Juleevangeliet
Foto til ein plakat for ein gudtjeneste eg skal spele i jula. Eg har teke bilete av krybba i kyrkja. Motivet frå stallen; Jesusbarnet, gjetarane, Maria, Josef, Kongar etc.
Fin stemning, behagelig lys
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-22 01:42:33
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 18-55mm f3.5-5.6
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReklame
  • Lastet opp
  • Visninger560
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Arne P.

Hei!

Syns dette ble alt for mørkt og deprimerende til å være julestemning. Vinklinga gjør at det ser ut som alle statuene står å sørger. Syns lyssettingen blir litt for slapp og mørk, bare Jesus som er i lyset.

Hadde dette blitt brukt på en plakat hadde jeg ikke blitt tiltrukket av det. Font og layout blir for tacky og ser litt for tidlig 90 og trist ut.

Dette er da min mening.

Mvh.
Arne Vegar
Oddgeir N.

Hei Arne!

Takk for ærlig og begrunna synspunkt! Det set eg pris på.

Eg vil begrunne valget mitt med at Jesus ifølge Bibelen vart venta som ein konge som skulle være rik i verdens målestokk. Vismennene gikk jo som kjent først til kongens slott. Istaden vart han fødd inn i ein svært fattig familie. Det er bevisst eit forsøk på å ikkje skape ein ''hipp'' plakat for eit ''show''. Det er eit forsøk på å invitere til gudstjeneste første juledag. Denne gudstjenesten er ein festgudstjeneste, og på ingen måte ei sørgeleg affere. Så dersom plakten gir triste assosiasjonar så er det jo kanskje litt dumt. Samtidig er det jo ikkje akkurat festelige historier som ligg til grunn for jul og påske. Misforstå meg rett: Ein kan være glad for at Jesus vart fødd og døyde for menneska. Verdt ein fest i seg sjølv det. Men jula må sjåast i samanheng med påska og det er kanskje dette alvoret som gjer jula til høgtid eg ønskar å skildre. Eg trur det er for å oppleve dette folk kjem på gudstjenesten.
Dersom det var reklame for idol-jul ville nok plakaten sett ganske annleis ut. No høyres det nesten ut som eg er med i ein teologisk debatt her, og det var vel bilete / plakaten eg skulle snakke om :)

Dersom du har konkrete råd med hensyn til layout og font som hadde fungert bedre hadde det vore veldig interresant å høre. Men eg har eit ønske om å halde det klassisk og stilreint, at det ikkje blir for voldsomt.
Arne P.

Hei igjen!

Enten så vil jeg ha prøvd å skapt et mer lystig miljø eller så hadde jeg brukt en helt totalt annen setting. Syns hele greia blir for mørk. Fonten er også veldig tradisjonell og layout også. Du følger jo kirketrenden ser jeg :).

Jeg ville ha prøvd noe helt nytt. Noe lyst, rent og fint. Desto enklere desto bedre. Eller skap et ''varmere'' miljø. Hele greia med statuer blir fort veldig kald, statisk og tom hvis man ikke kan gjøre noe miljøet eller lyset.

Er ikke helt sikker på om at komposisjonen fungerer helt heller. Prøv noe annet enn å midtstille?

Du har mye annet bra og har tittet på bildene dine før, men dette er et skudd for baugen! Jeg vet du kunne ha gjort dette mye bedre og jeg er ikke kristen en gang ;)

Neida, fra spøk til alvor.. God jul!
Mvh.
Arne Vegar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu