Meningen med livet
- eller ''Lottomillionærer er ikke som andre millionærer'' ?
Bildet inngår i albumet Illustrasjoner - - - stemninger og situasjoner
Utstyr
  • D70
  • Nikkor AF 18-70 mm ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger360
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225323} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Nina R.
hmmm. merkelige tittler du har brukt her. Ville heller kalt det en dag i oslo. synes ikke det beskriver mye annet. synes det er helt vanlig. ikke noe bedre enn det alle andre som har kamera tar for å være helt ærlig. ser du de to lyse rundingene øverst på midten i bildet? det er ikke særlig pent. kommer vel av solen.

Mvh Nina
Roy H.
Ser ikke sammenhengen her mellom tittel og innholdet i bildet.
Mvh Roy
Avsluttet .
Som kommentatorer over har jeg og vansker med å relatere bildet til undertekst og tittel. Et helt greit knips fra hovedstaden, men kanskje ikke så mye mere, dessverre.
Odd Tore S.
Nokså kryptisk tittel du har her.
Nå holder jeg meg stort sett så langt unna Oslo og Oslo sentrum i særdeleshet som jeg kan, men jeg tror jeg fornemmer det du mener:
Statuen, som ikke er en statue, men en forsølvet person som tilbringer mesteparten av dagen med å posere fullstendig statisk. Da kan man trekke paralleller ved hjelp av tittelen.
Meningen med å bruke livet på denne måten kan nok diskuteres, ikke noe for meg i alle fall.
Om dette er riktig gjettet/iaktatt, kan det være interessant å se på personene som haster forbi, stort sett uinteresserte. Ganske typisk for Oslo, spør du meg.
Duene bryr seg heller ikke, kanskje har han strødd mat rundt seg for at de skal bli en naturlig kulisse?
Igjen forutsatt at dette er riktig gjettet, ville bildet blitt mer interessant med flere mennesker i nærheten av ''statuen'', og hvordan de reagerte.
Om jeg har gjettet feil, blir bildet til et tilfeldig knips. Men jeg tror ikke at du driver med tilfeldige knips, snarere tvert imot.
Odd Tore
Knut L.
Mange takk for kommentarer.

Jeg tar selvkritikk for kryptisk/merkelig tittel; - det var vel å dra motivet etter håret.

Samtidig må jeg få takke Odd Tore for å ha brukt såpass tid til både iakttagelse og detaljert innlevelse med tilbakemelding som tar saken på kornet.

For en tid tilbake så jeg en TV-reklame hvor en slik forsølvet statuemann ble konfrontert med ''hvordan kunne man leve av en slik jobb ?'' Svar; - Joda, man treffer jo så mange hyggelige mennesker !
BakgrunnsKommentar:
- Lottomillionærer er ikke som andre millionærer.

Når så motivet, i sterkt motlys foran inngangen til Stortinget, dukket opp med en slik forsølvet og statisk person som synes å bli fullstendig ignorert av hastig forbipasserende i alle retninger (såvel som av duer på jakt etter føde) - bortsett fra det unge paret med livet foran seg - og litt flakkende blikk mot - motivet .....

Ja, så begynte assosiasjoner å male om en fortolkningsmuligheter i retning av de som Odd Tore så passende er inne på.

Vel, sånn var det tenkt.

Og når det er sagt, er jo bildet i seg selv ikke noe særlig teknisk, - heller.
Som Nina R. sier; - ''Ville heller kalt det en dag i oslo. synes ikke det beskriver mye annet. synes det er helt vanlig. ikke noe bedre enn det alle andre som har kamera tar for å være helt ærlig.''

Om ikke tilfeldig, et ''greitt knips''.

;-)
Knut
Fred S.
Her også har du fått mye ut krevende lysforhold, og motivet er bra, med syntesen av den ''statuerte'' og mennesker på vei i forskjellige retninger. Tittelen ? Ser ingen grunn til å henge meg opp i den, du er i godt selskap; Monty Python har brukt den før deg.

vh fred
Steinulf L.
Synes tittelen er grei, jeg. Et fint og levende utsnitt og vanskelige lysforhold håndtert på en bra måte.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu