Man in forest 2
Selvbiografi
Utstyr
  • mamiya 645
  • 80 mm
  • Brennvidde80 mmmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Filmtypet max 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger308
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234122} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Jag blev nyfiken på bilden då jag såg tumnageln - bilden ger mig frågor, vad gör du i skogen? Varför ser du så vilsen ut? Vad tittar dupå? En bild som jag känner är rätt absurd men jag gillar den, annars hade jag aldrig klickat upp den. Kanske skulle jag velat se mer rörelse i bilden (rörelseoskärpa i din rörelse) men bilden är bra ändå.

Mvh
Malin
Ronny U.

Takk Malin. Bildet er fra en serie , selvbiografisk sådan. Jeg ville bruke skogen som et uttrykk for den skumle verden et menneske lever i , når alt går fel. klart det er absurd med en mann i dress og badehette som vimser rundt i skogen, men det er kanskje slik vi kjenner oss når vi har gått på en smell og prøver å komme ut igjen? Prøvde å gjøre et vanskelig tema med humor. Viser fler bilder i samme serie senere. Nr 1 ligger på ''!mine bilder''. Kan være enig i at rørelsen mangler, jeg prøvde ikke dette i iveren, men mannen er søkende og forsiktig , redd for verden, kanskje derfor jeg ikke prøvde. Skal forsøke i PS, men er ikke noe geni der. Hilsen Ronny
Ina Therese K.

Hei Ronny.

Takk for kommentarer. Liker bildet ditt veldig godt her. Du har fått til en litt absurd følelse i meg, og jeg blir litt sår når jeg ser deg. Du har fanget et godt uttrykk i deg selv, og noe sier meg at bildet funket bra på dine vegne.
Håper du har det bra kjære venn. Ring for en kaffe. klem ina
Andreas L.

Kan jeg spørre hva du mener med ''Verden er ikke laget i photoshop''? Jeg synes det er mange som overdriver photoshop-bruken på bilder, men bilder blir som regel dårligere enn virkeligheten viser. F.eks for blast o.l Da er det greit å rette opp i det og bildet vil også se bedre ut.

Dette bildet: Det er greit, men når et bilde blir konvertert fra farge, som var det originale, til svart/hvitt, blir det ofte for blast, fordi fargene skjuler dette. Jeg synes det er en smule uskarpt og en smule for blast. På en annen side så dreier kanskje dette seg mer om smak og behag?

-Andreas
Ronny U.

Hei Andreas. For å begynne med bildet. mye er nok smak og behag det tror jeg. Men dette bildet er ikke konvertert. det er tatt med mellomformatkamera og shv film som det også står på toppen. Hvis du synes det er litt blast er det nok jeg som har vært litt forsiktig med kontrasten når jeg scannet negativet og i etterarbeidet i ps før jeg la det ut. originalen er printet i mørkerom og har mer kontrast. årsaken til at det er litt uskarpt er også scanningen. negativene har en lei tendens til å bue seg i filmsacnneren, negativet ser bra ut. det med photoshop er mer en morsom kommentar. jeg har lest litt av bildekritikker her inne før jeg la ut mine og det var så mange dumme kommentarer ang. photoshopteknikker for å få et bedre bilde.Noen ganger kan man selvfølgelig forbedre farger og kontrast osv. men bildet og motivet blir uansett aldri bedre enn det er fanget. Selvfølgelig er det mange som er flinke i ps, og ære være de, for det gir jo uante muligheter, jeg suger på dette og holder på med mitt . jeg tror man blir litt lat fotografisk hvis man har innstillingen- det fikser vi i ps. digital photo og fremkalling er gratis. når du bruker film tar det lenger tid og er dyrere, kanskje man bruker med tid på motiv og komposisjon da? bare en tanke. Jeg har fotografert i bare 8-10 år og har mye å lære. jeg er ikke enig i at bilder blir dårligere enn virkeligheten, som fotograf skal du skape en stemning, eller gjengi den, hva skulle du gjort hvis photoshop ikke fantes. , men hva synes du om motivet og innholdet i bildet ? hilsen Ronny
Andreas L.

Hei. Det er mye sant i det du sier der. Jeg la ikke merke til at du hadde tatt bildet med mellomformat. Skal sjekke bedre framover... Jeg liker nok s/h bilder med litt mer kontrast i. Det har du kanskje sett på noen av bildene mine. Nå har jeg ikke så mange bilder i galleriet mitt fra de siste årene. Jeg har et annet sted hvor jeg legger ut flere bilder fra i år og i fjor http://andysimmons.deviantart.com/gallery/

Jeg synes selv jeg har utviklet meg en del siden 27/4-04, datoen da jeg virkelig begynte å ta en del bilder. Pappa hadde kjøpt et digitalkamera :). Jeg nevner dette, for det spiller en liten rolle med tanke på å dømme mine eldre bilder, jeg har flest av de for tiden.

Det er en selvbiografi. Jeg vet ikke om jeg helt skjønner tankene bak det. Er det sånn du ser deg selv på? I naturen mener jeg, med findress og hva-er-det-du-har-på-hodet. Det er morsomt, men det klaffer ikke helt. Jeg ville brukt en større blender til et slikt bilde, kanskje 5,6. På den annen side så får man jo lettere fram skogen med liten blender som kanskje var intensjonen. Jeg likte det første bildet bedre... Det var mer spennende og interessant.

-Andreas

Ronny U.

Hei Andreas , takk for fine synspunkter. Skogen er litt skummel synes jeg , det er ikke bare en skog , personen er litt lost inne i skogen og vet ikke helt hvordan han skal komme ut, skogen er da en metafor for meg på livet , eller verden , eller en situasjon du befinner deg i og ikke har helt kontroll på tingene. bruk av dress og badehette , er et grep for å latterligjøre og gjøre situasjonen absurd på. det gjør kajnskje personen mer sårbar. mange bilder som blir tatt med samme utgangspunkt som meg har en tendens til å bli superdystre og forteller hele historien med ett øyekast, jeg prøver å fortelle den på en annen måte, men uansett er det jo betrakteren som forteller en historie ut av mitt bilde. valg av blenderåpnig har med å gjøre at jeg ville ha detaljer fra skogen , det var viktig for meg for det er også et naturbilde. Det er en serie på 4 bilder hvor alle er tenkt å kunne vises uavhengenig, altså ikke v1 osv. kommer flere bilder senere , tar litt tid da jeg er helt fersk her inne. . Jeg tror at hvis du begynner å engasjere deg med føleleser i det du vil uttrykke, som du nevnte du trodde du ikke gjorde, vil resultatene bli bedre på sikt, tror det er lett å stagnere hvis man ''bare'' ser etter motiver som passer de fotografiske reglene. litt filosofering om foto bare, Ronny
Eli B.

Hei, På grunn av litt skumming over kommentarene her, ser jeg en litt redd og forvirret mann, som forhåpentligvis finner stien igjen. Tror det og håper det. Hvis jeg ikke visste noe på forhånd ville jeg tenkt, et bilde i humorklassen som får meg til å le. Og at personen som har tatt det også har god sans for humor.
mvh Eli
Ronny U.

Hei ,det er fint med latter av dette motivet, latteren er vår forsvarsmekanisme. Stiene finner vi noen ganger mens vi leter, andre ganger bare åpner det seg ved tilfeldigheter. Selvironi og humor trenger vi alle. Takk Eli , hilsen Ronny
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu