Oslo 1
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger462
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229927} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Geir B.

Hei Vlado. Han her så litt sliten ut. Har du en historie å fortelle om ham? Hvor var dette? På Karl Johan på vei til Oslo S. eller deromkring? Det jeg ikke helt skjønner er hvorfor velstands-Norge, kåret til verdens beste land å bo i, ikke har råd til å gjøre noe med dette problemet. Går man nedover hovedstadens hovedgate går man ''spissrotgang'' mellom mer eller mindre slitne og elendige tiggere. Jeg synes du illustrerer problemet på en bra måte. Dette er et godt portrett. Ser gjerne at du intervjuer denne karen og forteller oss litt mer. Send bildet og historien til Byrådet og spør hva de har tenkt å gjøre med problemet. Antagelig er det ikke flere av disse enn at de hadde fått plass i en buss. Har ikke Oslo og Norge råd til å rydde opp i dette? Hva tror turistene som kommer hit?

Venter på flere bilder fra deg av Oslos skyggeside.

MVH

Geir
Vlado B.

Hei Geir helt enig med deg. Jeg prøver å viser en side av Oslo som ''vanlige'' borgere og mange politikere prøver å unngå å se.
Jeg har faktisk møtt en fotograf fra annerkjente National Geographic i sommer som har fulgt disse mennesker gjennom linse. Han var også oppgitt hvordan Norge ''verdens rikeste land'' takler dette problemet.
Dette bilde ble tatt for 12 år siden, men kunne også være fra i går. Situasjon har ikke forandret seg mye.
Jeg tror ikke han lever. Men jeg jobber med prosjektet og skal sende bilder bla. til Oslo Byrådet.
Vladimir
Unni F.

Her pirker dere borti en lang historie. Komplisert også. Jeg er litt tvilende til effekten av å avbilde rusmisbrukere (går ut fra dette er en av dem ??) på denne måten, selv om bildet som bilde betraktet er godt og forsåvidt illustrerende for elendighet. Håper du har hans tillatelse til å legge ut bildet på nettet? Hvis ikke har du gjort noe ulovlig.

Men det er mange og omfattende tilbud til denne gruppen, - det verste problemet er kanskje at de selv ikke klarer å bruke tilbudene så de kommer seg ut av misbruket og får et mer verdig liv.
Jeg understreker at jeg ikke uttaler meg om denne personen. Med meget lang fartstid som ansatt i rusomsorgen i Oslo har jeg mye kunnskap om hvilke tiltak og tilbud som finnes. Det er omfattende. Og de får plass gang på gang på gang, men skriver seg like ofte ut igjen og ruser seg videre.
Det er ikke et problem som er enkelt å løse, eller som har spesielle ''syndebukker'' man kan ''ta''....

Mvh
Unni
Geir B.

Hei til dere begge. Det var ikke meningen å kritisere dem som jobber i rusomsorgen, for de gjør en fantastisk innsats. Og jeg er enig i at problemet er sammensatt, og at det ikke finnes noen enkle løsninger. Det var nok heller politikerne jeg tenkte på da jeg kom med min muligens noe lettvinte og kjappe kritikk. Men jeg mener fortsatt at det er en skam for byen og for landet at disse problemene får lov til å synes så godt langs byens hovedgate. Og det er ikke bare i Norge og Oslo man ser dette. Man ser det samme i en rekke velstående land. Poenget er at steder der mange mennesker (inkl. turister) ferdes bør være fritatt for slike innslag. Det er et endelig (og ganske lite) antall ''junkies'' som synes i bybildet, og fet burde være mulig å frakte dem et annet sted. Det krever en innsats, men det har Norge råd til. Uten problem. Vi snakker ikke om milliard-beløp her.

MVH

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu