Steps into the unknown....
Bildet inngår i albumet Vinter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-09 14:04:00
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-09 14:05:19
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-11-09 14:06:16
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-11-11 20:20:21
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2006-11-12 15:26:52
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon Powershot S230 (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger841
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (54)
Avsluttet .
Hei!

Her var det svært elegnant linjeføring synes jeg. Flott utført:)

Jon Martin
Inger-Lise S.
Ja,her var det elegant linjeføring. God komposisjon og teknisk godt. Passende tittel :-)

Inger-Lise
Knut L.
Godt sett og fin komposisjon.
Stilig bilde.

mvh
Knut
Hilda Hol E.
Hei Anne-Lise.

Her svinger det bokstavelig talt.
Et fortellende bilde med enkle og få elementer. Det gjorde seg godt at snøen liksom hadde delt seg opp i furer i forgrunnen. Virkelig fanget i rette øyeblikket.

Vennlig hilsen Hilda.
Anne-Lise S.
Det var også noe av det første jeg la merke til her ved Åros i Søgne en vinterdag i fjor. De fine buede svingningene som gjentar seg også i snøen. Det var noe med å vandre bortover på sanden akkurat da.... Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger! :-)

Anne-Lise
Steinulf L.
Her svinger det:-). Bra.
aase r.
Et hyggelig bilde.

Likte spesiellt furene i snøen og at skrittene var tatt utenom.

Et bilde til ettertanke.

MVH Aase
Anne-Lise S.
Takk til dere begge to! :-)

Anne-Lise
Judit W.
Hei Anne-Lise!

This photo is swinging me so well :) The picture is very well composed! My favourite part is the footprints; it was a great idea to squiggle on the fresh sand.

Judit :)
Geir F.
Flotte linjer og avdempede få farger. Fotsporene skaper dybde i bildet og gir en poetisk etterklang.
Nydelig.
-fløde-
Ivar B.
Sterk og fin linjeføring. Enkelt men effektfullt. Jeg synes bildet formidler stor ro. Likte dette. Mvh Ivar.
John H.
Hei
Godt sett. Fin komp., fine linjer og kontraster der fotsporene er et viktig element. Bra.
John
Inge S.
Hei.
Jeg arbeider ikke i NRK men det blir likevel en reprise fra meg:-)
Enkelt og fint. Vanskligere er det ikke.
Bra.

Mvh Inge
Anne-Lise S.
Judit: Thank you for your nice comment and your recommendation! :-) I really appreciate it!

Tusen takk for givende kommentarer, Geir, Ivar, John og Inge! :-)

Anne-Lise
Ole Magnus M.
Slutter meg til ''bermen'' og sier; fin komp, fint bilde!

Jeg stusser litt ved at det hvite kanskje ikke er hvitt nok, snarere litt blått/blålig? Kanskje en liten runde ''under spakene'' kunne ha gjort seg? (med forbehold om dårlig kalibrert skjerm hos meg..)

MVH
o
Anne-Lise S.
Hei Ole Magnus. Jeg kan ikke se noe blålig på min skjerm, men det er mulig der er noe ...... Hvor ser du det hen? Takker for kommentaren!

Anne-Lise
Ole Magnus M.
Jo, jeg utdyper:

Jeg oppfatter snøen som litt blålig, antakelig pga. en liten undereksponering, evt. sammen med litt gal fargebalanse. Jeg oppfatter at det blir sterkere i høyre hjørne.


Jeg har prøvd litt, og på min skjerm ser det bedre ut med et lite løft i levels, evt. kombinert med en liten justering mot gul/orange.

Jeg må imidlertid virkelig understreke dette med skjermen, den er ny av forrige måned, og jeg er har ikke tillit til den i det hele tatt når det kommer til å vise riktige farger. Håper neste lønn bringer kalibreringsutstyr..

MVH
O
Anne-Lise S.
Send meg ''tuklinga'' di på mail, så jeg kan se hva du mener da vel!? Jeg kan fortsatt ikke se det... Mulig jeg trenger briller eller at det er skjermen, men.... Takk igjen! :-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.
Har lagt inn versjonene du sendte, Ole Magnus! Ja, ser klart at bildet blir lysere pga at snøen blir hvitere, men kan dessverre fortsatt ikke se dette med det blå. Jeg synes personlig at snøen blir for hvit, nesten utbrent i versjonene dine, og at bildet også mister stemninga jeg ville få frem pga lysninga i dem. Men når det er sagt så skal du ha en stor takk for at du viste meg bildet mitt slik du selv synes det vil fungere bedre! :-)

Anne-Lise
Ole Magnus M.
Jo, jeg er enig med deg i at det blir litt for utbrent i de versjonene som er løfta. De er løfta litt i overkant, absolutt (løfta med auto faktisk), mer for å vise hvordan jeg oppfatter de hos meg.

Håper forøvrig ikke at denne blå-ikke-blå-saken har overdøvet det at jeg syns det er et glimrende bilde!

MVH
Ole
Geir F.
Hei Anne-Lise
Jeg har sjekket bildet ditt i de lyse partiene og gjort bildet om til fire-farger. Ser da at det er ca 25% blått. Like mye som de tre andre fargene til sammen. Så bildet har absolutt blått i seg... men når det er sagt. Synes det funket best og gir bildet en ro som man mister når det blirr for hvitt og nesten utbrent.
-fløde-
Stig Børre E.
Hei Anne-LLise
Dette ble flott. Utrolig lekker komposisjon. Fine linjer.
Fotsporene er også effektfulle. Syns fargene er litt ''grumsete''.
Kanskje det hadde blitt bedre i s/hv eller med en liten sephiatoning?

StigB

Anne-Lise S.
Geir: Hvor kan du sjekke sånt noe? Dette er jeg ikke blå på, men heller ganske grønn.... ;-) Takk for bryderiet, men det var jo litt spennende dette her da! :-) Takk ellers for en hyggelig kommentar!

Mr. ELLvegård: Jeg har faktisk brukt noe sepia i dette bildet; photofilter - sepia. Synes ikke da at jeg måtte ha mer toning enn dette i.o.m. at det også setter sine spor på snøen. Så må jo si at tipset ditt var godt! ;-) Hva mener du med ''grumsete'' i fargene?

Ole Magnus: :-) Neida! Det har ikke overdøvet noe som helst. Det gjorde meg ganske nysgjerrig faktisk, og det fikk meg til å studere dette bildet enda mer, og over enda lengre tid enn hva jeg allerede har brukt på det. Nå har jeg hatt det liggende i snart et år, og har stadig ''lekt'' meg litt med det, før jeg kom frem til denne versjonen til slutt.

Anne-Lise
Avsluttet .
Hei Anne Lise.
Her var det mangen kommentarer på et meget bra og enkelt bilde.

Ro har du formidlet, videre leder du oss inn i bildet langs/mellom vann og is. Om det er trygg fast grunn du leder oss inn i, kan bare fantasien for hver enkelt svare for. Jeg henger meg ikke opp i om det er blå-blå, eller sephia stikk i isen. Motivet, roen og den fine stemningen har du virkelig fått frem her i en ellers så folksom Åros Camping sommerstid.

Vennlig hilsen
Arne
Stig Børre E.
Anne-LLise
Grumsete: Hvis du ser i sanden så skjærer fargene ut i magenta og grønt.
Snøen har også noen magenta flekker. Det er liksom litt støy i fargene.
Hvis du blåser opp originalfilen maks i photoshop så ser du det sikkert enda tydligere.

Det var derfor jeg foreslo å konvertere bildet til s/hv og eventuellt legge inn en tone etterpå. Da blir det fenomenet borte. Det er jo ikke ekstremt plagsomt i dette formatet uansett så det er litt flisespikking fra min side :-)

Ellvegård
Anne-Lise S.
Stig Børre: Dette grønnskjæret nede mot venstre billedkant i sanden har du sannelig min hatt rett i, Mr. Det har jeg ikke lagt merke til selv, så her fikk du meg til å se noe som faktisk ikke er særlig tiltalende i bildet. Hm... Kan ikke se noe i snøen god, men ... kunne ikke se det blå der heller... Takk skal du ha! :-)

Arne: Ja, det er nesten merkelig hvordan dette stedet, som er fullt av folk sommerstid også kan ha en slik ro over seg... Takk for utdypende kommentar!

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
veldig fin dybde,
#1 for min del,
eg blir imidlertid sitte å scrolle slik at berre 3/4 deler av nedre del blir med, føler at det kanskje vi gi eit meir roligere preg?


Inger Anne
Ine G.
Oi, dette var fint! Så kaldt ut da men. Likte veldig godt linjene i bildet, og kombinasjonen hvit snø mot mørkebrun sand.

Likte forresten V2 best!
Anne-Lise S.
Tusen takk for ros, Inger Anne, og for bemerkningen om den nye roen dersom bildet ble beskjært med 3/4 fra toppen og nedover. Jeg er enig i dette. Bildet får da en ny ro. Samtidig vil bildet miste dybden i seg, og den var det viktig for meg at var der. Men ja. Flere muligheter her, om enn jeg velger dette. :-)

Takker, Ina. Hyggelig at du liker bildet mitt, og Sikkert hyggelig for Ole Magnus å se at du liker versjonen med hans etterbehandling best! :-)

Anne-Lise
Judit W.
Hei Anne-Lise again!

The picture info (if it's correct) says that you took this photo in February, almost at 4 o'clock in the afternoon - so Versjon #1 shows the realistic status at that time much more, in my opinion. And the first version is closer to my taste ;)

Judit :)
Anne-Lise S.
That`s correct observed, Judit! :-)

Anne-Lise
Tom A. T.
Flott bruk av linjer som effektivt drar blikket opp og inn i bildeflaten. For mitt vedkommende er det V1 som er mest tiltalende, samtidig som den gjengir de hvite flatene på en mye bedre måte enn de øvrige hvor snøen blir nærmest utbrent uten tegning.
mvh Tom T
Avsluttet .
Her var det flotte linjer, fint komponert. Elegant og stilig. Versjon 1 for meg.
Mvh Liselotte
Odd Tore S.
- eller med vinteren og vinterbadet på én fots avstand.
Det er vel nesten unødvendig å si at jeg faller for linjene i dette bildet.
v1 passer best med min opplevelse av slike litt tunge dager, ikke hvitt, men grått i høylysene, og gjerne et deppeblått skjær over det hele.
Dette er ikke dumt i s/h heller, sjekk selv! Kanskje litt trim av kontrast og toner da.
Skulle jeg ønsket meg noe annerledes her, så måtte det være større dybdeskarphet. Den uskarpe bakgrunnen gir kanskje en følelse av dybde, men jeg synes også at den begrenser opplevelsen av linjene her noe.
Odd Tore
Anne-Lise S.
Hei, og tusen takk til dere tre! :-) Så moro at jeg akkurat den ettermiddagen ved Åros i Søgne februar -05 kom over akkurat disse formasjonene skapt av naturen selv, og at det er så mange som liker disse, måten jeg har tatt bildet på og måten jeg har etterbehandlet det på! :-) Det gir inspirasjon å se at så mange andre også finner det tiltalende! :-) Da vet man at man har truffet litt i alle fall. :-))

Odd Tore: Dybdeuskarpheten er skapt i etterbehandlingen av bildet som et forsøk på å forsterke dybdeinntrykket. Det ble gjort slik: Channels - Ny - Gradient tool - Foreground to background - Lineær - Forløpning ble dratt fra bunn til topp (mørkt nede-lyst oppe) - Trykka RGB - Layers - Iconet mitt - Filter - Blur - Lens Blur - Depth Alpha 1 - og stilte inn Radius og Blur Focus Distance.

Ja, jeg er enig med deg i at dette også kan fungere i sort-hvitt. Jeg har ikke laget en slik versjon in private siden det er mulig å bruke gråskala her på dotten for å få det frem selv, bl.a. for å bedre se komposisjonen. :-)

Anne-Lise
Roy H.
Nydelig komposisjon Anne-Lise
Mvh Roy
Torbjørn K.
Svært spennende komposisjon, der linjene er helt sentrale i bildet. Nydelig sug i bildet og så er det bra at du har fått med fotspora som en ekstra liten detalj. Dersom du har lyst å legge ut enda flere versjoner, så tror jeg dette kan fungere bra i sort-hvitt :-)

Torbjørn
Ole Birger S.
Flott bilde. Skal si du får mye ut av et motiv de fleste av oss ikke oppdager engang. Dette likte jeg godt. mvh obs
Nina C. K.
Utrolig flott bilde med fin komposisjon og linjeføring. Bildet kunne også gjort seg godt i liggende format. Skulle like å se hvordan det ville ta seg ut hvis du tok med den øverste delen og kuttet ut resten.
Hilsen Nina
Tone A.
Hei Anne-Lise
Dette vakre strandbildet har eg sett på fleire gonger pga dei fine bua linjene gir bildet både eleganse og flott dybde. Fotavtrykka spesielt i forgrunnen, der lyset fell på sanden, gir inntrykk av å vera ein som går med godt humør! Lengre bak er stega tettare. Uvant å sjå snøen med linjer sno seg slikt, men linjene i forgrunnen gjer mykje for bildet.
I midtgrunnen forsvinn linjene i snøen og buen på stranda overtar. Bakrunnen er flott med den krappe svingen som fortset ut av bildet. Her er den stille og bua sjøen motvekt til den bua snøen på høgresida.
Her likte eg best versjon 1 pga fargane minna meg om ein litt grå vinterdag der snøen har svak blåtone pga at det går mot kveld.
Forgrunnen med fotspora og den gylne sanden, der snøen med sine fargar og linjer er flott kontrast,dette gjer mykje for bildet.
Eit flott bilde frå sjøen med vinterpreg, og flott fanga motiv.
:) Tone
Anne-Lise S.
Tusen takk for tips Torbjørn og Nina! Jeg tror det er noe i det dere sier begge to. Jeg vet at en sort hvitt versjon vil gjøre seg, og jeg tror du er inne på noe med liggende format, Nina. Tror det kunne blitt spennende her. Takk for ros, Roy, og til deg, Ole Birger: Jeg tror nok at vi som kikker gjennom et lite kikkhull eller via et display på et kamera har blikk for detaljer som mange går forbi. Til slutt til deg, Tone: Du får bildet mitt til å høres så vakkert ut med ordene dine. Jeg blir overveldet! Tusen takk for at du deler din beskrivelse av motivet med meg! :-)

Anne-Lise
Kjell Sigurd S.
Godt sett og godt fanget. Forslaget om s/h tiltredes. Et motiv mange vill tråkket i stykker i forbifarten men som du på en fin måte formidler. Fint sug innover i bildet og herlige linjer/bølger. Bra.

Kjell S
Hege J.
Knallstilig bilde!
Så bra at du så dette motivet, hvor naturens egne former og buer er det senrale. Herlig enkelt og velfungerende.
Liker sporene i sanden, liker alt egentlig...
Tror en svart-hvitt versjon også kan være vært et skue. :-)

Mvh Hege
Christian R.
Flott!

Synest svart/kvitt versjonen vart mykje betre, det fekk fram meir fotspora og trakk oppmerksomheita til dei.
Snøen gjorde dette til eit annaleis ''fotspor i sanden'' bilete.
Torbjørn K.
S/H-versjonen er den beste etter min smak, men du har noe mer å hente på toneforløpet etter min mening. Kontrastene er litt vel harde, så her hadde jeg brukt highlights/shadows-filteret for å lette skyggene og kanskje hentet ut litt flere detaljer i høylysene. Et alternativ er kanskje å bruke en grå foto.no-bakgrunn. Dette vil kanskje bidra til at bildet ikke blir så ''tungt'' i presentasjoen. Et annet tips jeg stadig vekk bruker, er å bruke rammer når bakgrunnen og bildet blir nesten like. Nede i venstre hjørne går nesten bildet i ett med bakgrunnen, og da er det greit å avgrense dette med en ramme.

Torbjørn
Anne-Lise S.
Tusen takk, Kjell Sigurd, Hege og Christian! :-) Takk for konkrete tips, Torbjørn! :-) Skal se hva jeg får til ....

God fotosøndag!

Anne-Lise
Stig Børre E.
Hei Anne-Lise!
Syns s/hv versjonen fungerer veldig bra. Gjengivelsen ser bra ut på min skjerm - men skjermen er litt slapp i kontrastene. Mulig dette vil oppfattes litt for kontrastfyllt på en mere riktig skjerm.

StigB
Anne Lene B.
Hei Anne Lise
Et spennende bilde til ettertanke!! Fin linjeføring og komp!! Jeg velger meg S/hv versjonen. Tror den kunne fått det ekstra lille løftet med litt mer kontrast, men jeg er ikke sikker da jeg ikke sitter på min maskin denne uka.

Mvh
Anne Lene
Anne-Lise S.
Heisann, Anne Lene! Jeg tror nok ikke jeg skal løfte noe mer på kontrastspaken, for jeg synes jeg tok i så det holdt. Får se om jeg kan trylle litt med shadows og hightlights når jeg får tid. Tror at du, Stig Børre har rett i at kontrasten er der den skal være, og kanskje heller litt over...? Det er i alle fall et spennende bilde å jobbe med! Takk begge to!

Anne-Lise
Ole E.
Heisann Anne-Lise,

Jeg synes dette er meget spenstig. S/H versjonen faller mest i smak. Fotsporene gjør mye av bildet. Eneste jeg vil pirke på er den dårlige detaljeringen. Men dette er veldig bra, ett av dine beste.
Anne-Lise S.
Takk skal du ha, Ole! :-) Blir litt nysgjerrig på hvor du ville hatt mer detaljer? På sanden, i fotsporenes mønster, i snøen eller....?

Anne-Lise
Ole E.
Mest i sandene egentlig, men også i snøen. Aner ikke hva årsaken er desverre.
Odd Tore S.
s/h v6 fungerer bra, men min innvending om uskarphet på lenger distanse står ved lag.
Har sikkert med smak og behag å gjøre, samt de ubehaglige minnene fra den tiden nærsyntheten min utviklet seg, og trærnes blader ble mer og mer grønn grøt mot toppen av treet.
Odd Tore
Anne-Lise S.
Ole: Nei, si det? Det begynner å bli forholdsvis mørkt her. Det er i februar og klokka er nærmere 16 på ettermiddagen. Det er overskya vær med mørke skyer. Jeg har ikke med meg noe som reflekterer lys av noen art. Det er hard skaresnø, og ikke mange nyanser å se annet enn på kantene av snøen mot sanden og i sprekkene i de buede linjene. . . Kan ikke si hva årsaken er jeg heller, men dette kan være noe av det.

Odd Tore: :-) Ja, kanskje det kan ha noe med en traumatisk opplevelse å gjøe, da nærsyntheten din utviklet seg? :-) Åkke som, takk for kommentar til både deg og Ole!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu