Kollega 2
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-02 21:09:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon 50d
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3,5-4.5G ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMote
  • Lastet opp
  • Visninger684
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225991} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kjetil D.

Her har nok ikke objektivet fått fokusert skikkelig før bildet ble tatt(?)
Eller er det lagt til Blur-filter?
Elise S.

Har ikke Bluret det, jeg gjør ett eller annet feil når jeg legger bildene ut:( så irriterende, hva gjør jeg galt???? Bildet ser perfekt ut på pc`n, har kjørt begge disse bildene ut i A4 størelse til en konkuranse i hår styling, og de er kjempe flotte og rene. Her blir de jo gromsete og stygge............. Fortvila. Noen som har noe forslag om hva jeg gjør galt??
Kjetil D.

Hm. Jeg vet sannelig ikke hva det kan være. Hvilket bildebehandlingsprogram bruker du?
bims erik j.

Kan det være når du lagrer? setter du levels til max? dette er jo en barnesykdom, men feilen kan i noen tillfeller hvere det minst ventet :-)
Mvh Bims
Elise S.

Jeg er nybegynner i ps. Så Bims Erik det er godt mulig du er inne på noe. Jeg skal jammen sjekke det....takk takk for kjappe komentarer, for dette irriterte meg å ikke finne ut av. Jeg har brukt fin oppløsning på kamera, kan det ha noe å si?
Jørgen U.

Jeg ville vel sagt at det er for lav lukkertid?
Olav Ø.

Det som slo meg da jeg så bildet, var at det var bevegelseuskarphet, men hvis du har fått fine utskrifter, så er det nok noe datadritt som bims er inne på.
Men her fordyper vi oss i tekniske problemer og glemmer bildet. Jeg later som at det er passe skarpt og vurdere ut i fra det.
Her får jeg en assossiasjon til coverne til Roxy Music på 70 tallet. Dame i litt uvanlig pysjamas. Men du har et veldig fint bilde. Komposisjonen og flatene er fine og jenta har et ''farlig'' blikk. Det er flott med så begrenset fargespekter som du har her. Svart, rødt, hvitt og hud. Håper du får orden på greiene dine. Det er et sabla flott bilde, til tross for uskarpheten.
Johan S.

Har sett på bildet i ps og for meg ser det ut som en kombinasjon av høy iso og bevegelse i kamera.

Legg ut tekniske data om bildet så blir det lettere å gi råd. Det er ikke noe date med i filen.

Mvh
Johan
Johan S.

Har sett på bildet i ps og for meg ser det ut som en kombinasjon av høy iso og bevegelse i kamera.

Legg ut tekniske data om bildet så blir det lettere å gi råd. Det er ikke noe tekniske data med i bildefilen.

Mvh
Johan
Elise S.

Hei alle sammen. Tusen takk for komentarer og hjelp. Jeg har nok ikke stilt kamera riktig, første gang jeg tar innebilder på denne måten, men en lærer så lenge en lever:) Jeg hadde 200 iso, og automatisk lukkertid, blender på 4. Jeg må nok prøve i gjen for å lære dette her, er litt fersk. Men setter veldig pris på forslagene deres, de vil jeg bruke videre! Det er det vi lærer av, så tusen takk.
Olav : Jenta har et veldig kuult blikk. Kjempe gøy å jobbe med henner, for hun er ikke redd kamera, og 90% av bildene ser hun knall bra du. Så det er veldig gøy å kunne øve med kamera på henne! Håper jeg blir heldigere med kvaliteten neste gang jeg har henne i linsa :)

Takk for hjelpen. -Elise-
Kjetil D.

Bare en liten bagatell jeg observerte. Nikon's modellnumre må ikke forveksles med Canon sine (350d og 400d osv). Det er altså Nikon D50 og ikke 50d : )
Kall meg gjerne en pirk, men jeg måtte bare informere deg om dette siden du har skrevet 50d på alle bildene : )
Kjetil N.

V2 er bedre ja, men jeg er redd noe av problemet ligger i opptaket og ikke i databehandlingen.

Her er det helt tydelig bevegelsesuskarphet fra lang lukker. Det finnes en veldig fin tommelfingerregel du kan bruke: Aldri ha lukkertid som er lenger enn mm-tallet på zoominga/objektivet. Dvs. hvis du skyter med 50 mm (normalobjektiv) må lukkertiden være på 1/50 sekund eller kortere. Har du teleobjektiv på 200 mm må lukkertiden være 1/200 sekund eller kortere.
Elise S.

Hei Kjetil.
Tusen takk for konstruktiv og god kritikk på begge mine bilder. Jeg har masse å lære om lukke tid, og jeg skal prøve meg på tipset ditt med både lukketid og lys. Har fått kjøpt meg stativ nå, så håper det blir bedre. Modellen skal nok få prøve seg igjen...........
Og takk igjen for at du tar deg tid til å komentere med tips og råd :) -Elise-

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu