~ When time stands still ~
Gamle sjøbod og båthus ved Drammenselva, med Gulskogen Gård bak trærene. Ikke mye som har endret seg i siste 100 årene. Tatt 28 Jan 2007. Været var overskyet men jeg likte fargene som kom frem her.
Bildet inngår i albumet Drammen - Photos from Drammen and District
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-28 22:28:47
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon NIKKOR AF-S DX VR 18-200 f/3.5-5.6 G IF-ED
  • Brennvidde62mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt med VR på.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger297
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236175} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Anne-Lise S.
Her har du flere motiver i ditt ene. Herlig vinterstemning og nostalgi over dette her. Gode konturer i tømmerveggene, og jeg liker både lys og farger her. Ramma passer godt til.

Anne-Lise
Kjell Sigurd S.
Jada, riktig vakkert og dette Ann. Fint miljøbilde fra et område med rike tradisjoner. Likte utsnittet veldig godt. Kanskje i overkant med kontrast men det blir jo gjerne sånn med kritthvit snø. Synes bildet er flott.

Kjell S
Avsluttet .
Veldig fin mijøskildring dette her:-)Liker snøen på trærne og veggene,det lager litt liv i et ellers rolig bilde,fint dette.
Hilsen Tone!
Henrik Eidem K.
Enig - det ble veldig fine farger her. Overskyet vær ingen hindring, m.a.o!

Vakkert motiv også. Godt å se noe forblir uforandret.

|-| e |\| r | K
Odd Tore S.
Pent og velkomponert.
Drammenselva har skjulte perler, litt nysnø virker som fremkaller.
Egentlig et vanskelig bilde å kommentere: Det du viser er så bra, samtidig ser jeg andre utsnitt og vinklinger, spesielt med mer speiling og mindre skog. Det ville gitt et mer knugende og enda mer vinterlig uttrykk.
Stå på, du mangler ikke motiver, og du skyter bra!
Odd Tore
Ann T.
Hei, og takk til alle for rask tilbakemeldinger! Veldig fint å høre at dere likte dette.
Odd Tore - jeg har lagt ut originalen, og ville sett stor pris på tips ifm utsnitts mulighetene.
Mvh. Ann
Odd Tore S.
Takk for utfordringen!
Første utsnittsmulighet, den jeg så for meg med mer speiling, er bare delvis der. Man tenker ikke over at det er så mange ender som stopper speilingen i elva!
Så så jeg for meg omtrent det samme som du har, men uten gult hus. Da måtte du tatt noen få (så få som mulig) skritt til høyre, bare nok til at du fikk god nok klaring når du kuttet.
Så tenkte jeg også på to ''stilstudier'' av husene alene, med tette utsnitt og speilinger. Ikke mye skog i overkant, trangt og tungt.
Jeg ser nå at jeg har antatt at det var mindre avstand over til den andre elvebredden enn i virkeligheten, så teleobjektiv måtte til, men det har du jo.
Eksponeringen, dette var vel nokså undereksponert?
Fint at du klonet vekk søppeldunken!
Odd Tore
Ann T.
Hei Odd Tore - takk for innspill! Ja - jeg kunne har brukt mere tele på dette - men i utgangspunktet jeg tok et bilde av elven og endene - det var bare når jeg kom hjem at jeg så mulighetene med sjøboden osv...
Fint at du lagt merke til forsvinnende søppeldunken! ..... syns at de ikke hadde så mye slik når sjøboden var bygd - og knipps det var borte ;-)

Mvh. Ann
Tone A.
Hei Ann
Flott at du la ut originalen. Og versjon 1 viser ei god etterbehandling der den gamle sjøboda har fine detaljar i tømmerveggene. Trea gir ein fin bakgrunn med sine snødekka tre. Og snøen lysnar bildet pga mørke hus og speglingar.
Men med det utsnittet vert det gule huset i bakgrunnen nokså dominerande.

Versjon 2 har eit betre utsnitt pga at her er det isen i forgrunnen som dannar ein diagonal mot vatnet kor endene gir liv til bildet. Speglingane er ganske mørke med kun trea som gjentek seg og med snøen bakerst.
Med utsnittet i versjon 2 er det sjøboda og dei to båtnausta som dominerar mellomgrunnen saman med alle trea bak. Då vert også det gule huset mindre dominerande også. Kutt øverst slik som i versjon 1.
Men dette er bare slik eg ser det, pga at helst skulle jo ikkje det gule huset ha vore der. Meir av miljøet vert med i originalbildet ditt. Lyset er ganske vintergrått denne dagen, men likevel er det mange detaljar som kjem fram.
:) Tone
Ann T.
Hei og mange takk till Tone for utfyllende kommentar.
Det er flere som har nevnet at det gule huset skulle helst ikke være der, men for meg er det en viktig del av hva jeg prøver å frembringe i bilde. dvs. hvordan ting var i gamle dager.
Huset heter Gulskogen Gård og byggning som stå der nå er fra 1806. Gulskogen Gård het egentlig ''Søndre Skogen'' opprinnelig. Men etter at gården ble malt gul, ble den bare kalt ''Gulskogen'', og det har blitt navnet på hele bydelen der etterhvert også. Hvis noen ønsker å vite litt mer om dette - se på denne linken - http://www.drammenshistorie.com/bygg/kjentgard/gulskogen.shtml

Mvh. Ann
Steinulf L.
Teknisk bra bilde med et tidløst motiv. Fin vinterstemning du gjengir her. Jeg synes du viser et vel fungerende utsnitt.
Erik J.
Motivet har mange muligheter, og med utsnittet du har tatt har du absolutt fått det beste ut av originalen! Bildet har blitt riktig fint med godt etterarbeid.
Jeg har selv altfor ofte fått aha-opplevelsen etter at bildet er tatt fram på skjerm - og da angrer jeg, eller oppsøker hvis mulig stedet flere ganger. Som Odd Tore tror jeg at en variant uten det gule huset ved litt forflytning til høyre også ville vært bra. Fargetonene i vannet, de to bodene og trærne bak gjør seg veldig bra, kanskje enda bedre uten det gule huset.
Lars B.
Et skikkelig stemningsbilde fra elva med en pen innramming dette, synes jeg. Mener at du har fått max. ut av grunnlaget ditt. Liker spesielt godt fargene på vannet og på det store dominerende husets treverk.

Hilsen Lars
Jan Frode A.
Veldig interessant å se det endelige bildet ut ifra originalopptaket. Etter mitt syn har du bearbeidet bildet veldig godt med tanke å utsnitt, kontrast/lys og fargetoner. Du har fått fram en god vinterslig stemning og ro. Elementene er godt plassert i bildeflata, og linjeføringen med trærne som bryter i kulissene der bak, er god.
En fin stemning som du videreformidler godt. Et severdig bilde.

mvh Jan Frode
Ann T.
Hjertelig takk til dere siste for alle hyggelige kommentarene. De setter jeg stor pris på!

Mvh. Ann
ingeborg w.
Jeg synes du har gjort en god etterbehandlingsjobb, mer kontraster, varmere, mer tydelige detaljer. Motivet, v1 er idyllisk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu