I den Norske villmarken
Geiteryggen
Bildet inngår i albumet Blandat og bra. - Ok bilder
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 50mm/1,4 USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228921} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Thorbjørn R.

Orginalt at personene står ut mot siden av brua, og ikke på midten. Fine berg med mange detaljer. Men krokodilla ville jeg kutta ut.
Lars-Anders M.

Jeg bare ville provosere dere. Men det er ikke noen krokodille, det er en Komodoøgle. Men vi vet aldri om de kommer hit når all snø smelter og vi får ett bedre klima.
Takk for kommentaren.
Linde G.

Hei LAM
Øgla var kanskje litt av poenget her, at man brått (eller iallefall gradvis) får endringer i det økologiske uten at vi hverken har lyst eller føler at vi er klare for det. Noe har vi lagt opp til seg så hurra for menneskeheten. Originalt fra deg igjen. God jul fortsatt.

Hilsen
Linde Gilberg
Odd Tore S.

Dette ser jo så småidyllisk og smågrått ut at man straks begynner å sjekke om hva som er lurt inn i tillegg. Slik er det nå når det er din signatur.
Typisk Fjell-Noreg, og ingen har falt i fossen. Mystisk.
Men under fossen lurer avvikeren i grønt, og er klar til et måltid når sjansen byr seg.
Ja, naturen forandrer seg. På starten av 70-tallet var det sur nedbør, og fra et år til det neste var bestanden av skjoldkreps i Tinnhølen omtrent utdødd. Slimutskillelse i gjellene, forårsaket av en eller annen aluminiumforbindelse som ble frigjort som et ledd i en lengre kjede som startet med sur nedbør. Nå er den saken under kontroll, vet ikke om skjoldkrepsen har dukket opp igjen.
Varmt er det nå, og varmere var det før. På 1860-tallet var Geilo kledt med barskog, og under bronsealderen var mye av Hardangervidda skogkledd. Vi fant svære stammer i vannet vårt utenfor hytta da vi bygde den. En spadedybde nede i myra ligger det et lag med ca 5 cm tykke røde stammer/greiner. Ingen har gitt noen forklaring på dette enda.
Naturen er hele tiden i forandring, med og uten vår innflytelse. Sur nedbør var opplagt vår skyld. Hvor mye av oppvarmingen som er det, vet jeg ikke. Miljøvernere og klimaforskere er ikke mer objektive og sannhetssøkende enn andre sterkt engasjerte personer.
Godt nytt år til deg i tåka(?) på Hønefoss!
Odd Tore
Lars-Anders M.

Tusen takk Odd Tore.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu