Cold As Ice...
2 versjoner; farger og s/h.
Synes begge versjoner fungerer på hver sin måte, og akkurat i dette bildet mener jeg at også strømledningene og stolpen skaper linjer i landskapet som passer inn.
Bildet inngår i albumet Vinter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-27 01:23:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-27 12:44:42
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-12-28 12:11:46
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Powershot S230 (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger298
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230089} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Wenche J.

Enda et flott bilde fra deg Anne-Lise. Et skikkerlig vinterbilde med god dybde og skarphet. Liker versjon 1 best med de duse og vare fargene:) Det formidler ro og fred og jeg faar lyst til aa legge meg i snoen og lage engler:)
Mvh Wenche
Anna Rosa L.

Jeg er nok uenig med Wenche denne gangen... jeg liker nemlig versjon 2 bedre ;)
Ellers er jeg enig i at det er et rent og pent vinterbilde. Og at det formidler ro.

-Rosa-
Avsluttet .

Åja,enig med Wenche,jeg vil også lage snøengler.Et herlig kaldt bilde med masse vinterstemning:-)Begge versjonene fungerer helt greit for meg her.
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Hei,
Rart dette. Bilder av noe som er dekket av snø, kan også innimellom vekke assosiasjoner til hva som kan gjøres på stedet sommerstid. Jeg var brått tilbake til glade guttedager med snøre og krok – og en eller annen høyst midlertidig flytende farkost fortøyd til bryggen.
Ellers synes jeg godt om fargenyansene som kommer frem her. Fargen fra den blå himmelen som går mer over i det grønne på isfaltene – det skaper for meg likevel en slags følelse av tidlig vår.
I sort/hvitt versjonen er det noe litt truende som kommer fram, sikkert mest den mørke himmelen, konsentrasjonen retter seg da mot den ”skumle” iskanten.
Fint bilde, mvh Rune
Fred S.

Småpen og kald vinterstemning. Liker ikke formatet, imidlertid. Ville ha kuttet 4-5 cm nede, da ville også pålen ha kommet mer til sin rett; mener den er et viktig element i kompen her.

vh fred
Anne-Lise S.

Wenche og Tone: Ja, det var en slik dag med masse nysnø. Perfekt for snøengler. Får vi laget det denne vinteren tro? Takk for hyggelig tilbakemelding! :-)

Anna Ròsa: Tusen takk! Jeg synes også V2 har noe for seg, og derfor måtte jeg legge ut den også. :-)

Rune: Fine assossiasjoner fra guttedagene. Takk for to fine skildringer! :-)

Fred: Jeg har også laget en versjon med kutt nede, så jeg forstår så absolutt det du sier om pålen. Legger ut fargeversjonen slik jeg har beskjært den. Takker for kommentar! :-)

Anne-Lise
Rune S.

Fin og kald vinterstemning! Brygga ligger i dvale som mye annet. Ser nå at det var en god idé og kutte litt i bunnen. Jeg hadde kuttet litt mer, men det er vel en smaksak.

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Hei Rune! Det kan godt være at Fred mente et enda større kutt, men nå hadde jeg allerede laget en versjon med noe kutt, så valgte å legge ut det. Så får jeg jo se om Fred kommer innom igjen og kommenterer hvor han evt. ville ha gjort beskjæringa? Kan være han ikke ville hatt med snøkanten som viser hvor land går i det hele tatt. Takk for hyggelig kommentar!

Anne-Lise
Kenneth K.

Uff nå lengter jeg etter snø. Har ikke vært hvit jul her en gang. Håper det kommer snart. V3 er best da får du noe i det gyldene snitt. Bildet er bra for så vidt, men du kunne ha hatt det litt lysere syns jeg, Men du har fanget opp en god stemning her iværtfall.


mvh Kenneth
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Anne-Lise. Her var det virkelig god stemning! Men komsposisjonsmessig stemmer det nok ikke helt. Jeg kan nok ikke unngå å klage på strømledningen da den ødelegger idyllen noe. Men eksponeringen og fargene er gode. Jeg kunne også ha tenkt meg pålen mer til høyre.

vh ingebjørg
Anne-Lise S.

Heisann! Hyggelig at dere deler hva dere mener om bildet med meg! :-) He, he. Bare klag du, Ingebjørg! Jeg regner jo med at strømledningen ikke faller i smak hos noen. For meg hører den med i.o.m. at den lager kontrast og linjer, og jeg synes også den er fin slik den er nå. Likevel, takk! :-) Ja, det hadde vært fint med noe snø nå, Kenneth!

Anne-Lise
Bjørg S.

For et nydelig vinterbilde, også så flott med den rene hvite snøen.
Bildet ser ut som det er tatt ved Otra, og for oss som kjenner Otra er det naturlig at kraftledningen er der.
men det er slike vintermotiv som virkelig får en til å lengte etter snøen.
Godt knipset Anne-Lise.

Mvh Bjørg
Torbjørn K.

Jeg synes denne gjorde seg veldig godt i sort-hvitt, jeg. Etter min mening blir ofte dagslys-bilder veldig kjedelige i fargen, så da blir de ofte mer effektfulle i sort-hvitt. I sort-hvitt kreves også mer av komposisjonen, da man ikke kan ''lure'' frem et blikkfang med å smøre på med kraftige farger. Jeg synes du lykkes bra her. Bildet kler den hvite forgrunnen mot den sorte bakgrunnen. Du har to blikkfang i bildet, telefonstolpen og stolpen som stikker opp i snøen. Jeg synes begge blir litt vel midtstilte her. Å midtstille element synes jeg skjelden fungerer bra, unntaket er vel stort sett bare når en vil fremheve symmetri. Jeg tror derfor at et kutt til høyre kanskje vil bedre bildet.

Torbjørn
Avsluttet .

Syntes både versjon 1 og 2 fungerte, et flott vintermotiv. Fint lys på snøen i forgrunnen. Har ikke sett så mye av dette hvite rundt her jeg bor, men det kommer nok. Mvh Liselotte
Anne-Lise S.

Hjertelig takk for gode kommentarer og tips! Har lagt ut en ny versjon etter tips fra Torbjørn. Synes kanskje jeg mister noe av dybden i bildet, men ser at pålen og lyktestolpen er bedre plassert.

Anne-Lise
Hans-Jørgen H.

Go kveld i stua Anne-Lise!
Vet du hva? Når jeg ser dette iskalde elvelandskap lengter jeg meg langt oppå åsene der temp ofte er betraktelig høyere.....
Men bildet er virkelig flott komponert det - nydelig vinterstemning i ei bygd ved ei elv.
Tror jeg går for versjonen i svart hvitt her. Får liksom frem noen følelser fra barndommens rike....(er nemlig vokst opp i ei bygd ved ei større elv)
Hadde gjort seg bra du med en kråke sittende på stokken som står rett opp...
Ellers ville jeg holdt meg langt unna å ferdes på denne elveisen her. Tydligvis mere strøm mot andre bredden.
Ha en trivelig romjulsaften!
Hilsen Hans-Jørgen.
Anne-Lise S.

Så hyggelig med dine betraktninger rundt dette bildet, Hans-Jørgen! Ja, ei kråke hadde gjort seg... Dette er tatt i Kristiansand ved elva Otra, men forstår godt at du tenker bygd når du ser det. :-) Takk for tilbakemelding!

Ønsker også deg en fortsatt fin romjul!

Anne-Lise
Torbjørn K.

Jeg synes v4 ble svært mye bedre, mye mer enn jeg først hadde trodd. Jeg synes bildet kler sort-hvitt, men bildet blir også mer rolig og balansert med kuttet til høyre. Jeg synes også det gjør seg godt med kuttet i bunn her. Jeg synes ikke du mister noe særlig dybde i bildet, for meg kommer dybden av kontrasten mellom den lyse forgrunnen.

Torbjørn
Anne-Lise S.

Takker så mye, Torbjørn! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu