Utsikt
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 10-20mm f4-5.6
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger630
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227905} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Marianne B.

Synes dette er et flott bilde.
Tony H.

Fin bilde. Tunge grå skyer samtidig som en liten bit av himmelen synes. På bakken er blandingen av gult og grønt også fint og gir farge til grå himmel.

Spørsmål...!?

Kunne du kommentert hva du har gjort med bildet (etterbehandling) eller hvilke parametere du har hatt på kameraet ditt? Har du brukt filter? Jeg synes teknisk sett så er bilde utrolig bra! Himmelen er ikke over eksponert samtidig som det er lys nok på bakken.
Jeg er en amatør som har og har lyst å lære :-) Jeg prøvde Canon 400D og synes det var vankelig å få kontrast bilder riktig eksponert. Enten ble himmelen alt for lyst eller så ble bakken for mørkt...
Oddgeir N.

Kjekt å høre at de likar bilete!

Tony: Det du beskriv er ein klassisk situasjon. Våre auge kompanserer for lysforskjellar, vi opplever at lyset på himmelen og på bakken er ''like sterkt'' sjølv om det kan være svært forskjellig. Kameraet fotograferer det slik det ''er''.

Dersom forskjellen på lysstyrke er ekstremt høg må du bruke stativ og rett og slett ta to bilete. Men i dei fleste tilfelle er det nok å ta eit bilete i RAW format og dernest framkalle RAW-fila til to JPG filer. Ei fil der himmelen er perfekt og ei dei bakken er perfekt. Så klonar du den perfekte bakken inn på bilete med perfekt himmel. Den siste teknikken nyttar eg ofte, og også på dette bilete.
Tony H.

OK så det er en HDR bilde, hmm... I motsetning til en del andre HDR bilder så synes jeg det her bildet var veldig naturlig... Veldig bra...

Enda et par spørsmål til ... (Ivrig amatør skjønner du ;-)
Hvilke program brukte du for å sette sammen bildene Fotoshop eller noe annet!? Hvis jeg ikke husker helt feil så har Nikon noe som heter D-lightning eller noe i den duren (lyser opp bildets mørke områder), har du det også på D200? Ville det hjulpet og bruke det her på dette bildet?
Oddgeir N.

HDR... joda kan kanskje kallast det. HDR er etter det eg er kjendt med ein teknikk for automatisk å auke dynamikken i eit bilete ved å sette saman fleire ulike eksponeringar. Eg gjer dette derimot manuelt. Synes eg får betre kontroll. Til dømes er bilde nr. 273302 også produsert på tilsvarande måte. Hadde eg nytta eit program som skulle sy det saman automatisk hadde eg nok aldri fått det resultate eg ønska.

Eg nyttar RAW shooter essentials 2006 til RAW-konvertering og The Gimp 2 til å klone bileta saman. Begge programma er gratis og fins på nettet.
D-lightning er ein funksjon på Nikon D80. Eg kjenner ikkje denne. Har mest tru på å redigere bileta på pcen og ikkje i kameraet. Og eg ønskar som du kanskje har forstått å ha kontroll og forstå kva eg gjer med bileta, ikkje å trykke på ein knapp og så blir det fint :)
Stein Oleiv B.

det er kjekt å lese kommentarene dine oddgeir. veldig lærerikt. fra nå av ska jeg også ta to bilder uansett, så lenge jeg har det førnjevnte problemet. bildet ditt ble skambra! har den linsa i butikken, og har siklet etter den lenge, så det var fint jeg fant en som hadde den. er du fornøyd selv med den? hvordan er fargemetnigen osv? fordeler/ulemper? ville du heller kjøpt en annet, nå? hehe, mange spørsmål her.
ialle fall, dette bilde er jo knall. ville muligens kuttet litt både oppe og nede, mn pass likevell på horisonten, at den ikke ville kommet i midten. fargene sitter smack, kunne ikke blitt gort bedre, dette bildet, sånn teknisk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu