Nostalgi i Vinter-Norge
Bildet inngår i albumet Vinter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-22 20:50:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-22 21:39:22
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Powershot S230 (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger365
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224399} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Anna Rosa L.

Å for et herlig koselig bilde!:)
Får meg til å tenke Astrid Lingren:) koselig vinterbilde!
Mvh Rosa
charlotte s.

ja dette var nostalgisk g fint synes jeg,hvor har du forresten funnet den snøen?likte versjon 2 best.eneren blei kanskje litt for grå

charlotte
Avsluttet .

Veldig fint vinterbildet som det er masse stemning i,og snøen ser jo helt urørt ut.Flott Anne -Lise.
Hilsen Tone!
Torild H.

Joda; vinter...definitivt! Fin stemning her.

Er du åpen for et kuttforslag...? tenkte å kutte på høyre side ca. bort til grenen som henger lengst ned, kan ikke se at dette området tilfører bildet noe, og komp. blir bedre da, etter mitt syn. Dessuten: da blir hovedinnholdet
i bildet mer tydelig: de 4 husene, alle med forskj. utforming og funksjon som ligger så fint i et gateløp. Slik det er nå, er det ikke så tydelig for meg hva du vil vi skal se, hva du vil vise.
Mvh Torild



Inge S.

Heisan.
Et koselig vintermotiv og går for v1 da du får
frem mer detaljer i snøen.
Flott.

Mvh Inge
Anne-Lise S.

Hei, og tusen takk! :-) Dette er tatt i Kristiansand, og er Setesdalstunet på Vest-Agder Fylkesmuseum. Ergo bor der ingen her lenger, men en gang sto dette tunet i Setesdalen, og da var det liv og røre i husene. Derav nostalgien. Midt på vinteren er dette tunet stengt av for turister, og på den måten får snøen ligge der uten spor. Da jeg var der for å forevige det vakre synet, krabbet jeg rundt på alle 4 for å ikke lage spor. Det var skaresnø, om enn det på denne avstanden ser ut som nysnø. Om jeg sank nedi.... :-) Gjorde nok det, men var bevisst på hvor jeg krabba rundt slik at jeg fikk best mulige motiver uten noen spor. Jeg var garantert et artig syn.... Jeg synes kanskje sort-hvitt versjonen min ble noe mørk slik at tømmerstokkene ikke kom godt nok frem. Jeg forsøkte å endre mellomtoner og lys, og det hjalp noe, men synes det ble litt mørkt likevel. Derfor la jeg også ut fargeversjonen, som jeg synes ble best. Lurer likevel på om noen kan tipse om hvordan jeg evt. bedre kunne/kan få frem konturene i tømmerveggene, og om det er mulig i det hele tatt? Kanskje noen har lyst til å prøve seg, og sende meg forslag og ''oppskrift'' på mail?

Anne-Lise
Steinulf L.

Et bilde med få men fine farger. Fin dybde i bildet og et velvalgt utsnitt. Synes ikke du skal endre på det.. Noe lysning av de mørkeste partiene hadde kanskje vært på sin plass, men det er jo skjermavhengig. Ser av kommentaren din at du virkelig har jobbet for dette bildet, og fint ble det.
Anne-Lise S.

Jepp, Steinulf! Bildeserien herfra krevde sine knær... :-) Tusen takk for kommentaren! Som du ser mener jeg også at de mørkeste partiene er noe for mørke i sort-hvitt versjonen, mens kontrurer på tømmerbygningene kommer bedre frem i fargeversjonen. Selve hovedbygget og snøens former kommer imidlertid godt frem i sort-hvitten synes jeg, så ....

Anne-Lise
Cornelia T.

Hei, veldig fint bilde, god dybde og komposisjon. Likte v2 best, men begge to er bra. Gratulerer.
mvh, ct
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Cornelia! Liker nok V2 best selv også. Har ellers lagt ut en versjon bearbeida av Steinulf av V2. Takker for den! Godt tips det der, om enn jeg synes snøen ble noe utbrent på takene spesielt, og at bildet mista noe av roen. Men uansett så er jeg utrolig glad for tips, og jeg legger selvfølgelig ut versjonene til de som øser ut av seg av sine kunnskaper her. Jeg tror jeg har lært en del mens jeg har vært her på dotten! Håper å lære mer også!

Anne-Lise
Knut L.

Hei Anne-Lise.

Et flott vintermotiv med god stemning.

Jeg syns komp'et resp utsnittet er fint; greina til høyre balanserer med ditto på venstre side.

Det er nok mer å hente i s/h-versjonen på de mørke husveggene, f.eks. med litt nøyaktig lokalt arbeid med ''dodge''i shadows-modus samt litt mer trøkk med usm.

Ellers ble jo fargeversjonene fine.

mvh
Knut
Sigmund R.

Hei Anne-Lise
Dette var et meget pent vinterbilde, her ser jeg for meg hest og slede, dompapper og julenissen på en gang. Dette minner meg om jul i gode gamle dager. Syns v3 ble bra!
Topp!

Sigmund
Anne-Lise S.

Takk for tipset, Knut! Skal se på det! Ja, dombjeller og dompapp, Sigmund! :-) Ja, Steinulf kan sine ting han, om enn jeg synes det jeg synes om at det ble for lyst. I alle fall på min pc. Men glad for ''tuklinga'', for det er veldig god lærdom i det!

Anne-Lise
Thomas S.

LOVE IT!

Hilsen

Thomas Sandmoen
Avsluttet .

Koselig vinterstemning her, fint komponert. Fargeversjonen ble også veldig fin. Mvh Liselotte
Anne-Lise S.

Tusen takk Thomas og Liselotte! Dette setter jeg pris på å høre! :-)

Anne-Lise
bims erik j.

Ikke kutt bort noe i bildet, det er helt perfekt slik det er. det gir helhet og dybde ved at du har med høyre siden.
får frem følelsen av å være barn igjen når jeg ser noe som dette.

Lykke til videre

Mvh Bims
Stig Børre E.

Et herlig tun dette. Flott vinterstemning.
Typisk julekortbilde.
Foretrekker v3.

StigB
Odd Tore S.

Julekort som bare venter på at nissen skal våkne fra dvalen og sette sin spor i snøen og i grautfatet?
v3 er å foretrekke her, men det er vel et spørsmål om utgangspunktet er særlig greit eksponert.
Bildet er forsåvidt greit nok, men har nok et oppstilt gatepreg som peker direkte i retning av museum. The real thing er mer rotete, men også mer spennende!
Odd Tore
Karine A.

Flott bilde dette her!!
Foretrekker faktisk v3, nydelig ro og stemning i bildet, liker vinkelen!!

:) Karine
Anne-Lise S.

Tusen takk for nye kommentarer! :-) Ja, liker måten Steinulf har fått frem konturer i tømmerveggene på. Hvordan jeg personlig liker resten har jeg fortalt før, og masse har jeg lært!

Anne-Lise
Ivar B.

Et flott tun dette, og god vinterstemning. Jeg foretrekker versjon 3, da det får fram litt mer detaljer i skyggene spesielt på husene. Komposisjon og utsnitt synes jeg fungerer meget godt. Mvh Ivar.
Hanne S.

Dette var bare nydelig, postkortbilde og flott stemning.

-Hanne.
Andreas S.

Hei!

Jeg synes v1 formidler en herlig vinterstemning og er den klart beste versjonen! Veldig bra utført, og dessuten har det et potensiale som julekort. Bra!

Mvh. Andreas D.
Anne-Lise S.

Tusen takk til Andreas, Ivar og Hanne! :-) Ja, det med julekort eller postkortfølelse fikk jeg selv også der jeg krabbet rundt på alle 4 midt i julekortstemninga... ;-)

Anne-Lise
Nils G.

Nydelig og stemningsfullt. Må bare slutte meg til de positive kommentarene.
For meg ville en mellomting av verson 2 og 3 fungere best.

Nils
Avsluttet .

Ja det er et flott motiv som passer i sort/hvitt. Men det halter noe i tonene. Du burde prøvd å fått mye av det mørke noe lysere. Her er det kun sort og hvitt i bildet, og det innehar nesten ingen gråtoner. Prøv deg frem etter at du har konvertert bilde ved å justere de enkelte farvene som var i bildet i Hue/Saturation.

mvh arild
arvid k.

Vakkert og tidløst dette. Du har fåt til en herlig følelse av stillhet og den liker jeg her. Uten et fottrin gjør bildet til topp hos meg, ikk enoe beskjering, ikke noe jeg ville ha forandret på her, bare stillehet og la oss nyte den..
Mvh Arvid K
Anne-Lise S.

Tusen takk for hyggelige meldinger! :-) I dag er det 1. advent, og dette bildet får kanskje frem litt julestemning?! Frem med stjerna og adventstaken dere, og ha en flott dag!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu