Refleksjon
Prøver meg på litt ulike sjangre for tiden. Abstraksjoner er spennende , men nytt og uvant for meg.

Setter pris på ris og ros som vanlig. :-)
Bildet inngår i albumet Mine abstrakte motiv -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Brennvidde62mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger747
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222120} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette fallt eg umiddelbart for Hege:-)

En spennende og annerledes vannrefleksjon og definitivt et severdig abstrakt uttrykk.

Flott!

Inger Anne
Camilla S.

Heisann

Fantastisk spennende uttrykk du har fått frem.
Ca 50/50 med blått og rødt, liker den fine blandingen av fargene, som begge er skarpe og klare.
Serverdig bilde, dette falt rett i smak hos meg, håper du har flere slike bilder på lur:)

-Camilla
Avsluttet .

Herlige farger og et fint abstrakt bilde som er litt anderledes,liker det godt.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Spennende uttrykk du har her. Det røde og det blå som kontraster til hverandre, bevegelsene i vannflaten som skaper skygge- og lys + lyset selv da. Kan se ansikter i det røde...

Anne-Lise
Stig Børre E.

Blir ikke mye ris å få herfra. Syns dette ble lekkert. Flott oppbygging av flaten og knalle farger. Dekorativt. Fortsett å lek - det gir resultater.

StigB
Inge S.

Hei.
Fikk endelig slippe til:-)
Jeg som er så glad i vann må jo bare like dette her. Ikke sett
noe lignende og likte godt fargene her.
Meget bra.
Mvh Inge
Avsluttet .

Nå er det min tur Inge!!:)
Jeg fikk straks assosiasjoner til flytene lava som har nådd ned til havet, men rødfarven passet ikke helt med den tanken.

Det som også treffes her er når man åpner et råformat i PS. Hvis en haker av for lysstyrke vil de utbrente områdene være slik i rødt. Har en formening om at det er det du har gjort her:)

Jeg liker nok det ekte blå vannet best, det har fine klare farver.

Ellers kan jeg se en karikatur av Inge:)

mvh arild i høstmørket
Hege J.

Hei alle sammen og tak for inspirerende kommentarer. :-)

Hyggelig at bildet faller i smak!

Camilla: Jeg har mye rart på lur, men er nok en smule (les: veldig!) selvkritisk, så jeg tenker meg nøye om før jeg legger ut eksperimentene mine til allmenn beskuelse. ;-)

Inge: Du kan nok kunsten å få det som du vil du også, kan jeg tenke meg. ;-)

Arild: NEI! Jeg har ikke ''gjort'' noe som helst annet enn å ta bildet. ;-) Fargene i bildet er originale, det eneste jeg har gjort etter opptaket er å skarpe forsiktig opp og croppe bildet litt. Hvis du vil vite hva dette er, så skal jeg fortelle det til deg. :-) Bildet er tatt ned i vannet tett inntil en rød fiskebåt på Ølberg. Det røde partiet i vannet er altså rett og slett refleksjon av rødfargen i båten. Ingen kunst, altså, jeg hadde bare et lyst øyeblikk! ;-)

Ha en god kveld videre, folkens!!

Mvh Hege
Avsluttet .

Hei igjen
For min del syntes jeg at dette bilde trengte en forklaring. Når den nå foreligger gir bildet meg mye mer en bare et abstrakt bilde.
Det er vanskelig å vite hva en skal gi av opplysninger på et bilde men her syntes jeg at bildet fikk en helt annen dimensjon ved at du forteller hvordan bilde har blitt til.

Ja, så enkelt, men allikevel så vanskelig.

mvh arild
kåre l.

Likte dette abstrakte vannet med slike knall farger :-)
Og når jeg fikk lese fremgangsmåte og hva årsaken til den knall røde fargen var, ja da liker jeg bildet ennu bedre.
Nydelig bilde :-)
Ina W.

Herlige farger og spennende motiv..
dette likte jeg!

Ina
Anders B.

Jøss!
Dette synes jeg var utrolig bra! Det sa pang hos meg, og så falt jeg pladask for dette bildet. Utrolig bra farger!
Finner ikke noe negativt å sette fingeren på her nei!
Gleder meg til å se mer fra deg!

Anders
Tone A.

Hei Hege
Dette bildet har eg sett på fleire gonger, pga dei friske fargane. Det er mest som ein rød eld som flammar opp mot den knallblåe himmelen. Og på same tida trudde eg at det var maling som låg i sjøen og flaut. Det var godt med forklaringa di, elles hadde eg lurt på dette lenge...
Flott komposisjon med dei gjentekne formene på ''elden'' som ein bua diagonal. Linjene i sjøen gir noko mjukt til bildet, og er litt kontrast til det litt aggressive røde. Flott fanga motiv.
Eg lurar på om du tok desse siste bilda dine 2.nov? Det var den siste dagen med sol og klarver på ei stund.
:) Tone
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg aner ikke hva jeg sitter å ser på, men jøss, så spennende.
Om jeg liker det, er en annen sak. Jeg må nok være ærlig og si at det er
noe som desverre ikke treffer meg. Hva, vet jeg ikke.

vh ingebjørg
Hege J.

Jeg er enig med deg, Arild, at en forklaring var greit i denne sammenhengen, siden motivet faktisk var sånn... På den måten slipper vi flere spekulasjoner.

Tone: Du har helt rett, bildet er fra 2. november. :-)

Ingebjørg: Fint at du er ærlig! Jeg setter pris på kommentaren din. :-)

Tusen takk til dere alle for kommentarene!

Mvh Hege

Ivar B.

Det fantastiske med vann fotografisk sett, er at det speiler verden og tar opp i seg omgivelsene sine farger. Her har du nettopp utnyttet dette og lekt deg med refleksene. Spennende bilde i mine øyne. Liker kontrasten mellom den kalde blå og varme rødfargen. Dette likte jeg. Mvh Ivar.
Odd Tore S.

Dette var voldsomt, fikk nesten fargesjokk da jeg fikk det opp i full størrelse.
Ikke noe galt i to slike signalfarger mot hverandre.
Det jeg ikke er helt med på, er strukturen i det røde, eller mer nøyaktig de meget innfløkte grensene mellom blått og rødt. At det blir slik, er helt logisk når man ser nærmere på bølgestrukturen og ser at det kommer kortbølget ripple på toppen av den glatte og langbølgete sjøen i det blå. Men etter min mening ville bildet vunnet på at du hadde klart å få med overgangen til rød speiling i den glattere delen, slik at grensene hadde blitt glattere og enklere.
Litt abstrakte bølgemotiver synes jeg at kler enkelhet.
Odd Tore
Steinulf L.

Dette var lekkert. Tror jeg ville kuttet litt i toppen. Et bilde som helt sikkert gjør seg på veggen i stort format, gjerne som lerretstrykk.
Hege J.

Ivar og Steinulf: Takk for kommentarene. Hyggelig at dere likte bildet.

Odd Tore: Jeg setter stor pris på kommentarene fra deg. Så også denne. Du skriver veloverveid og ærlig, og kommenterer bildene på en måte som gjør at jeg kan utvikle meg ved neste korsvei. Tusen takk for spennende lesing og konstruktiv kritikk!

Mvh Hege
Geir N.

Jeg veit ikke hva som speiler seg i dette bildet , men det ble en flott effekt av det. Et nydelig abstrakt bilde med fine farver.
mvh
Geir
Tore Arnt N.

Hei!liker bilde ditt jeg:-)fargene her passer godt sammen,blir en fin kontrast mellom den røde og blå fargen her,fin bevegelse i vannet:-)ha en fin vinter,mvh
Inger-Lise S.

Lekkert abstrakt bilde! Etter å ha tatt endel bilder av vann med reflekser, er jeg fristet til å tro du har helt rødmaling på vannet ;-) Men det har du nok ikke..

Inger-Lise
Jan Frode A.

Hei Hege

Jeg kommer seint inn med en kommentar her. Men duverden, jeg liker bildet ditt. Her viser du hva en kan få ut av 'nesten ingenting'. Dette handler mye om å ha evnen til å se et potensielt motiv, leke med utsnitt, farger og lysforhold. Jeg syntes altså at du lykkes godt her. Utsnittet er fint, og forsterker inntrykket av farger og mønster. Gode kontraster mellom rødt og blått gir spenning i bildeflata. Joda, jeg liker fargene jeg :-)

mvh Jan Frode
Laurberg G.

Hej Hege. Dette er synes jeg en meget fin abstraktion af den slags som vi er omgivet af når blot vi har øjnene med os når vi går i byen - ja, og cameraet selvsagt. Det er et billede med en meget stor stopefekt (billedtryk) og de kontrasted farver binder betragteren til billedet en stund. Her er på en eller anden måde en god reflektion af bevægelse som er med til at gøre billedet komplekst. Jeg tror at du skulle give dette billede en smule mere billians. Jeg har leget lidt. Brugt tonecontroller: Master/shadows/midttone/highlights. Her har jeg sænket lyset i shadows (forsigtig) tilført lys i midttone og i highlights. Desuden har jeg brugt saturation + ca.30 procent. Billedtrykket forekommer nu at være betydelig større. Har sendt dette forsøg til dig pr. mail. Ha´ en god fotodag. mvh. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu