~ Aurora symmetrix ~
Første versjon av dette bildet er her:
bilde nr. 138679
Bildet er over 2 år gammelt. Syntes det var såpass spesielt at jeg nå har valgt å forsøke og behandle det på nytt. Første versjon er her bilde nr. 138679.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-13 03:41:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-13 03:45:54
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker30s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger835
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232089} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .

Jeg syns dette bildet var bare utrolig nydelig med nordlyset som liksom svever inn fra høyre side,speilingen i sjøen,stjernene og lysene fra husene,alt i alt et bilde som gir mye å se på og som er en fryd for øyet:-)
Hilsen Tone!
Martin E.

Kjempefint. Perfekt komposisjon i forholdet mellom ''veggen'' av nordlyset på høyresiden og resten av bildet. Veldig naturlige farger.
Lite stjernespor og lite støy.
Morsomt med nordlysbilder uten snøkledde fjellvegger.
Synes dette var veldig bra.

Mvh Martin
Egil S.

Et fantastisk nordlys, og et meget godt bilde!
Heng det på veggen!
Helge S.

Bilde var bra forige gang, men det ble enda bedre nå.
Det tyder på at man lærer så lenge man lever, heldigvis.
Jeg skal lete etter en plass jeg kan ta noe lignende, dette var flott.
Torbjørn K.

Dette tror jeg er et av de bedre nordlys-bilder jeg noen gang har sett. Vanligvis pleier slike bilder ha en nokså lav horisont, og jeg tror aldri jeg har sett noen bruke midtstilt horisont før. Speilinga er selvsagt det som gjør at bildet skiller seg ut fra mengden, men jeg synes også de blå-lilla fargetonene i himmelen er svært gode.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.

Det første som slo meg her, var hvor rent og stille det er. Det formidler en god ro og det er absolutt flott å se på, selv om jeg kanskje ikke er like begeistret som de andre her. -Det kan være at jeg savner et måneopplyst og snøkledd fjell med dvergbjørk og busker :)

vh ingebjørg
Kacper R.

◙кя◙..

Flotte farger, skarpt og veldig fint :) Helt fantastisk må jeg si!

:) Kacper.
Brita Helen E.

Hei!
Vakkert!! Et utrolig fredfullt og behagelig bilde å se på.
Fint med nordlyset som flyter utover på himmelen,og gir en fin speiling.
Virkelig et vakkert skue:)
Den midtstilte horisonten passer utmerket til dette bildet.
Veldig bra!

Mvh Brita...
Bjørg S.

Et vakkert nordlysbilde, og speilingen i det rolige vannet gjorde det utrolig spesielt.
Nydelige farger og et flott bilde.

Bjørg
Ole-Kristian T.

Vakkert! Nydelige farger og symmetrien kler bildet perfekt. Dette var et severdig bilde :)
Ritva F.

Nydelig!
Ritva :o)
stian d.

Hva enn du har gjort med bilde Så var det MEGET pent.,

stian
Tone A.

Hei Rune
Godt nyttår og takk for kommentarar i 2006.
Kjemepebra jobba med dette nordlysbildet som eg gjerne ville ha sett den første versjonen av. Du må få ordna henvinsinga med nr. med klipp og lim inn.
Ikkje rart at du har med symmetri i teksten her. Speglinga med friske grøntonar i den stille sjøen gjer mykje for bildet. Sjølve nordlyset med sine grøntona flammer er vakkert med stjernene bak. dei to mørke skyene over fjellet i høgrekanten gir ein flott effekt. Fine blåtonar og med fjellrekka som med sine mørke tonar er ein flott kontrast. Lysa frå husa er mest som stjerner på det mørke fjellet.
Lys, fargar, skarpe detaljar og flott komposisjon får fram det spielle med nordlyset i eit vakkert bilde. Bokmerka av meg, pga det beste nordlysbildet denne vintaren.
:) Tone
Rune L.

T.A.Ø: Kobling til første versjon er lagt inn under dette bildet.

Mvh
Rune
Tone A.

Hei
Kjempebra jobba med tanke på fjerning av støy og med reinare og friskare fargar. Det gir eit mykje betre bilde. Imponerande!
:) Tone
Andreas S.

Heisann

Et av de flotteste nordlysbildene jeg har sett på dotten til nå. Herlig toneomfang, flott med refleksjonen i sjøen og ikke minst en nydelig grønnfarge. Vakkert!

Mvh. Andreas D.
Jan Gregor S.

Fantastisk
Frank K.

Hei Rune!

Morsom og treffende tittel. Ser at du har fått mange og gode tilbakemeldinger på dette bildet. Jeg er ikke helt enig i den generelle oppfatningen. Det valgte utsnittet føles noe trangt ettersom du har valgt å ha så mye/mettede farge helt ut i kantene.

Når jeg sammenligner de to bildene, så ser jeg at du har tatt vekk mye av gulfargen, øket fargemetningen og gitt dette mer kontrast. De siste to har ført til at detaljene i fjellet og bebyggelsen har forsvunnet. Samtidig har noe av toneovergangen i himmelhvelvingen blitt borte. I sum så har dette gjørt dette bildet en anelse mer ''syntetisk'', eller som om det er malt med en fargepalett med et få antall farger.

Men nå er det jo resultatet som teller. Så dette som et bilde, uten tanke på hvordan omstendighetene og de ''virkelige'' fargene var i opptaksøyeblikket, så fenger det jo litt. Man stopper opp og ser, men likevel uten at man blir helt overbevist. Et par hakk over gjennomsnittet. Men det når ikke helt opp, som jeg har intrykk av mange av kommentatorene synes å mene.
Rune L.

Synes vel ikke de ''virkelige'' fargene er så interessante å tenke på. Kan nok ikke regne med at fargene i v1 heller er så veldig ''virkelig''. Hvis de ''virkelige'' fargene slik dine øyne oppfattet de var målet, ja da var det vel nødvendig å få med det ''virkelige'' lyset og den ''virkelige'' kontrasten. Spørs om ikke nordlyset da hadde druknet enda mer enn det gjør i v1.

Litt syntetisk gjengivelse her skyldes at bildet er kjørt 2 runder gjennom støyfjerningen, og at det før siste runde var lagret i JPG. Ble en litt uheldig rekkefølge i arbeidsflyten.

Var mest ute etter å her vise en alternativ kontrast- og farge-gjengivelse til v1. Har jo muligheten til å forsøke å perfeksjonere dette enda mer.

Greit å høre at noen synes utsnittet er for tett. Mulig det. Har veldig mye å gå på i originalen, så det kan alltids også fikses.

Får se om jeg legger ut enda en versjon her etterhvert så snart jeg får tid. Da kan jeg iallfall forsøke å bruke noe av de mulighetene jeg oppdaget i forhold til dette bildet.

Mvh
Rune
Marit O.

Fantastisk flott bilde, fin komp og farger å flott speiling rett og slett nydelig var det, flott tatt Rune :)
Mvh Marit
Karl-Johan V.

Fantastisk! Flott med stjernene også!
Geir N.

Jeg synes utsnittet forsåvidt er greit,men det som bildet bærerpreg av er at du har brukt laang lukkertid. nordlyset er helt uten struktur (Flyter utover)
Dette er et nordlysbilde som ikke når helt opp i toppen etter min smak-
mvh
Geir
ingeborg w.

Jeg likte godt dette da nordlyset fyller så mye av himmelen, skarpheten på mellomgrunnen er god og den dype grønnfargen på speilingen er pen å se på.
Rune L.

Takk for kommentarer.
Rune L.

Har nå lagt ut to versjoner til.

Mvh
Rune
Hallgrim B.

Likte heilt klart V1 best,vakkert bilde. Er litt morosamt at fargane er sterkast i vassflata. Fortsett å legge ut slike bilde, er ei nytelse å sjå dei
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu