Negativ bestandsutvikling.
Hønsehauken er en art med svært negativ bestandsutvikling. Selv etter fredningen i 1971 har denne negative trenden fortsatt. I flere deler av landet er arten blitt en truet fugleart og står også på den norske rødlista.
Den enkeltfaktoren som nok har betydd mest for tilbakegangen for hønsehauken er de moderne driftsformer i skogbruket. Hvis det finnes hønsehauken i skogen så er det et sunnhetstegn for skogen, det indikerer at det er godt med annet vilt, derfor blir hønsehauken brukt som en såkalt indikatorart for skogens mangfold. Selv om bestanden stadig blir mindre finnes det fortsatt krefter innen jegerorganisasjonene som vil ha jakt på denne arten.
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
Utstyr
  • Nikon D200
  • AF-I Nikkor 300mm + 1,4 conv
  • Brennvidde420mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetÅ komme innpå denne rovfuglen gir fort gåsehud over hele kroppen. Når en betrakter den blir en fort ydmyk og tankene faller til historier som er blitt fortalt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger632
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226341} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Ivar B.
Flott artsportrett av hønsehauken. Teknisk meget bra i mine øyne. Herlige detaljer og farger. For et blikk, skarpt og rent. Likte dette. Mvh ivar.
Marius F.
Fabelaktig. virkelig flotte detaljer, og skarpheten er perfekt. Et flott close up av ørnen.
Torgeir Pande B.
Skikkelig haukeblikk! Utrolig skarpt og klart bilde du har fått til her! Fin og defus bakgrunn! Veldig fint!

MVH:
Torgeir!
Geir Arne M.

Meget vakkert portrett Nils. Supert teknisk og fine fargetoner.


mvh geir
Håvard N.
Flott bilde og nydelige detaljer... spesielt hode og nebb.

mvh
Håvard
Odd E. k.
Hei Nils!

Et meget flott protrett av hønsehauken. Skarpt og med klare farger og et fast blikk. Ser noe brysk ut der den sitter. Den lyse bakgrunnen passer fint inn og fremhever fuglen på en bra måte. Komposisjon og utsnitt er utmerket.

Mvh

Odd E.
Nina C. K.
Dette var et utrolig flott bilde, Nils. Kanskje ett av de beste jeg har sett her inne. Du kan virkelig dette med naturfotografering.
Hilsen Nina
Avsluttet .
Hei,

Sier bare, lekkert.

mvh
Tommy
Nina S.
En stolt positur og en vakker fugl og et intenst orange blikk..
Fantastisk bra bilde dette.
Mvh Nina
kai j.
Flott bilde og ord til ettertanke. Det lyser villmark lang vei av de øynene så det er tragisk at vi hugger ned dens leveområder og at noen i tilegg vil jakte på en slik sårbar art. Kan bare anbefale og støtte opp om om naturvernforbundet sitt arbeid for bevaring av eventyrskogene som er blandt hønsehaukens viktigste leveområder.

Mvh Kai jensen
Steinulf L.
Dette var flott. En ren nytelse.
Kjell Sigurd S.
Meget flott portrett av hønsehauken. For et blikk! Skarpt og fullt av detaljer. Du forteller også en vesentlig historie under bildet. I like!

Kjell S
Kjell G.
Et staselig portrett!

Du øker kvaliteten på bildet med en bra intro.

mvh kjellg
Andreas S.
Hei

Dette var et imponerende skarpt og nært bilde. Føler meg nesten litt beglodd her jeg sitter:) Flott med det gule øyet og alle detaljene i fjærdrakten. Liker også veldig godt at bildet er tatt i profil. Meget bra!

Mvh. Andreas D.
Stig B.
Flott bilde igjen. Du har nok mange i arkivet nå, med høy kvalitet. Øynene på denne fuglen er jo bare så intense! Flott teknisk, med god skarphet og masse fine detaljer. Fint portrett, får håpe din tekst er noe pessimistisk selv om jeg er redd for at du har rett. Trist.

Dette er en fugl jeg selv gjerne skulle hatt på brikka. Har sett den en gang når den tok en kråke, en stor opplevelse, men selvsagt uten kamera.

Mvh Stig
Svein B.
Godbilde og godord Nils. Hønsehauken har mange odds i mot seg i sin framtidige eksistens her i Norge Nils, men den har tross alt vist seg som en av de mer tilpasningsdyktige av rovfuglene våre også. Men hat mot rovdyr og rovfugler rammer nok hønsehauken hardt mange steder- og noen generasjoners hard hogst i de mest egnede områdene for denne fuglen har vært hardt for hønsehauken. Heldigvis har skogbruket blitt sitt ansvar bevisste mange steder- så med samarbeide mellom naturvern og skogbruket er jeg rimelig sikker på at vi skal beholde hønsehauken som et fast innslag framover også. Men det er uansett triveligere å gå i ''skikkelig'' haukeskog, enn i en liten skogkrull som er akkurat stor nok til at fuglen såvidt godtar det.

Tett og fint portrett, godt teknisk- og med et umiskjennelig sylskarpt haukeblikk. Godt arbeide dette Nils.

Mvh
Svein B
Geir N.
Skarpt og fint høsehaukbilde, meget bra.
mvh
Geir
Aleksander M.
Virkelig flott og skarpt portrett.
Synd med nedgangen for dette er en virkelig flott fugl.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu