en filstørrelse så tett oppunder 300K som mulig. Klikk Save og angi hvor du vil lagre bildet.

• Håper dette hjalp c'',)
Anna v.

Tusen takk for gode tips når det gjelder å tilpasse bilder til nettet!
Fra Rune som en melding til min side, og fra Kåre som kommentar til bildet.
Fint å få litt hjelp, til å gjøre ting på en enklere og bedre måte.
Hilsen Anna
Tom E.

Flotte former og farger her Anna.
Får også samme tanken som flere over. Hadde vært morsomt å se en versjon der du hadde gjort det litt mer diffust, for om mulig å forsterke assosiasjonen til Monet?

Mvh TomE
Anna v.

Hei Tom, har nå prøvd meg litt med noen ulike filter. Slikt er jo morsomt når man holder på, men synes ikke resultatet ble noe bra. Kanskje skulle noen som kan PS håndtverket bedre enn meg kunne få til et eller annet.
Men tror egentlig ikke jeg vil ha det enda mer 'Monetlikt'. Det finnes dessverre alltfor mange postkort, plakater, brevark m.m. med hans bilder.
Jeg synes det er fint med en assosiasjon i f.eks. den retningen, men jeg vil også se at det er rustflekker, skrapmerker, beholde det røffe, forbindelsen med det det egentlig er.
Hilsen Anna
Tom E.

Støtter den vurderingen :-)
Ganske fascinerende at man få sånne former og farger ut fra slitent og herpa metall!

Tom
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu