Den første frostnatten....
Bildet inngår i albumet Vinter -
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Lars-Anders M.
Meget pent. Bra .
Steinulf L.
Fin ide. Skulle vel sett litt bedre skarphet i midten av bildet.
Kjell Sigurd S.
Her har du funnet et skikkelig fint motiv. Ikke lett å få fullt utbytte av detaljene alikevel. Bedre skarphet og kameraet nærmere bladene ville hjelpe. I tillegg ville jeg forsøkt å komme lenger ned for å fristille motivet fra bladene bak, ihvertfall tuppene. Ellers et fint forsøk med et ganske severdig resultat.

Kjell S
Anne-Lise S.
:-) Jeg holder kameraet kun et par cm ifra her, og bruker macro. Ser at det hadde gjort seg med fokus midt på også! God idè med et lavere perspektiv også. Glad for gode idéer til videre forsøk med rimfrost en annen dag når kulda kommer igjen. Dette var første natta med rimfrost og mine første forsøk på slike motiver ever. Øvelse gjør mester, kanskje..... ;-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.
Ja, og så dette da: bilde nr. 269677
Ivar B.
Et flott motiv, og litt spennende med rim på noe som er grønnt. For det første må jeg få si at jeg er imponert over hva du trylller fram med kameraet ditt. Det har jo sine begrensninger og kanskje spesielt på næropptak da fokusen er svært viktig. Her mener jeg at du ikke er helt i havn ennå. Bakgrunnen blir litt urolig og blikket finner ikke helt hvile. Det kvadratiske formatet er et riktig valg, da det tilfører bilde mer ro. I makro er det viktig å isolere hovedmotivet mot bakgrunnen. Mvh Ivar.
Anne-Lise S.
Tusen takk, Ivar! Da jeg tok bildet av disse iskrystallene tenkte jeg at jeg ønsket å ha bladene i bakgrunnen med, men diffuse. Dette for å fremheve sirkelen som denne planta hadde; alle blader sto i en sirkel med krystallene langs kantene. Jeg ønsket å få fokus i front på krystallene der dybden bakover ble diffus, men der du likevel kunne se at der var krystaller også der. Når jeg selv ser på dette stanser mine øyne på krystallene på bladet til høyre i front, men kanskje gjør de det fordi det er slik jeg ønsket det skulle bli? Forstår at det for andre ikke gjør det, og derfor er slike kommentarer som din av stor verdi når jeg skal prøve meg videre på slike motiver! :-)

Anne-Lise
Anita R.
Hei der..Liker selv å ta slike motiver som deg, at det er litt diffus bakrunn syns jeg gir slike bilder et mer spennende preg. Mvh. Anita.
Anne-Lise S.
Takk for kommentaren, Anita! Ja, vi er nok flere som liker det. Det er da det er viktig å få fokus på rett plass, i front. :-)

Anne-Lise
Mone K.
Syarter med å takke for kommentar til bildet mitt. Likte dette. fine farger og fine iskrystaller. Kanksje litt mere fokus på hele blomsten, men liker det jeg ser
Øyvind A.
Iskrystallene er fine nok, de. Og kontrasten mellom isen og den friske grønnfargen er slående. Slik sett er dette definitivt et interessant motiv.
Men jeg synes dessverre bildet faller gjennom, pga:
1) Skarpheten i det som ligger nært er ikke god nok, verken i sentrum eller langt ned på bladene.
2) Hovedmotivet flyter for mye i ett med bakgrunnen. En roligere bakgrunn, eller samme bakgrunnen mer ute av fokus, ville vært et bedre alternativ.

Lyset virker litt dødt også.

Ø.
Anne-Lise S.
Takk til dere to! Ja, dette er tatt tidlig om morgenen ved 8.30-tida for noen dager siden. Det var noe tåkete også, derav lyset. Hva kunne jeg gjort med det? Er enig med deg, Øivind, i at det burde vært enda mer fokus i front nedover bladene, men er ikke enig i at bakgrunnen forstyrrer. Meningen min var å få med linjene og formene fra disse bladene innover i bildet, og det synes jeg at jeg har fått til. Men: Om enn jeg kunne fått det roligere med lavere kamerastandpunkt slik jeg har fått forslag om før, så vi får se hva jeg kan få til en annen frostmorgen. Takk igjen. Lærerik kommentar er alltid verdifullt.

Anne-Lise
Tore U.
Heisann.

Veldig bra motiv, men jeg slutter meg til ØA's kommentar når det gjelder bakgrunnen. Når det gjelder fokus burde denne vært på iskrystallene rett bak de frmste med stor blenderåpning. Da tror jeg dette ville vært meget bra.

mvh
Tore
Karl Anders S.
Stilig.. Du er meget dyktig:-) Kas
Anne-Lise S.
Takk til deg, Tore, for konkrete tips. Ser hva du mener ift. hvor fokus burde sitte. Takk til deg også, Karl Anders! :-)

Anne-Lise

PS: Håper på mer frost snart!
Kenneth K.
Meget bra bilde du har tatt her. ta opp blender oppninga så for du bedre fokus området. Eller så er komposisjonen bra.


mvh Kenneth
Anne-Lise S.
Takk for tipset!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu