Er det her det er fisk?
All vill fisk borte om 40 år? Rundt Galapagos er det fortsatt mye småfisk, men verdens fiskeressurser, og sjøfugl er allerede inne i alarmfasen, ikke minst hos oss. Sjøfuglene våre i Nordsjøen er i ferd med å bli borte. Dårlige internasjonale begrensinger og press om for store kvoter fra fiskerne har noe av hovedskylden. Her ''mates'' Galapagosskarvungfuglen, men får først etter masse krangling. Flere bilder fra Ecuador og Galapagos lagt ut på http://www.ketilknudsen.com/galleries.php?mi=1&si=7&gi=36
Bildet inngår i albumet Ecuador -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger958
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Oddvar T.
Dette var bare helt rått!! Både selve situasjonen og måten du presenterer det på ved å presse histogrammet ut i kantene. Det funker kjempebra her, selv om det ikke stemmer med læreboka :-)
Leif G.
Dette var noe annet, Ketil. Effekten i selve vannet er nesten det beste. Særlig der det blir slått opp av vingen. Tøft!
Ivar B.
Fytti rakkern!! Dette må vel være definisjonen på å være glupsk, hele hodet er jo langt nedi halsen:-) Spennede situasjon du deler med oss. Bildet forteller en historie samtidig som det er dramatisk og full av fart. Bra! Mvh Ivar
Stig B.
Kjempeflott situasjon du deler med oss her, viser forskjellen på artsportrett og gode situasjonsbilder. Her er det instinkter på gang, kraftfull søking etter mat. Toneomfanget og valg av svart/hvitt understreker denne dramatikken i småskala. Teksten din er også et kraftig varsko. Merker vel dette på vårt lokale fuglefjell, Runde.

Mvh Stig
Ketil K.
Takker for kommentarene. Her er det øket kontrast (histogrammet mot kantene - hehe) og endret på fargebalansen, for å forsøke å gjenskape situasjonen slik jeg oppfattet den da bildet ble tatt. Hovedproblemet her er å få motivet tydelig nok. Avstand er også et problem, ikke så lett å få nærbilde av disse krabatene, som var mer under enn over vann og svømte rundt i rasende fart.
Tom A. T.
Bildet er flott, men underteksten din gir mer rom for ettertanke. Noen hver burde lese den.
mvh Tom T
Camilla S.
Heisann

Her har du virkelig fått observert litt krefter og en situasjon som får meg til å studere bildet lenge!
Synes skarpheten er god, flott å se detaljer av en hard kamp.
Konstrasten i bildet hører med i denne sammenheng, flott levert fra deg:)

-Camilla
Odd Tore S.
Flott actionbilde dette, et bilde det bokstavelig talt spruter av.
Jeg ser at du har bearbeidet bildet i farger, mens det er lagt ut i s/h.
Her skulle jeg gjerne likt å se fargeversjonen også, fordi s/h versjonen er en munnfull også for den som ser på bildet. Som du sier, hovedproblemet er å få motivet tydelig nok, særlig med såpass urolig vann omkring.
Nå har vannet større kontrast enn fuglene, noe som fremhever vannet. Hadde det vært mulig å senke kontrasten i vannet for å gjøre fuglene mer synlige?? Mulig at denne kommentaren skyldes uegnet skjerm, siden andre er positive til kontrasten.
Kvoter og press er problematisk, lurer også på hvor mye direkte ulovlig/umoralsk fiske bidrar her? For enkelte nasjoner ser det jo ut til at slikt er OK så lenge det bidrar til sysselsetting og skaffer penger i kassa.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Herlig. Her må man virkerlig jobbe for å absorbere alt i bildet. Så vidt jeg kan se så er det ikke rent s/h, det er da farger på nebbkanten. Bildet har noe grafisk tøft over seg som jeg liker. Historien til bildet kan ikke fortelles for ofte. Meget bra synes jeg.

kjell S
Odd Tore S.
Enig med Kjell Sigurd, det er farger her. Nå er jeg på en annen skjerm uten forstyrrende lys utenfra, og ser klart det jeg ikke så i dag tidlig, enda jeg tok gråtest også da.
Beklager, og enda en gang sukk om forskjeller mellom skjermer.
Odd Tore
Carsten A.
Dramatisk situasjon!

Men jeg er nok enig med deg i at vovedproblemet her er å få motivet tydelig nok . det mangler litt på det her, dessverre.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu