Peaceful....
Dette er tatt under et forrykende snøvær i sterk vind, og himmelen var mørk og grå. Likevel var det så fredelig...., og det synes jeg at jeg har klart å få frem her. Lurer på om noen kan gi tips til hvordan jeg kan få snøen hvitere under slike forhold; i PS CS2, uten at den blir utbrent.
Bildet inngår i albumet Vinter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-06 09:03:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-07 08:43:08
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Powershot S230 (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger438
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221124} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Olav Ø.

Ingenting er så stille som snø. Rolig, fredfullt bilde. Fint med svarthvitt, da fargene her ville være nærmest svarthvitt. Jeg ville justert litt i levels hvis jeg var deg. Det er litt undereksponert.
Stig Børre E.

Peacefull i dobbel forstand dette. God tittel (bare legg til en L i slutten;-)
Bildet formidler akkurat det tittelen sier - ro. Fine toner og flott komposisjon.
Fint med trærne i bakgrunn. Behagelig bilde. Hvis du vil ha snøen hvitere går du inn i levels og trekker spaken til høyre litt mot venstre. Syns forøvrig at bildet er litt grått understreker roen.

StigB
Anne-Lise S.

Tusen takk for raske tilbakemeldinger. Har justert litt i levels nå og lagt ut v2. Synes kanskje noe av roen forsvant da, men er usikker på det...

Anne-Lise
Stig Børre E.

Hei igjen. Foretrekker v1 - den er som du selv sier roligere.

StigB
Anne-Lise S.

Takker igjen, Stig Børre. Da er vi egentlig enige, om enn vi to bare er to av mange...

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei!
Blander meg ikke opp i det tekniske, og påstår vel heller ikke at språkdebatt er mer interessant - men peaceful skrives da vitterlig med bare en - l, ...men kanskje en dobbel betydning eller ordspill har gått meg forbi.
Sier gjerne noe om bildet også. Jeg er enig i at roen kommer godt fram. Også jeg føler mest omkring førsteversjonen. Desuten gir det en spesiell følelse å se gresk kors med snø på, det forsterker en slags opplevelse av at noe er bortrykket. Eller kanskje holdt fast...
Jeg synes godt om utsnittet. Kunne på en måte være nysgjerrig på å hele senter flyttet litt over mot høyre, men jeg vet jo ikke hva som ville dukke frem...
Jeg likte dette, vennlig hilsen Rune
Stig Børre E.

Ooops! Flaut.
En L er tilstrekkelig ja :-)

StigB
Bjørn-Arne C.

Nydelig bilde som gjengir 'roen' på en flott måte.

Enig i at kun levels justering som i #2 ødelegger noe av stemningen, som jeg synes 'gjør' bildet.

sendte deg en liten 'oppskrift', du får se om du får noe ut av det.

Ellers synes jeg du igjen leverer på en flott måte.

mvh
Bjørn-Arne
som synes at vi kan overlate mye av kommentarene her over til norsk språkråd eller andre egnede fora, da det er der folk med slike interesser oppholder seg( eller burde ;-) )
Anne-Lise S.

God ettermiddag! ;-) Dere må gjerne diskutere om det er en eller to l`er i peaceful for min del, men det skrives altså kun med en. Derfor jeg ikke kommenterte det tidligere... ;-)

Tusen takk for ytterligere bildekommentarer, og en spesiell takk til deg, Bjørn-Arne for en ''oppskrift'' på hvordan jeg kan gjøre snøen hvitere uten at det forringer stemningen. Skal prøve det ut og se hva jeg kan få til! :-)

Anne-Lise
Geir F.

Jeg synes dette er stemningsfult og vakkert. nettopp fordi sneen er så pass grå. Så blir også bildet innadvent og meditativt.
Et sted hvor en også kan gå for å justere toner er:
Image - adjustment - match color.

Dette lar seg bare gjøre i rgb så er bildet i sort hvitt må du gjøre det om til rgb først.

-fløde-
Anne-Lise S.

Hei Geir. Dette var i farger, men pga. det kraftige snøværet og den grå himmelen var det så godt som i svart-hvitt. Brukte derfor grayscale for det totale s/h. Takk for enda et tips om hvordan jeg kan få det hvite hvitere i et slikt motiv. :-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Lagt inn ny versjon som jeg har etterarbeidet etter tips fra Bjørn-Arne Conolly. Ser jeg har fått en liten mørk flekk på gravsteinen nær det greske korset, men sånn ellers er jeg rimelig fornøyd med versjonen. :-) Gøy å lære!

Anne-Lise
Stig Børre E.

Hei Anne-LLise :-)
3ern er bedre enn 2ern, men jeg har fortsatt en forkjærlighet for 1ern.
Mener at nettopp det at den er litt grå underbygger roen i bildet. Kanskje en veldig forsiktig lysning av sneen kan ha noe for seg - altså noe midt i mellom v1 og v3.

StigB
Avsluttet .

Dette er et bilde jeg liker veldig godt og V1 er min favoritt.Det er stille og rolig,ja man kan formelig merke stillheten i dette bilde og sånne bilder liker jeg,som gir en en følelse,og det vekker minner.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Takk igjen, Stig Børre, og tusen takk til deg også, Tone! Synes selv v1 er eneren her, men det har vært lærerikt å prøve ut metoder for å gjøre det hvite i et bilde ''renere''. Har lært av tipsene jeg har fått!

Anne-Lise
Ivar B.

Jeg synes du har fått til et vakkert og stemningsfullt bilde, med fred, ro og et bilde til ettertanke. Jeg går også for eneren her selv om jeg ikke er tilhenger av grå snø. Men her synes jeg den understreker stemningen i bildet. Mvh Ivar.
Anne-Lise S.

Tusen takk, Ivar! Hyggelig tilbakemelding å få! :-)

Anne-Lise
Geir F.

3ern er bedre enn 2ern, men jeg har fortsatt en forkjærlighet for 1ern.
Mener at nettopp det at den er litt grå underbygger roen i bildet. Kanskje en veldig forsiktig lysning av sneen kan ha noe for seg - altså noe midt i mellom v1 og v3.

(StigB: Tilgi meg at jeg kopierte teksten din men jeg er litt lat i kveld og jeg er bare enig.)

-fløde-
Anne-Lise S.

;-) Jeg tror nok Stig Børre tilgir deg den, Geir! Takker for kommentaren. Ja, kanskje en mellomting mellom v1 og v3 ville beholdt stemningen om enn snøen ble hvitere? Jeg prøvde meg frem i v3 og har vel egentlig ikke lysnet snøen veldig mye. Likevel synes jeg bildet mistet noe underveis....

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu